Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Fidesz: 270 ezer család jut több pénzhez a családi adókedvezmény kibővítésével

Egy család annál jobban jár, minél több gyermeket nevel.
Mintegy 270 ezer család jut több pénzhez 2014 januárjától a családi adókedvezmény kibővítése révén - jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Zsigó Róbert közölte: egy olyan család, amelyben két átlagos keresetű, vagyis bruttó 230 ezer forintnyi fizetéssel rendelkező szülő legalább három gyermeket nevel, havonta 38 ezer 760 forinttal több pénzhez jut. Ugyanakkor egy család annál jobban jár, minél több gyermeket nevel. Az állam összességében 50 milliárd forintnyi bevételről mond le a javukra - tette hozzá a politikus.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy 2011-től működik családi adórendszer Magyarországon, annak nyomán 180 milliárd forint többlethez jutott mintegy 900 ezer család adókedvezmény formájában.

A bővítés révén 270 ezer alacsony keresetű, három vagy több gyermeket nevelő, illetve egykeresős család, továbbá a gyermekeit egyedülállóként nevelő szülő az eddigieknél is több pénzhez jut. Azok ugyanis, akik a 16 százalékos személyi jövedelemadóból eddig nem tudták kimeríteni az adókedvezményt, a jövő évtől ezt megtehetik a 7 százalékos egészségbiztosítási járulék és a 10 százalékos nyugdíjjárulék terhére is.

Példaként említette, hogy egy egykeresős, három gyermeket nevelő család, amelyben a kereső 230 ezer forintnyi bruttó bérrel rendelkezik, havonta 38 ezer 726 forintnyi többletbevételhez jut. Egy olyan, négy gyermeket nevelő család esetében, ahol mindkét szülőnek átlagfizetése van, ez az összeg már plusz 59 ezer forint havonta - sorolta Zsigó Róbert.

Kiemelte, hogy ezek a családok 2010 előtt csak önmagukra számíthattak, hiszen a "Gyurcsány-Bajnai-kormányok egy szalmaszálat sem nyújtottak nekik", a munka melletti gyermeknevelés számukra nem volt érték. Továbbá a sorozatos rezsiemelések, a magas adók és az esztelen devizahitelezés is ezeket a családokat hozta a legnehezebb helyzetbe.

Hangsúlyozta, a Fidesz ezzel szemben arra törekszik, hogy a munka mellett gyermekeket nevelő szülők még több megbecsülést kapjanak, mert a munkát, a családot és a gyermekeket tekinti minden döntése legfőbb iránytűjének.

A szóvivő hozzátette: ebben a helyzetben rendkívül veszélyesnek tartják a bukott baloldal szereplőinek hozzáállását, hogy Gyurcsány és Bajnai egyaránt a családi adókedvezmények szűkítését szorgalmazza, Gyurcsány Ferenc pedig egyenesen a családi adókedvezmény eltörléséről beszél. Ebbe a politikába a családok egyszer már majdnem belegebedtek - mondta Zsigó Róbert.

Olvasóink írták

 • 2. _csutak_ 2013. augusztus 10. 16:57
  „A fidesz pont azt teszi mint a rettegett "Gyurcsány-Bajnai" kormányok.
  Populista döntésekkel meg akarja fogni a kisebbségi szavazatokat ezzel a nyálas dumával.
  Perverz, beteg az az elme amelyik azt hisze meg lehet venni 30 ezüstért az elemi ösztönt!
  Ha egy párnak nincs szociális biztonsága, hiányzik a fenntartható egzisztencia jövőképe akkor az endokrin folyamatok nem indulnak el és nem akarnak gyereket.
  Bizony.”
 • 1. hangman 2013. augusztus 10. 12:40
  „Elmondhatjuk, hogy 2011 óta az a háromgyerekes család ahol a két szülő mindössze bruttó 280.000 Ft havi bért vitt haza havonta 54.200 Ft adókedvezménytől esett el a 650.000 Ft fizetésű jómódúakkal szemben. Ez az összeg 3 évre vetítve 1.95 millió forint, csak hogy tudjuk miről is beszélünk. Na ebből most kizárólag választási fogasként csöpögtetnének egy kicsit, hátha nyernek vele pár száz szavazatot, vagyis megpróbálják megvenni kilóra azokat a családokat, akiket 3 éven át semmibe nem vettek, akik annyit érnek, amennyijük van.

  Ez már csak ilyen ország, ahol a bérek közötti különbségeket tovább nyitják az ilyen és hasonló diszkriminatív törvényekkel, pedig egy magas keresetű család nem azért vállal harmadik gyereket, hogy még havi 30-50.000 Ft adókedvezményt kapjon, kaphasson!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a kormány meg akarja félemlíteni az embereket

Az MSZP szerint "a kormány nemcsak meglopja, de meg is akarja félemlíteni" a magyar embereket.
Tovább olvasom