Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Fidesz-KDNP: lebukott az MSZP nyugdíjügyben

A Fidesz-KDNP szerint ha folytatódna a Gyurcsány-Bajnai-korszak, könnyen lehet, hogy a következő korosztályok már 70 éves nyugdíjkorhatárt lennének kénytelenek megélni, eltűnhetne a magánnyugdíjpénztári befektetések nagy része, és tovább csökkenhetne a nyugdíjak értéke.
A Fidesz nyugdíjas tagozatának "Védjük meg a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat!" című szombati budapesti rendezvényén Soltész Miklós, az ellenzéki frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője beszédében úgy fogalmazott, a szocialisták lebuktak: a választások előtt ígérnek, a választások után pedig - ha nyernének - megszorítanának.

A politikus hangsúlyozta: ha a Fidesz-KDNP kormányra kerül, nem fogja megengedni, hogy a szocialisták tovább sújtsák a nyugdíjasokat.
Soltész Miklós a 70 éves nyugdíjkorhatárral kapcsolatban rámutatott: ma Magyarországon a várható élettartam 73,5 év.

Véleménye szerint az MSZP ugyanazt a hazudozást folytatja, mint 2006 előtt: akkor is átverte az időseket, a nyugdíj előtt állókat.

Ezek alapján mindenki joggal várja el a szocialistáktól és miniszterelnök-jelöltjüktől, Mesterházy Attilától, hogy válaszoljon azokra a kérdésekre: miért vették el a 13. havi nyugdíjat, miért csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét az elmúlt években, miért emelték először 62, majd 65 évre a nyugdíjkorhatárt - sorolta Soltész Miklós.

"Miért csökkentették 2008-tól nyolc százalékkal a nyugdíjba menő, főleg a Ratkó-korszakban született embereknek a nyugdíjmegállapítását?" - kérdezte.

Soltész Miklós úgy látja, arra is választ kell adniuk a szocialistáknak, hogy miért vették el több tízezer nyugdíjas gáz- és távhőtámogatását az elmúlt években, miért vezették be annak idején a kórházi napidíjat, valamint a vizitdíjat, és miért nem emelték az öregségi nyugdíjminimumot három éve.

Kiemelte, a Fidesz-KDNP - kormányra kerülése esetén - meg fogja védeni a nyugdíjasokat, és nem fogja 70 évre emelni a nyugdíjkorhatárt.

Olvasóink írták

 • 8. 648452 2010. január 30. 19:49
  „Sajnálom a szerencsétlen svéd nyugdíjasokat...nagyon rossz lehet nekik, hogy még az MSZP-nek sem tetszik a svéd rendszer.
  Ha még nem nyúzták meg eléggé a magyar nyugdíjasokat, majd megteszik Bokros Lajossal együtt.”
 • 7. tobikamama 2010. január 30. 17:39
  „Érdekes uatról mindig azt hozzák be,hogy mennyit kell fizetni azt mikor hozzák be,hogy annyit keresenek az emberek mint kinn külföldön,ami azt illeti a vezetöink már a külföldi fizetést kapják de dolgozni és koruptnak lenni nem külföldről származik legyen MSZP,vagy Fidesz itt mindenki megtalálja a mézes kosarat még az is aki több éven keresztül végezte el az iskolát segítséggel most az a leg hazudosabb politikus.Most meg Fidesz-Jobbik koalicióról beszélnek hát legalább nem kell a Fideszre se szavazni minden füszálal kapaszkodnak a mézes kosárért ök akarnak most turkálni a zsebünkbe,mikor lessz már olyan kormány aki tesz is valamit nem pedig igérget.”
 • 6. 648452 2010. január 30. 15:48
  „Nagyon sz@r lehet a svéd nyugdíjasoknak...
  http://www.swedenabroad.com/News____16250.aspx?slaveid=101912
  "- A rendszer rugalmasan reagál a gazdasági növekedésre és a demográfiai változásokra
  - A rendszer hosszú távú stabilitást nyújt - anyagi és politikai szempontból egyaránt
  - A nyugdíj összegének megállapításánál a teljes keresőtevékenység alatt szerzett jövedelmet figyelembe veszik
  - A nyugdíjkorhatár rugalmas. 61 éves kortól mind jövedelemalapú, mind prémium nyugdíj igényelhető.
  - Nyugdíj-kifizetés egy összegben vagy részletekben is igényelhető. Nyugdíj mellett is lehetőség nyílik a további munkavégzésre."

  Mit is valósítottunk meg ezekből?”
 • 5. Léni 2010. január 30. 15:23
  „A FIDESZ BUKOTT MEG ISMÉT NYUGDÍJÜGYBEN, HA PONTOSAK AKARUNK LENNI!!!!”
 • 4. Léni 2010. január 30. 14:12
  „1./ Achilleus! Légyszives ne általánosíts! Gondold végig, hogy milyen nyugd.rendezéseket, soros és
  rendkivüli emeléseket, különböző lehetőségeket kaptak a nyugdijasok a szocialistáktól és mit
  kaptak a fidesztől! Nem kell részrehajlónak lenni egyik párttal sem, csak a tényeket gondold végig!
  Most a fidesz ujfent hülyének nézi a választókat, a saját elszólásukról úgy terelik el a figyelmet,
  hogy minősíthetetlenül hazudoznak, nagy hangerővel tolják át a sarukat másokra.Látom ez nálad is
  és sok embernél bejön, mert csak az indulat /rossz/ dolgozik, de az nagyon!Olyan nyilvánvaló
  hazugságoknak dőltök be azoknak akik" még soha nem hazudtak", hogy hajmeresztő!
  Azt is elzavarták ugye a fideszből seperc alatt, aki elszólta magát, hogy ingatlanadó azért csak lesz!!!!!!!!!
  Akkor ki hazudik?”
 • 3. Agyalapi 2010. január 30. 14:04
  „Egyszerűen minden elképzelhetőt felülmúló arcátlanság ez a Fidesz-KDNP-s állítás. Varga Mihály (Fidesz) pöttyintette el a svéd modellt és azóta úgy próbálják menteni lelepleződésüket a fideszesek, hogy mindent az MSZP-re fognak. És belekeverik a vizitdíjat, meg a kórházi napidíjat is, aminek ehhez semmi köze (és mellesleg szükség is lett volna, ezt ma már jól látjuk). Ez annyira gyerekes! Nem hiszem, hogy a nép beveszi ezt a cumit is!”
 • 2. joy 2010. január 30. 13:59
  „Nem a nyugdíjasokat kellene ..... hanem a sok csalótól behajtani az aókat, járulékokat, Seg.berúgni a pénzért rokkantosító orvosokat, fölülvizsgáló fő orvosokat, és legfőként:
  Munkát biztosítan állami beruházásokkal a munkanélkül tengődő, ma csak épp sznek!ocisegélyből tengődő emberek, a pártok, vallási, és egyéb közpénzt elherdáló szervezetek támogatása helyett.
  Nomeg a bankokat kellene alaposan megmogyorózni, és törvényileg elvenni tőlük a 200% fölött uzsora-kamatráta erkölcstelen hasznát!”
 • 1. achilleus 2010. január 30. 13:21
  „az MSZP és a Fidesz kölcsönösen hazugsággal, illetve aljas, az időskorúak sérelmére elkövetett régi és jövőbeni lépésekkel vádolja egymást. A helyzet azonban ennél sokkal rosszabb, szánalmasabb, tragikomikusabb. Ez a vita - ha egyáltalán annak nevezhető - lényegében a nagy semmiről szól, aminek belátásához se közgazdásznak, se nyugdíjszakértőnek nem kell lennünk. A következők miatt.
  1. Általános vélemény, hogy az úgynevezett svéd modell körül kialakult csetepaté a több millió nyugdíjas szavazóért folyó ádáz politikai küzdelem. Csakhogy az a kérdés, hogy a jövőben milyen módon számítják ki a még aktív népesség időskori ellátását, illetve mennyi lesz a nyugdíjkorhatár, a ma nyugdíjasait semmilyen módon nem érinti.
  2. Az MSZP szerint a Fidesz nyugdíjkatasztrófát okoz, mert - a vádlók tényanyaggal kevéssé aládúcolt vélekedése szerint - kormányra kerülve csökkenti majd a nyugdíjakat, és 70 évre emeli korhatárt. Tény azonban, hogy az MSZP-kormány és a hozzá csapódott parlamenti többség nemrégiben nyugdíjcsökkentésről és meglehetősen gyors korhatáremelésről döntött. Egyszerű következtetés: az MSZP szerint az MSZP nyugdíjkatasztrófát okozott. Szerintem ebben vagy egy kis túlzás. Bár az is igaz, hogy a szocialisták Orbán Viktor ellen hisztérikus kampányt vezényeltek amiatt, mert zárt körben állítólag arról beszélt, kormányra kerülve egy ideig reálértéken tartja ("befagyasztja") a nyugdíjakat. A kormánynak azóta ezt a célt sem sikerült elérnie, amit most fedezet nélküli ígérgetéssel igyekszik elfedni.
  3. A kormánypárt és a legnagyobb ellenzéki párt tervei a mostani állapothoz képest - ami persze nem túl rózsás, hiszen a szociális válság ebben a korosztályban is szedi az áldozatait, ahogy óriási a gyermekszegénység is, amiről viszont aránytalanul kevés szó esik a kampányban - nem jelentenek veszélyt az időskorúak ellátására, lényegében ugyanazt ígérik: a vásárlóérték megtartását, jelentősebb többletjuttatásról csak erőteljes gazdasági növekedés esetén lehet szó. "Nyugdíjkatasztrófát" egyedül a Bokros-féle MDF okozna, és még büszke is rá.
  4. Az MSZP szerint a Fidesz megadóztatná a nyugdíjakat. A Horn-kormány idején született törvény szerint a 2013-tól megállapított nyugdíjak adókötelesek.
  5. A Fidesz szerint az MSZP privatizálná a magánnyugdíjpénztárakat. Ez kicsit lebutított, pontatlan üzenet, még akkor is, ha az MSZP valóban korlátozná a pénztártagok jogosítványait. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a szintén a Horn-érában bevezetett magánnyugdíjrendszer a fő oka a nyugdíjkassza mai hiányának.
  6. Az MSZP szerint a magyar nyugdíjasok két aranykora a Horn- és a Medgyessy-Gyurcsány-kormányok idején volt. Tény, hogy a rendszerváltás után először az Orbán-kormány alatt emelkedett a nyugdíjak reálértéke. Míg a Fidesz az emelést a rendes havi járandóságba, az MSZP kommunikációs megfontolásból jórészt a fokozatosan bevezetett, majd azóta - az IMF ideális célpontjaként - eltörölt 13. havi nyugdíjba építette be. - http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=969”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz és autó ütközött

Busz és autó ütközött a ferihegyi gyorsforgalmi úton szombat délelőtt. Tovább olvasom