Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Fidesz: a foglalkoztatásban is jobban teljesít az ország

Az adatok azt bizonyítják, hogy a kormánytöbbség jó útra lépett, amikor kinyilvánította, hogy Magyarország munkából épülhet fel, és mindenkinek munkát kell biztosítani, aki tud és akar dolgozni.
A foglalkoztatás területén is jobban teljesít Magyarország - így értékelte a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki adatait, amelyek szerint javult az országban a foglalkoztatottság.

Az adatok azt bizonyítják, hogy a kormánytöbbség jó útra lépett, amikor kinyilvánította, hogy Magyarország munkából épülhet fel, és mindenkinek munkát kell biztosítani, aki tud és akar dolgozni - mondta Zsigó Róbert budapesti sajtótájékoztatóján. Rámutatott, külön figyelmet fordítanak arra, hogy a nők és a fiatalok közül minél többen tudjanak dolgozni.

A szóvivő hozzáfűzte ugyanakkor, hogy még sok tennivalójuk van, hiszen több olyan térsége is van az országnak, ahol súlyos a munkaügyi helyzet.

A KSH tájékoztatása szerint az idén az első negyedévben 3 millió 818 ezerre nőtt a 15-74 éves foglalkoztatottak száma, a 15-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája 56,6 százalék volt, ami 0,9 százalékpontos javulás az egy évvel korábbihoz képest. A vizsgált időszakban a foglalkoztatottak 3 millió 818 ezres létszáma 26 ezerrel haladta meg a 2012. első negyedévit.

Zsigó Róbert a sajtótájékoztatón szólt a rezsicsökkentésről is, jelezve, hogy az ország legkisebb lélekszámú településén, a Zala megyei Iborfián mind a 13 lakos ellátta kézjegyével a Fidesz aláírásgyűjtő ívét a rezsicsökkentés megvédése érdekében. "Mindenkinek, aki aláírta az aláírásgyűjtő ívet, köszönjük" - mondta.

A szóvivő egyúttal bírálta Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, amiért csütörtöki gyulai látogatása alkalmával nem írta alá a Fidesz gyűjtőívét. Mint fogalmazott, "Bajnai Gordon világában a rezsicsökkentés hazugság".

Olvasóink írták

 • 2. csergemerge 2013. április 26. 16:38
  „Az idén az első negyedévben 3 millió 818 ezerre nőtt a 15-74 éves foglalkoztatottak száma, a 15-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája 56,6 százalék volt,... (KSH, ld. lentebb!)”
 • 1. grafika88 2013. április 26. 13:22
  „MIÉR hazudoznak állandóan ? Ezek az agymosott faxok ..HOL ÉLNEK ???
  Egyszerűen már idegbajt kapok, amit ezek össze-vissza hazudoznak! Van aki beveszi mág ezeket ??
  Sajnos van .
  CSAK Csongrád megyében : 24 250 fő a REGISZTRÁLT ! ez nőtt + 13,3 % 1-4 hó ban. !!!
  Akiket már SEHOL se jegyeznek ---ennél több lehet ! mert ugye max. 3 hónapig jegyzik őket !
  Szeged : 9811 fő---10,8 %
  Vásárhely : 3505 fő---13,8 %
  Makó : 3775 fő---19,5 %

  MIRŐL beszél ez a fidesznyik ?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stratégiai megállapodás a kormány és Waberer´s között

Varga Mihály kiemelte, a külföldi székhelyű nagy cégek után egy magyar alapítású, de… Tovább olvasom