Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Fidesz: a baloldal szavazóbábunak nézi, a kormány partnernek tekinti pedagógusokat

A baloldal csak szavazóbábunak nézi a pedagógusokat, ezzel szemben a kormány minden tanárt partnernek tekint - közölte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője pénteken az MTI-vel.
Előzőleg Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja sajtótájékoztatón arról beszélt: a Magyar Pedagógus Kar létrehozása újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz-kormány totális kontroll alatt akarja tartani a tanárokat.

Hoppál Péter közleményében azt írta: szemben a Gyurcsány-Bajnai-szövetséggel, amely a pedagógusokat csak szavazóbábunak nézi, a jelenlegi kormány minden pedagógust partnernek tekint, és a pedagóguskarban lehetőséget ad véleményük, javaslataik kifejtésére, érdekeik képviseletére.

A Fidesz szerint a baloldal oktatáspolitikájával szemben ma nem a pedagógusok közötti ellentétek kiélezése és a megosztás a cél, hanem az összefogás és a párbeszéd kialakítása, és ezt szolgálja a Magyar Pedagóguskar is. A nagyobbik kormánypárt szóvivője úgy értékeli: a baloldal kihasználta és ma is ki akarja használni a pedagógusokat, ámítja és hergeli őket. Egymásnak homlokegyenest ellentmondó programok és nyilatkozatok látnak napvilágot a baloldalon, ha rajtuk múlna, káosz és bizonytalanság várna a pedagógusokra - fogalmazott.

A jelenlegi kormány ezzel szemben azon dolgozik, hogy az egészségügyi dolgozók bérrendezése után megkezdődhessen a pedagógusok bérrendezése és az életpályamodell bevezetése is - rögzítette.

Szeptember 1-jével minden, állami, önkormányzati oktatási intézményben közalkalmazottként dolgozó pedagógus a Magyar Pedagógus Kar tagjává válik. Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár azt mondta: javaslattevő és véleményformáló szerepe egyaránt lesz az újonnan alakuló karnak, feladatai közé tartozik majd a pedagógusok etikai kódexének kidolgozása is; a tagság különleges kötelezettségeket nem ró a pedagógusokra, tagdíjat sem kell fizetni.

Olvasóink írták

 • 5. balihoho 2013. május 19. 06:26
  „Azoknak a pedagógusoknak a támogatására számít, akiknek a fizetését a béka feneke alatt tartja?”
 • 4. Jozsoci 2013. május 18. 04:41
  „A fidesz elbúcsúzhat a pedagógus szavazóktól.”
 • 3. _csutak_ 2013. május 17. 20:59
  „Szegény Pétert azért én sajnálom!
  Most ő a fidesz ügyeletes ostobája.
  Nem arról károg, hogy ők mit és miért akarnak, tesznek hanem arról, hogy a gaz szocik mit akarnának tenni.
  <moderálva>”
 • 2. szatyi 2013. május 17. 13:39
  „".. a kormány partnernek tekinti pedagógusokat." (a cikkíró kihagyott egy -a-t!)
  Ezzel szemben egy másik cikkben:
  A a Magyar Pedagógus Kar " tagsága nem önkéntes, felülről vezényelt, és működését a miniszter ellenőrzi majd."”
 • 1. X_Y 2013. május 17. 13:22
  „A fidesz csak egyszerűen bábunak, akiknek még a szavazatára sem tart igényt. Arra ha kell annyi "határontúlit" mutat fel amivel még a 4/3-ot is elérik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel és fegyverutánzattal raboltak ki egy férfit Nagykanizsán

A 17 éves fiú és 32 éves társa az utcán szólította le a 24 éves férfit, és először ötszáz forintot… Tovább olvasom