Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fidesz: a kormány biztonságba helyezte az emberek nyugdíját

Budapest - Az MSZP azt a nyugdíjmentő törvénycsomagot támadja, amellyel a kormány biztonságba helyezte az emberek nyugdíját - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője pénteken az MTI-vel.
A szóvivő arra reagált, hogy az Alkotmánybíróságon (Ab)támadta meg az MSZP pénteken az Országos Választási Bizottság (OVB) azon döntéseit, amelyekkel elutasították a párt országos népi és népszavazási kezdeményezéseit.

"Az MSZP továbbra is a milliárdos spekuláns üzletemberekért harcol, szemben a kormánnyal, amely visszaadja az embereknek a nyugdíjpénztár-választás szabadságát, és olyan törvényjavaslatot fogadott el, amelynek nyomán mindenki jól jár, aki visszatér a biztonságot nyújtó állami nyugdíjrendszerbe" - közölte Szijjártó Péter.

A kérdések, amelyeket három szocialista elnökségi tag nyújtott be, így szóltak: "Egyetért-e ön azzal, hogy a magánnyugdíj-pénztári kifizetéseket az Állam (Kormány) semmilyen módon, még átmenetileg sem vonathatja el?" "Egyetértenek-e azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjat törvény nem módosíthatja - még időlegesen sem - nyugdíjjárulékra?" "Egyetért-e ön azzal, hogy az állampolgárok magán-nyugdíjpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti?"

Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke az általa indított országos népi kezdeményezéssel kapcsolatban pénteken megismételte azon álláspontját, mely szerint a kérdések elutasításakor az OVB politikai döntést hozott.

Emlékeztetett arra: országos népi kezdeményezés indításakor alig van követelmény, amit teljesíteni kell. Hangsúlyozta: az általa beadott kérdés teljesítette a feltételeket, mert a téma az Országgyűlés hatáskörébe tartozik és a kérdést a törvény melléklete szerinti űrlapon nyújtotta be.

A népi kezdeményezés aláírásgyűjtési ívén az állt: "Kezdeményezzük, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra".

Az OVB november 15-én utasította el az MSZP három magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseinek aláírásgyűjtési ívét és nem adott zöld utat a Molnár Csaba által indítványozott azon népi kezdeményezésének sem, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra.

Olvasóink írták

 • 14. Power 2010. november 28. 13:11
  „Megfordítanám a kérdést. 1998-ban miért vette el a befizetéseket Horn Gyula és kormánya az állami kasszából?
  Még Bokros Lajos is részt vett a második pillér (kötelező magánnyugdíjpénztár) kidolgozásában. Ez volt a legnagyobb hülyeség,amit egy kormány tehetett. A Világbank javaslatára átvettük a chilei rendszert és kötelezővé tettük a fiatalabb korosztály számára.
  A globális pénzügyi válság nem csak a magyar kormányt, de más országokat is arra kényszerített, hogy megszüntessék, vagy felfüggesszék a magánnyugdíjpénztárakba történő kifizetéseket.”
 • 13. rezsóka 2010. november 28. 12:11
  „Jelenleg fizetjük a magán tagságot,és az államit is.Ha nem lépek ki a magánból,akkor is fizetek az államnak,ami egy nagy cocópimpit ad,ha nyugdíjba megyek!Akkor a további nyugdíj járulékom hova fog tűnni,és egyáltalán:mi a f....nak fizessem tovább?!”
 • 12. Lutetia 2010. november 28. 09:59
  „Munkavállalók!
  Szakszervezeteink Tagjai!
  MEDDIG TŰRJÜK EZT MÉG?
  Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, a szakszervezetek demonstrációval adnak hangot tiltakozásuknak!
  Hívunk és várunk minden munkavállalót a szakszervezetek közös tüntetésére
  2010. DECEMBER 4-ÉN (SZOMBATON), 11 ÓRÁRA, BUDAPESTRE
  A ROOSEVELT TÉRRE
  Szakszervezetek Demonstrációs Bizottsága”
 • 11. Bendeguzi 2010. november 27. 17:53
  „Matyi!

  Az elkobzott magánnyugdíjakat nem a mostani nyugdíjasoknak adják ám, sőt a munkáltatói nyugdíjjárulékot is ki akarják venni a rendszerből átkeresztelve adónak. Figyejjé jobban, mit kommenikál a trónkövetelő és bandája.”
 • 10. kiokushyn 2010. november 27. 13:31
  „Mit csinált? napi sanyarú vicc.”
 • 9. MathiasRex 2010. november 26. 23:38
  „A napnál is világosabb, hogy a mai nyugdíjpénztári tagok magánpénztári befizetései nem szolgálják a mai nyugdíjasok kifizetéseinek pénzügyi fedezetét. A mai nyugdíjasok aktív korukban szolidárisak voltak, mert az ő befizetéseikből finanszírozta a régi (PAYG) társadalombiztosítás az akkori nyugdíjakat.
  Tisztességtelen, hogy mai nyugdíjasokkal szemben nincs meg ez a szolidaritás.”
 • 8. majus1 2010. november 26. 21:20
  „igazságkereső: ........ nézz már szét. én nem tudom milyen statisztikát nézel, de ez csak a 2008, 2009 évre igaz, nem az elmúlt 12 évre. a mnyp és én köztem van egy magánjogi szerződés. ezt veszik most semmibe. a pénztári tőkét meg beforgatják a 2012-es költségvetésbe.ez az összeg már 2013 ra nem jelenik meg. tisztelt Matolcsi kolléga sem tud rá válaszolni, honnan lesz pénz akkora.
  amit az mszp művelt 8 évig az a töketlenkedés ..... nagyiskolája, de ez nyíltszíni rablás, ami egyébként meg alkotmányellenes.még, hogy szabad választás....!
  ezt a szíjgyártó spermagilisztát meg tőlünk keletebbre már rég fejbelőtték volna. .... tudják ezek mit csinálnak, hogy az euro 280 felett van. de nekem most ne jöjjön senki véresszájú, népnemzeti konzultálló fideszes pártnyelvész, hogy ez is az mszp hibája! <moderálva...>”
 • 7. grizly5 2010. november 26. 19:43
  „Biztonságosan elkölti. :::))))))”
 • 6. igazságkereső 2010. november 26. 19:39
  „Ténykérdés az is, hogy eddig a magán nyugdíjpénztárak rendszerint minden évben mínuszos egyenlegértesítőt küldtek az ügyfeleiknek, akkor most miért is kezdték el hirtelen "félteni" az ügyfeleiket? Jó lenne, ha maguk is el tudnák dönteni, hogy akkor mi az igaz? Vagy csak saját állásaikat féltik, melyből azért nagy pénzt szakítottak?Ideje lenen végre a "parasztvakítást" befejezni és elkullogni szépen és hagyni vezetni az országot!!”
 • 5. 56214712 2010. november 26. 19:39
  „Elvégre az MSZP "felelős" kormányzást folytatott, azért vagyunk ilyen "jó" helyzetben.”
 • 4. radic 2010. november 26. 18:31
  „"a kormány biztonságba helyezte az emberek nyugdíját"

  Úgy megnyugodtam...”
 • 3. dondongó 2010. november 26. 18:25
  „A Szabad Nép a Rákosi érában egy liberális szabadpiaci orgánum volt Szíjjártó mesterhez képest.”
 • 2. mugri 2010. november 26. 18:23
  „Háttiggyisslöhhettnne mónnddanni bárrr énnakkivónékkk a loppkoviccollássrrra essztett a szóótt mégg nemmissmerrtemm,he-he:))))))))))))))”
 • 1. KolompárRómeó 2010. november 26. 18:19
  „Fijúk! Muszáj a népet még a bullshittel is hergelni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP nem támogatja Polt Péter jelölését

Budapest - A Magyar Szocialista Párt nem tudja támogatni az államfő által legfőbb ügyésznek jelölt… Tovább olvasom