Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz: a bukott baloldal támadja a családok és a devizahitelesek támogatását

A Fidesz szóvivője szerint a "bukott baloldal" nem ismeri el hibáit, támadja a családokat és a devizahiteleseket segítő kormányzati intézkedéseket.
Selmeczi Gabriella szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, két fontos kormánydöntés született a héten: a családi adókedvezmény kiterjesztése és a devizahitelesek további megsegítése.

A Fidesz-szóvivő szerint az ezekre adott válaszok azt mutatják, hogy "a bukott baloldal" nem ismeri el hibáit, támadja ezeket az intézkedéseket, noha éppen a korábbi baloldali kormányzás miatt van rájuk szükség. A Gyurcsány-Bajnai-kormány ugyanis magas adókkal és megszorításokkal sújtotta a gyermeket nevelőket, és több százezer családot hajszolt bele a devizahitelekbe - jelentette ki.

Felidézte, hogy a baloldali kormány megszüntette az első Orbán-kabinet idején bevezetett otthonteremtési támogatást. 2004-ig a támogatott, forintalapú lakáshitel szinte egyeduralkodó volt a piacon, a devizahitelekre nem volt kereslet, a lakáshitel-állomány egy százalékát tették csak ki - hangsúlyozta, megjegyezve: a szocialista kormány ezután eltörölte az adókedvezményt, szűkítette a hitelplafont és csökkentette a kamattámogatást.

Selmeczi Gabriella szerint a "végső döfést" a Bajnai-kormány adta meg, amikor 2009. július 1-jével megszüntette a kamattámogatású kölcsönöket, és "átengedte a lakáshitelpiacot a külföldi bankoknak".

A dráguló forinthitelek miatt az emberek devizában adósodtak el, 2010-re minden harmadik háztartásnak lett devizahitele, a baloldali kormányzás alatt a devizahitel-állomány a 140-szeresére nőtt - közölte.

A Fidesz szóvivője szerint a kormány devizahiteleseket mentő tervének hírére az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon "első gondolata megint az volt, hogyan segítsen a bankokon, hogyan csökkentse a bankadót". Véleménye szerint ez azt mutatja, hogy a "bukott baloldal ma is ugyanúgy csinálna mindent, mint régen, ugyanazt a szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikát folytatná". Hozzátette: a baloldalnak inkább hallgatnia kellene a devizahitelek ügyében, mert kormányzása okozta a problémát.

A takarékszövetkezeti integrációt firtató kérdésre azt mondta: a kormány - két pénzintézet csődje után - 100 milliárd forinttal erősítette meg a szektort, amely így biztonságosabban működhet. A szóvivő kérdésre válaszolva azt mondta, nem akarja megelőlegezni az Alkotmánybíróság (Ab) döntését.

Az Ab-hoz az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség fordult a szövetkezeti hitelintézeti rendszer átalakítása miatt.

Selmeczi Gabriella arra is reagált, hogy az Együtt-PM választási szövetség szerint ha megalakulhat a harmadik Orbán-kormány, tovább fogják szűkíteni a hozzáférést a felsőoktatáshoz. A szóvivő azt mondta: káosz van a baloldalon, a szocialista Hiller István teljes tandíjmentességet ígért, Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon viszont korábban a tandíj bevezetéséről beszélt. Hozzátette: a baloldal, ha tehetné, újra bevezetné a tandíjat, és ezzel sok fiatal elől zárná el a továbbtanulás lehetőséget.

Olvasóink írták

 • 4. tótkomlósi 2013. július 27. 23:37
  „Na akkor fordítsuk le magyarról magyarra!

  A fidesz támadja a családok megélhetését az állandó újabb és újabb sarcokkal!

  Talán így a helyesebb.

  Beindult a fidesz gőzgépe.
  Van fűtőanyag dögivel.

  Sok a tuskó.”
 • 3. DMagóg 2013. július 27. 19:46
  „"A Fidesz szóvivője szerint a "bukott baloldal" nem ismeri el hibáit, ..."
  Ti, elismeritek a saját hibáitokat? Ja, Ti hibátlanok vagytok! Értjük! Eljön az idő, amikor beismerő vallomást tehettek Ti is! Nagy koalicióban mehettek velük, ugyanoda!”
 • 2. Qllancs 2013. július 27. 17:23
  „Bent égett a szoloban ! + még napszúrást is kapott ! az agymosás mellé !
  Amit itt elszajkóz ..mind saját magukról szól! Mindent fordítva beszél...fordítva ül a lovon ! Ezek tényleg hülyének nézik a kis emberek millióit ???
  Már nem veszik be ezt az üres dumát..remélem az emberek majd tudják hova tegyék az X t 2014 ben !”
 • 1. tocen 2013. július 27. 13:55
  „Ez a nőszemély beteg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten súlyosan megsérültek egy Veszprém megyei balesetben

Egy motor és egy személyautó ütközött össze Veszprém megyében, az M7-es és a 71-es főút… Tovább olvasom