Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Fidesz-KDNP: brutális megszorítások a fogyatékosokat segítő szervezeteknél

A Fidesz-KDNP szerint a kormány el akarja lehetetleníteni a fogyatékkal élő embereket segítő szervezeteket a támogatásaik tervezett csökkentésével - közölte Soltész Miklós, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője hétfői sajtótájékoztatóján, a Parlamentben.
Soltész Miklós kiosztott egy táblázatot, amely szerint például a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének az idei 207 millió forintos támogatás helyett jövőre - a költségvetés tervezete szerint - 50 millió forintot adna a kormány.

A dokumentum szerint az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szervezetének az idei 138 milliós támogatásból jövőre 50 millió maradna, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége 177 millió helyett szintén 50 millió forint támogatást kapna, míg a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének is majdnem a felére, 160-ról 85 millióra csökkenne a támogatása.

Az országgyűlési képviselő elmondta, olyan szervezetekről van szó, amelyek bármilyen fogyatékkal élő embert támogatnak, segítenek, munkához juttatnak, illetve igyekeznek olyan jogszabálytervezeteket átadni az Országgyűlésnek, parlamenti képviselőknek, amelyekkel könnyebbé tehető ezeknek az embereknek az élete.

Elfogadhatatlan és elviselhetetlen a fogyatékkal élőket segítő szervezetek támogatásainak tervezett megvonása, "nem lehet, hogy azok szenvedjék el legjobban a kormány kudarcát, rossz gazdaságpolitikáját, akik egyébként is nagy nehézségekkel élik életüket" - hangsúlyozta Soltész Miklós, aki egyben felszólított a költségvetés visszavonására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a 19 albán menekültet otthagyó embercsempészt

Elfogták azt a 44 éves férfit, aki péntek reggel az M1-es autópályán elmenekült a rendőri ellenőrzés… Tovább olvasom