Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Fidesz: 40 hónapja pozitívak a foglalkoztatási folyamatok

A KSH azt közölte, hogy az idén július-szeptemberben a foglalkoztatottak létszáma 54 ezerrel több volt, mint egy évvel korábban.
Immár negyven hónapja pozitívan alakulnak a foglalkoztatási folyamatok Magyarországon - kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatait Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

A KSH azt közölte, hogy az idén július-szeptemberben a foglalkoztatottak létszáma 54 ezerrel több volt, mint egy évvel korábban, a munkanélküliek létszáma pedig 24 ezerrel csökkent ugyanebben a negyedévben 2012 azonos időszakához viszonyítva.

A Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta, hónapról hónapra egyre többen élnek segély helyett munkából, ráadásul 21 éve nem dolgoztak annyian, mint ma, azaz már csaknem négymillióan. Reményteli hírnek nevezte, hogy a fiatalok foglalkoztatása is bővül.

Ezek az adatok annak is köszönhetőek, hogy Magyarország homlokegyenest az ellenkező irányba tart, mint a szocialisták idején, amikor megduplázódott a munkanélküliek száma, és folyamatosan nőttek a munkavállalók terhei - közölte Zsigó Róbert, aki szerint az ország jól tette, hogy megszabadult a baloldaltól, amelynek gazdaságpolitikájába "bele volt kódolva" a mélyülő munkanélküliség és az elszegényedés.

Hozzáfűzte egyúttal, hogy a kormány folytatja a foglalkoztatást ösztönző programokat, így novembertől jelentős járulékkedvezmények segítik majd az 55 évnél idősebb nők alkalmazását, hamarosan indul a téli közmunkaprogram, és a jövő évi adótörvények is sok könnyítéssel ösztönzik a foglalkoztatás bővülését.

A adótörvényekkel kapcsolatban - reagálva az MSZP és az Együtt-PM nyilatkozataira - a Fidesz szóvivője azt is mondta, tartják magukat azokhoz az alapelvekhez, amelyek megkülönböztetik a bukott baloldal adórendszerétől a mostanit, vagyis hogy csökkentik a családok, a munkavállalás és a vállalkozók terheit, a bankokkal szembeni, a közös teherviseléssel kapcsolatos elvárások viszont változatlanok maradnak.

Az adócsomagból példaként említette, hogy tovább csökken a kiskeresetű családok adóterhe, segítik a kis- és középvállalkozásokat, 2014-ben is folytatódik a munkahelyvédelmi akció, a szabad vállalkozási zónákban működő vállalkozásoknál pedig több alkalmazott után lehet majd adókedvezményt érvényesíteni.

Zsigó Róbert összegzése szerint a jövő évi adótörvények segítik a foglalkoztatás bővítését.

Olvasóink írták

  • 2. okz63 2013. október 29. 18:58
    „Na ja, ez a cikk is ezt bizonyítja:

    http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/bezarja_algyoi_uzemet_a_primagaz/2355529/”
  • 1. kumisz 2013. október 29. 14:11
    „Egy dolog foglalkoztatni és egy másik megélhetést biztosítani uraim!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul Benczúr Gyula főműve

A 25 négyzetméteres festmény egy hónap múlva új helyen, Nemzeti Galéria első emeleti Báltermében… Tovább olvasom