Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Fidesz + KDNP + Jobbik = ?

A Fidesz és a KDNP vezető politikusaival vagy EP-listavezetőivel ülne tárgyalóasztalhoz a Jobbik, hogy a pártok programjairól konzultáljon - jelentette ki szerda délutáni sajtótájékoztatóján Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A baloldali pártok vezetőivel nem vitáznának, hanem a bíróságon adnának választ a rágalmakra.

Vona Gábor a Képviselői Irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy számítottak az ellenük indított rágalomkampányra, de már úgy érzik, hogy fel kell emelniük a szavukat. Ezért arra kérik Orbán Viktort, a Fidesz, illetve Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét, hogy ne a Jobbikot rágalmazzák, hanem beszéljenek a programjukról, beszéljenek arról, "hogyan tudnánk a Bajnai Gordon vezette kormányt minél hamarabb megbuktatni", mert ezek a valódi témák. Egyben arra is kérik a két pártelnököt, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, a rágalomhadjáratra pedig ne adjanak megbízást és ne is engedjék politikusaiknak.

Vona Gábor szerint, ha a Fidesz mindenképpen a két párt közötti különbséget szeretné megmutatni, akkor folytassanak vitát a programokról. Például a Fidesz "három csapás" kezdeményezését állítsák szembe a Jobbik által javasolt csendőrséggel. Ugyanígy, nézzék meg, hogy a Fidesz adócsökkentési javaslatai mellett milyen hatása lenne a Jobbik terveinek, amely a multinacionális cégek adókötelezettségének növeléséről szól.

Vona Gábor leszögezte: hajlandók a vitára. Morvai Krisztina, a párt EP-listavezetője ennek érdekében hamarosan hivatalos levélben fogja nyílt vitára hívni a parlamenti pártok listavezetőit.

Vona Gábor beszélt arról is, hogy az MSZP és az SZDSZ felől érkező támadásokra nem kívánnak reagálni, hanem jogi úton adnának választ.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Power 2009. április 30. 15:11
  „A Jobbik először tanulja meg, hogy mi a különbség a demokrácia és az erőszak között, aztán jöhet a duma.
  Ezért nem vagyok tagja egyik pártnak sem, maradok a civileknél.”
 • 32. comet 2009. április 30. 12:20
  „Vona Gábor jól látja, hogy a a Bajnai Gordon vezette kormány megbuktatása a legfontosabb dolog, de azt már nem látja, hogy a múltat ismerni kell, és nem létrehozni.
  Meg azt is észre vehetné hogy adott szervezetekről a lakosság alkot véleményt, ami nem feltétlenül egyezik a saját elképzeléseivel. Történelem tanárként illene tudnia, hogy mi számít szélsőséges gondolkodásnak, és hogy a szélsőséges csoportok csak manipulációs szerephez jutnak, ezektől jobb megszabadulni. A Magyar Gárda ebben a formájában egy nagy baklövés volt, amit már nem ő tart fenn hanem az ellenfelei. Ha ezt megértené akkor nagyot léphetne előre a Jobbik.
  A csendőrség meg ugyanolyan semmit mondó mint Viktorék 3 csapása. Jelenleg a meglevős jogszabályokat sem tartják be és minél nagyobb gazember valaki, annál jobban sérthetetelen. Ezen kéne változtatni, a jelenlegi rendőrséggel és bírósággal.”
 • 31. Lacas 2009. április 30. 11:56
  „Achilleus! Lehet,hogy a Jobbiknak nem volt róla tudomása.De ahogy azt az "állampolgár" jelentette,megtették a szükséges lépéseket és ez a lényeg.A baloldal pedig tudta ki ülne a székbe igy ők szabálysértést követtek el.Ahogy szokásuk.De ha irsz nekik és nem kért anonimitást az "állampolgár",akkor biztosan szivesen elmondják neked ki volt az.De szerintem abszolút nincs jelentősége.Szebb jövőt”
 • 30. achilleus 2009. április 30. 10:49
  „28. hozzászólás Lacas 2009.04.30. 10:41 Más dolgokról meg "bölcsen" hallgatnak, érdekes módon nem nekik jutott eszükbe ez a lehetőség?
  "Kivágó Iván Györgyné mégsem foglalhatja el helyét holnaptól a Fővárosi Közgyűlésben. Csütörtökön ugyanis egy állampolgár kifogást nyújtott be szerdán a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) azon határozata ellen..." - írta többek közt a Magyar Nemzet, a Hírszerző, a FigyelőNet, az MTI, de ezt mondta be a HírTV is. Pedig nem akkora titok, hogy ki az a bizonyos állampolgár, a levél ugyanis így indul:
  Jobbik Magyarországért Mozgalom, Budapest Munkacsoport
  Majd így végződik:
  Tisztelettel: Kassab Adonis István s.k.
  A JOBBIK budapesti alelnöke
  Nem elég csak a témáról blogolni Navracsics úr! ld. jobbklikk.hu”
 • 29. horvathi 2009. április 30. 10:49
  „Egyes meg nem erősített hírek szerint Orbán Viktor felhívta a munkaadó cégének (Likud) a munkaügyi osztályát, hogy kivehetne-e még újabb 4 év szabadságot 2010-2014 között!

  Legnagyobb sajnálatára ott közölték vele, hogy az elmúlt 8 év szabadságával és semmittevésével már előre is kimerítette a kiadható szabadságkeretét. Még a gyermekeinek a számára való tekintettel sem tudnak adni neki újabb éveket.

  Ezért most akár tetszik neki, akár nem 2010-ben újra munkába kell állnia!
  Aztán majd 2014-ben újratárgyalják ezt a szabadságkérelmét.
  ::--))))))

  Adjon az Isten szebb jövőt!”
 • 28. Lacas 2009. április 30. 10:41
  „Úgy tűnik,sokan félreértették a cikk tartalmát.A Jobbik nem közeledni próbál a többi párthoz,hanem vitára hivja őket az elmúlt időszak Jobbikot ért vádak és mocskolódások nyomán.Vagyis nyiltan kéri számon a pártokat a Jobbik az őt ért vádaskodásokra és hajlandó megválaszolni,megcáfolni,tisztázni.Vagyis vitázni kiván,nem tárgyalni”
 • 27. Strat-n 2009. április 30. 08:43
  „Először is önként vessék alá magukat hazugságvizsgálónak. Hazudtál? Loptál? Csaltál a költségtérítéssel? Ha igen, akkor kötél. Ha nem, akkor is. :)”
 • 26. jq 2009. április 30. 07:44
  „Eléggé félrevezető ez a cím. Egyelőre a jobbik szeretne "barátkozni", a másik oldal még nem nyilatkozott. Ha a dolgot csak az egyik fél akarja, akkor abból vagy nem lesz semmi, vagy nemi erőszaknak hívják :)

  A népeket fasiszta veszéllyel riogatni viszont pont jó lesz ez a cikk”
 • 25. redstar 2009. április 30. 07:30
  „Fidesz + KDNP + Jobbik = Ehhez képest a Don-kanyar,Mohács, Dózsa és Világos együtt is csak babazsúr lenne....”
 • 24. grg 2009. április 30. 07:27
  „Hozzászólók egyáltalán elolvassák a cikket? Ez csak arról szól, h. megmutassák a fidesznek a programot, mert arról össze vissza hazudnak, kitalálnak hozzá a fideszesek, csak, h. minél több szavazatot szerezzenek. ez nem koalíciós tárgyalás.”
 • 23. Power 2009. április 30. 07:12
  „Nem normális a Jobbik! Szidják az ellenzéket, most meg azt szeretnék, ha leülne velük valaki. Civilként elutasítom, az efféle "együttműködést".”
 • 22. cartagonova 2009. április 30. 05:53
  „Vona Gábor tud disztingválni! Csak igy tovább! Bár én a Fidesszel sem tárgyalnék, hagynám, hogy a JOBBIK-kal kapcsolatos süketeléseikkel segitsék csak tovább a JOBBIK-ot! A birkák egyenlőre úgyis kitartanak a Fidesz mellett.”
 • 21. flexsnake 2009. április 29. 22:58
  „19. a komcsizósok nácik. Ne várjon mást aki maga is így áll hozzá a dolgokhoz.”
 • 20. Logaritmus 2009. április 29. 22:55
  „16. papaya: hahahaaaa...annyira vagy eredeti, hogy engem másolsz. :)”
 • 19. Nostradamus 2009. április 29. 22:31
  „Még jó, hogy aki itt rendre nácizik, abban egy szemernyi gyűlölet nincs, és csakis mindig intelligens módon, úriemberként szólal meg...”
 • 18. rozator 2009. április 29. 22:16
  „Mi az a KDNP? Ki az a Semjén (tömjén) Zsolt? A sok keresztény mondja már meg mi volt 3000 évvel ezelőtt! Vagy még nem tartunk ott? A piramisok épitésénél még azt sem tudták mi az! Indulnának külön listán, megtudná mindenki hol tartanak! Sehol! Vona Gábor meg szögezze le Morvay(i) Krisztinát! Ennél a hülye picsánál nagyobbat ritkán látni, szépen mutatna az európai parlamentben!”
 • 17. flexsnake 2009. április 29. 20:59
  „16. szerintem te meg a náci bandád :D”
 • 16. papaya 2009. április 29. 20:56
  „Logarelvtárs! Azt hiszem, Június 7-én te és a komcsi bandád találtatik majd harmatos gerlefingnak!”
 • 15. flexsnake 2009. április 29. 20:16
  „:D LOL :D Most már jó lenne a csont is mert húshoz nem jutnak :D”
 • 14. flexsnake 2009. április 29. 20:16
  „:D LOL :D Most már jó lenne a csont is mert húshoz nem jutnak :D”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nevezzük új influenzának - javasolja az Európai Unió

Az Európai Bizottság szerdán a sertésinfluenza helyet az "új influenza" elnevezést javasolta, hogy… Tovább olvasom