Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Fidesz-LMP-vita a választási feliratkozásról

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a régi szabályok alapján nem lehetne megszervezni a 2014-es választásokat.
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a régi szabályok alapján nem lehetne megszervezni a 2014-es választásokat, Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese viszont úgy látja, szükségtelen a választói feliratkozás bevezetése, ráadásul rendkívül szigorú regisztrációs rendszer jöhet létre. A két politikus a Bibó István Szakkollégium rendezvényén vitázott egymással szerda este Budapesten.

Kósa Lajos elmondta: a választási eljárás átalakításának célja, hogy a határon túl élő magyar állampolgárok szavazati joga biztosított legyen, illetve hogy megakadályozzák azokat a választási visszaéléseket - a láncszavazást és a "gulyásosztást" -, amelyek szerinte a 2002-es és a 2006-os választási eredményt is döntően befolyásolták.

Karácsony Gergely szükségtelennek nevezte a feliratkozás bevezetését azok esetében, akik Magyarországon élnek, és szerinte erre a Fidesz sem hozott fel elfogadható érvet. Azt mondta, hogy a regisztráció bevezetése a tervezett alkotmánymódosítás ellenére is az alaptörvénybe, illetve nemzetközi egyezményekbe ütközhet, mert legitim cél nélkül korlátozza a választójogot.

Olvasóink írták

  • 3. saturnus 2012. október 04. 07:52
    „Félrebeszél ez a kósa,félnek az "eltévedt" / becsapott-megtévesztett-megalázott-kifosztott-gerincétől megfosztott "bárányoktól és ezért csak a vak-tudatlan-süket-megfélemlített választókra számít és az elő regisztrációs tőrvényekkel, melyeket naponta szivárogtatnak ki éjszaka, új változatokat hoznak tőrvénybe,alkotmányt módosítanak,alaptőrvényt módosítanak manipulálnak .Azt akarják elérni,hogy ne tudjanak elmenni mindazok a szavazók akik leváltják őket a hatalomból.Mindazokat akik restek,nem figyelnek a hétköznapok politikájára, képtelenek megérteni mindazokat az alantas gondolatokat,manipulációkat, ügyeskedéseket,hazugságokat és az átszerkesztet járások regisztrációs helyek amelyekkel több millió ember szavazó képes állampolgárt fosztanak meg a szabad választások lehetőségétől. Ezek a dolgok szembemennek az EU és a demokratikus nyugat közös értékeivel a szabad választásokkal. A hatalom egy kézben összpontosul,minden minisztérium,hatóságok,alkotmánybíróság,ügyészség,alkotmánybíróság,maga a parlament sem tudja ellátni a kormány ellenőrzését mert ott is felállították a parlamenti rendőrséget és azt az ellenzéki képviselőt aki bírálni meri a kormányt vagy annak képviselőjét azt erőszakkal eltávolíthatják a parlamentből akár fegyverhasználattal is. Mi ez ha nem a totális diktatúra felé való haladás és csak egy lépés és azt is megteszi,hogy rendkívüli állapot /lásd pár hónapja elmondott beszédét melyben azt mondta,hogy pénzügyi krízis esetén rendkívüli állapotok is kialakulhatnak amelyekre rendkívüli intézkedéseket hozhatnak az állam felfüggesztése és egyeduralkodó mint észak Koreában vagy fehér Oroszországban is létezik /bevezetésével felfüggeszti a választásokat és erőszakkal fenntartja a hatalmát.”
  • 2. spityu70 2012. október 03. 21:39
    „Na azért, romániai, szerbiai vagy akár hol élő magyar embernek mi köze ahhoz, hogy én mennyi adót fizetek be. Én sem tudok bele szólni más ország politikai viszonyaiba. Akkor ők miért szólnak bele? Én születésem óta itt élek eddig itt szavaztam tudják a címem, miért kell még regisztrálnom magam én felnőtt ember vagyok hagy döntsem már el, hogy elmegyek szavazni vagy nem. Ne egy tébolydába való politikusok.”
  • 1. Mozimasiniszta 2012. október 03. 20:43
    „szeretem mikor a ballibériás pakliba tartozók - közte az akármilyen színű LMP is- aggódnak a választóik miatt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra szerződést köthet a Klubrádió

A rádió műsorszolgáltatási engedélye 2011 februárjában járt le, azóta sugározza adását ideiglenes… Tovább olvasom