Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz-nagygyűlés

Több tízezer embert mozgósító választási nagygyűléssel emlékezett a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 158. évfordulójára szerdán, a nemzeti ünnepen, Budapesten. Orbán Viktor beszédében azt mondta: „Március 15. üzenete 2006-ban Magyarország számára az, hogy nekünk nemzeti programra van szükségünk, amely az igazság kimondására épül és amely mögé minden magyar ember fel tud sorakozni.” A Fidesz elnöke egyebek közt arról beszélt, hogy 1848-hoz hasonlóan 2006-ban is választás előtt állunk: „egy ember erőlteti ránk a programját”, vagy nemzeti programunk lesz, nemzetközi, vagy nemzeti érdekeket szolgálunk, mások, vagy a magyarok lesznek a legfontosabbak az országban, kiszolgáltatott nép maradunk, vagy cselekvő nemzet leszünk.

Hiller: köztársaság

és nemzet összetartozik


A köztársaság és a nemzet összetartozó fogalmak, rossz és veszélyes az a gondolat, amely a kettőt szembeállítja – mondta Hiller István, az MSZP elnöke szerdán Budapesten a Szabad Sajtó Díjak átadásán a Pilvax kávéházban.

Kuncze a forradalomról

1848–49 mának szóló tanúsága az, hogy az ország számára fontos kérdések elsőbbséget élveznek, és nem válhatnak kicsinyes pártpolitikai csatározások áldozatává akkor sem, ha azon múlik a parlamenti többség – hangsúlyozta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb madárinfluenza elleni védőkörzetek Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása szerint a Hercegszántó és Dunaföldvár… Tovább olvasom