Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: a baloldal családonként legalább egy munkanélkülit termelt

Mindegy, hogy mit ígér a baloldal, soha egyetlen ígéretét sem teljesítette - írta közleményében Kara Ákos.
A baloldal soha egyetlen ígéretét nem teljesítette és családonként legalább egy munkavállaló helyett családonként legalább egy munkanélkülit "termeltek" kormányzásuk alatt - reagált a Fidesz az MSZP által összehívott, Szövetség a változtatásért nevű ellenzéki egyeztetéssorozat pénteki fordulóján elhangzottakra.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke az ellenzéki találkozót követően újságíróknak elmondta, a céljuk olyan felelősségteljes vállalások megfogalmazása, amelyeket kormányra kerülve biztosan meg tudnak valósítani 2014 után. Közölte: a Fidesz hibájából tanulva nem ígérnek egymillió új munkahelyet, helyette azt szeretnék elérni, hogy minden családban legyen legalább egy munkavállaló, akinek példájából tanulhatnak a család fiatalabb tagjai is, átérezve, felnőve nekik is dolgozniuk kell majd.

Kara Ákos, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke közleményében úgy reagált: "mindegy, hogy mit ígér a baloldal, soha egyetlen ígéretét sem teljesítette". Felhívta a figyelmet arra, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt megduplázódott a munkanélküliség, családonként legalább egy munkanélküli volt, a kormányok inkább adtak segélyt, mint munkát, a munkavállalást pedig magas adókulcsokkal büntették.

Ezzel szemben jelenleg 160 ezer emberrel több jár munkába, mint a kormányváltáskor, a munkahelyvédelmi akciótervnek köszönhetően egyre több férfi, egyre több nő, egyre több fiatal és 55 év feletti talál munkát, a kormány a családi adókedvezménnyel támogatja a munka melletti gyermeknevelést, lehetőséget kínál a megváltozott munkaképességűeknek, a kisgyermekes anyáknak, a nyugdíj előtt állóknak, az alacsony iskolázottságúaknak egyaránt - írta Kara Ákos.

Ezen felül pedig 2013-ban 450 milliárd forintot biztosítanak a foglalkoztatás támogatására és munkahelyek megőrzésére - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 5. DMagóg 2013. március 10. 12:08
  „A felszín és a mély! A felszíni jelenségek hű tükrözői a mélyben történő eseményeknek? Nem!”
 • 4. Őszödi 2013. március 08. 19:09
  „A törvények által megállapított nyugdíjak visszamenőleges elvétele megmutatta, hogy mennyire tartják tiszteletben a törvényeket. Rákosi elvtárs már forog a sírjában.”
 • 3. _csutak_ 2013. március 08. 18:47
  „A cím helyesen:
  " A fidesz családonként legalább egy munkanélkülit termelt!"”
 • 2. queenmargareth1 2013. március 08. 17:46
  „Ti meg hármat, de kin kettőt, mocskok.”
 • 1. csonakos 2013. március 08. 16:20
  „"Ezzel szemben jelenleg 160 ezer emberrel több jár munkába,"
  Ez az ember ... (tetszés szerint)! Minden mutató rosszabb mint 2010-ben volt! A kényszerközmunkásokkal próbálják a képet színezni de ezen könnyű átlátni! Csak itt a DM-ban jelennek meg a nyomorultnál, nyomorúságosabb helyzetben lévő emberekről cikkek és mi van azokkal akikről hallgat a média vagy mondjuk nem is tud? Mindenütt az elbocsájtásokról hallani, bezár ez, bezár az. Egyre több vállalkozás megy tönkre. Nem fizetnek a dolgozóknak rendesen bért mert nincs megrendelés vagy ami van annak a bevételét elveszi az állam a vállalkozásoktól! Az egyetemisták még mindig nem kaptak ösztöndíjat! Miről beszél ez az ember?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: számolják fel a koldusmaffiát Budapesten!

A sokszor külföldről szervezetten Budapestre hozott embereket foglalkoztató maffia az enyhébb… Tovább olvasom