Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Fidesz: a baloldal kormányon csak emelte a gáz árát

A Fidesz szerint amikor a baloldalnak lehetősége volt rá, nemhogy nem csökkentette, hanem háromszorosára emelte a gáz árát.

A nagyobbik kormánypárt hétfőn ezt arra reagálva közölte, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese bejelentette: a zuhanó világpiaci árak miatt áprilistól a háztartások átlagfogyasztásának mértékéig 20 százalékos gázár-, valamint 10 százalékos áramdíj- és távhőárcsökkentést javasolnak.

Hasonlóan nyilatkozott a DK-s Molnár Csaba is, aki szerint a kőolaj és a földgáz világpiaci árának csökkenése a piaci viszonyok között tenné lehetővé a gáz és távfűtés árának 20-30 százalékos csökkentését.

A Fidesz MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az MSZP kormányzása alatt a magyar családok fizették Európa legdrágább gázárát.
A baloldal semmit sem változik - folytatódik a kormánypárt közleménye -, még ma is a rezsicsökkentés ellen és a külföldi szolgáltatók üzleti érdekeiért harcol.

Hozzátették: a baloldali képviselők közül többen nemmel szavaztak, amikor a rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedésekről döntött a parlament.
Emlékeztettek arra, a Fidesz 2013-tól mintegy 25 százalékkal csökkentette a gáz, az áram és a távhő árát, ennek köszönhetően mintegy 350 milliárd forinttal több marad a családok zsebében. Ezzel szemben a baloldali kormányok semmit nem tettek akkor, amikor övék volt a kormányzás - hangsúlyozták.

A Fidesz szerint a sorozatos rezsicsökkentésekkel mára elérték, hogy Európában a magyar családok fizetik a második legkevesebbet a földgázért és az áramért is.

Közölték: az idén létrehozzák a nemzeti közműszolgáltatót, amely segíteni fogja a rezsicsökkentés fenntarthatóságát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magyar Iszlám Közösség visszautasítja az őket ért vádakat

A Magyar Iszlám Közösség visszautasítja a Hír TV Célpont műsorában elhangzottakat, miszerint… Tovább olvasom