Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Fidesz-KDNP: szélsőséges az MSZP reagálása a Tormay Cécile közre

A szocialista párt fővárosi frakcióvezetője csütörtökön azt követelte, hogy vonják vissza azt a szerdai közgyűlési döntést, amely szerint közterület viseli majd Budapest II. kerületében Tormay Cécile írónő nevét.
A fővárosi Fidesz-KDNP szerint szélsőséges, uszító és komolytalan, hogy az MSZP annak ellenére tiltakozik egy budapesti közterület Tormay Cécile-ről való elnevezés miatt, hogy a főpolgármester a Magyar Tudományos Akadémiától kért vélemény után újratárgyaltatja a döntést.

Németh Zoltán frakcióvezető és György István főpolgármester-helyettes pénteki közleményükben azt írták: "úgy látszik Horváth Csaba már maga sem bízik önmagában, hiszen jól tudja, hogy szakmailag régen lejáratta magát".

A szocialista politikus "ezért folyamodhat kétségbeesett és aránytalan módszerekhez" - fogalmaztak a fővárosi MSZP előző napi közleményére utalva.

A szocialista párt fővárosi frakcióvezetője csütörtökön azt követelte, hogy vonják vissza azt a szerdai közgyűlési döntést, amely szerint közterület viseli majd Budapest II. kerületében Tormay Cécile írónő nevét.
"A fideszes Tarlós István és a Fidesz-KDNP, szoros kötelékben a Jobbikkal újra egy antiszemitáról nevezett el közterületet Budapesten" - írta Horváth Csaba.

Ezt megelőzően Tarlós István közleményben jelezte: a közterületi elnevezés újratárgyalását kezdeményezi és állásfoglalást kér az MTA-tól.

Olvasóink írták

 • 4. balihoho 2013. június 01. 06:09
  „Tényleg! Vissza jön a kakastollas világ? Az írók, már amelyik, az általa írt betűkkel tud ölni, ha akar, ezt ne feledjük.”
 • 3. csergemerge 2013. május 31. 17:33
  „Tormay Cecile író volt, nem gyilkos.

  Münnich Ferenc gyilkos volt, nem író.
  Rákosi Mátyás gyilkos volt, nem író.
  Joszip Sztálin gyilkos volt nem író.
  Szamuely Tibor gyilkos volt nem író.
  Kun Béla gyilkos volt, nem író.
  Sziklai Sándor gyilkos volt, nem író.
  Vlagyimir I. Lenin gyilkos volt, nem író.......”
 • 2. pachakuti 2013. május 31. 16:01
  „Az MTA összetételét nézve nem kétséges, mit fog javasolni a bátor, jellemes, meg nem alkuvó, igaz magyar Tarlósnak.
  Az még biztosabb, ahogyan eddig sem, most sem fog semmilyen parancsnak (kérésnek, utasításnak) engedni. Saját meggyőződésének és akaratának engedelmeskedik csak! Ha az általában és rendszeresen egybeesik az utasítást adók véleményével csak azért lehet, mert csakis jó lesz (jelenleg is jó, és jó volt mindig) nekünk!”
 • 1. deszkás 2013. május 31. 14:45
  „Kakastollat vigyek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: megvalósította a KIM a meghatározott reformokat

A kormányalakításnál az volt az egyik alapvető célkitűzés, hogy reformokkal segítsünk azokon a… Tovább olvasom