Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -1°C | 11°C Még több cikk.

Fidesz: eltitkolják

a város adósságát

A polgármester és a városvezetés eltitkolja Sopron valós pénzügyi helyzetét, azt a mintegy tizenkétmilliárdos hitelállományt, melyet év végére felhalmoz a város és a Sopron Holding – hangzott el a Fidesz sajtótájékoztatóján.
Sopron pénzügyi helyzetét elemezte sajtótájékoztatóján Abdai Géza. Mint fogalmazott, Walter Dezső polgármesternek őszintén be kellene vallania Sopron polgárainak, hogy mekkora hitelt halmozott fel a város ez alatt a ciklus alatt.
– A csütörtöki közgyűlésen intenzíven kampányolt a polgármester a fejlesztésekről, arról azonban nem szólt, hogy milyen árat fizetett ezért Sopron – mondta el a frakcióvezető, majd azt is hozzátette, fájlalják, hogy Walter Dezső nem volt partner egy pénzügyi helyzetet érintő vitában, mivel távozott az ülésről.

– Tizenkétmilliárdos hitelt halmozott fel ez a városvezetés, ebből több mint nyolc az önkormányzat adóssága, csaknem négy pedig a Sopron Holdingé. Sajnálatos továbbá, hogy az eladósodáshoz a Szövetség Sopronért Egyesület is asszisztált. Értetlenül állunk a helyzet előtt – nyomatékosította Abdai Géza –, és kérjük Walter Dezsőt, hogy fessen valódi képet a hitelekről. Korrekt tájékoztatást szeretnénk arról, hogy milyen helyzetben van a város és mi az eladósodás oka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megrendelhető a 2. receptköny is

Az első kötet mintájára elkészült a második kisalföldes receptkönyv is, Tovább olvasom