Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Fidesz: a kormány egyedül maradt Európával szemben

A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány egyedül maradt Európával szemben, nincs még egy olyan kormány, amely ebben a helyzetben brutális megszorításokkal sújtaná az embereket és a vállalkozásokat.
Cser-Palkovics András, a pár helyettes szóvivője így reagált arra, hogy az MSZP vasárnap délelőtt azt állította: Orbán Viktor téved, amikor adócsökkentést javasol. A Fidesz azt is megjegyzi, hogy az Európai Bizottság adó- és kamatcsökkentést javasolt az európai országoknak "kár, hogy a Gyurcsány-kormány nem fogadta meg ezt az ajánlást".

Daróczi Dávid kormányszóvivő ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Cser-Palkovics András szemérmetlenül hazudik, az Európai Bizottság elnökét, a német kancellárt és a francia köztársasági elnököt próbálja meghazudtolni. Jose Manuel Barroso egyértelműen kijelentette, hogy nincs egységes megoldás a nemzetközi válság kezelésére, Európa országaiban annyira különböző a helyzet, hogy mindegyik más-más utat választ. Angela Merkel világosan és egyértelműen elutasította az adócsökkentést, mert szerinte ezzel nem lehet megoldani a válság okozta problémákat. Ezért ő is, csakúgy mint Sarkozy francia elnök saját országában, más utat választott - sorolta a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid szerint a Fidesz többet használna az országnak, ha energiáit arra fordítaná, hogy részt vegyen abban az együttműködésben, amelynek célja a nemzetközi gazdasági válság okozta problémák enyhítése Magyarországon. Ebben a kormány mellett a munkaadóktól, a tudományos élet képviselőin és a független szakértőkön át a Fidesz és szövetségesein kívül valamennyi parlamenti párt részt vesz - fűzte hozzá a kormányszóvivő.

Olvasóink írták

 • 5. klj_54 2008. december 14. 23:37
  „Mégsem az ellenzéket utasította rendre az MNB elnöke!
  Ők is únják már a felesleges és értelmetlen hablatyolást, okoskodást.”
 • 4. maci52 2008. december 14. 20:30
  „Járai is elmondta:Ferinek kellene meghúzni a gatyaszíjját,20 millás kocsi helyett 6 millás,17 millás fizetések helyett 2-3 millás,stb.nem pedig az ellenzéket ócsárolni.”
 • 3. radenko 2008. december 14. 19:01
  „A FIDESZ vizet prédikál és bort iszik. Le kellene már szokni az ön ámításról Fidesz urak.”
 • 2. achilleus 2008. december 14. 18:19
  „És egy interjúrészlet a mai Demokratából Bod Péter Ákossal - csakhogy a "tudomány" képviselői is megszólalhassanak:

  (...) Azt a kormányfő is elismerte, hogy mielőtt megkaptuk a 25 milliárd dolláros hitelkeretet, a fizetésképtelenség szélére sodródott az ország. Előállhat-e 2009-ben vagy 2010-ben hasonló helyzet?

  - Bevallom, hogy megrázott Gyurcsány Ferenc bejelentése, mert nem sokkal ezelőtt a nyilatkozata előtt, a nemzeti csúcson azt mondta a miniszterelnök, hogy a kormány és a Nemzeti Bank gyors beavatkozásának köszönhetően túl vagyunk a nehezén. Aztán másfél-két hét múlva kiderült, hogy amikor ezeket a mondatokat hallottuk, az ország éppen a fizetésképtelenség határán volt. Ezek után nem tudom teljes bizonysággal azt mondani, hogy most ismerjük a pontos helyzetet. Mindenesetre azt gondolom, a megkapott 25 milliárd dolláros hitelkeret 2009-ben elég lesz ahhoz, hogy a számláinkat ki tudjuk fizetni. Kétségeim, mint említettem, azzal kapcsolatban vannak, hogy mi lesz 2010-től. Mitől kerülne egyenesbe a gazdaság, ha nem hajtanak végre szerkezeti változásokat, ha nem tesznek gazdaságélénkítő lépéseket? Szeretnék pozitív folyamatokat látni, hogy optimista lehessek."

  Hát igen, nem ártana beavatni a reális helyzetbe azokat, akiktől együttműködést várunk. (Megjegyzem Gyurcsány kevéssel korábban a blogjában kártékony hazafiatlanoknak minősítette azokat, főleg a Fideszt, akik egyáltalán a válság begyűrűzéséről mertek nyilatkozni.)”
 • 1. achilleus 2008. december 14. 18:04
  „A Fidesz támogatni fogja az úgynevezett bankmentő csomag elfogadását a törvényjavaslat hétfői parlamenti szavazásán - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke pártja kibővített évadzáró választmányi ülésén szombaton.
  Utoljára frissítve: 2008. december 13., 16:33
  Varga Mihály azt mondta, hogy a Fidesz felelős ellenzéki pártként érdekelt a "tűzoltó intézkedések" meghozatalában, abban, hogy a válság ne terjedjen szét a magyar gazdaságban ...

  Érdekes ez az MSZP-s hozzáállás! A fenti hírről jószerével semmi sincs, de ha mondjuk a Fidesz másféle megoldást javasol, abban a pillanatban beindul a gépezet.
  MSZP!!! Meg van a többségetek, szavazzátok meg!! Kész! A Fidesz egy ellenzéki párt, tessék tudomásul venni, a parlamentáris demokráciákban vannak ilyenek, ráadásul azért ellenzékiek, mert számos lényeges kérdésben más a véleményük. Tessék kormányozni (és vállalni a felelősséget is)! Vagy nem megy? Ilyenkor másutt, parlamentáris demokráciákban, új választásokat szoktak kiírni. Tessék kipróbálni, de ebből a nyálas felelősségáthárító-szétkenő aljaskodásból már nagyon elegem van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A VDSzSz szolidáris a reptéri demonstrálókkal

Szolidáris a Ferihegyi repülőtéren sztrájkolókkal a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) -… Tovább olvasom