Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Fidesz: a kormány elutasítja a megszorítások politikáját

A Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella a szocialista Tukacs István szavaira reagálva közölte ezt.
A kormány elutasítja a megszorítások politikáját - írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében a Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella a szocialista Tukacs István szavaira reagált, aki arról beszélt, hogy a kabinetnek parlamenti vitában kellene bemutatnia és megvédenie a kedden nyilvánosságra került "megszorító intézkedéseket".

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, hogy "az MSZP nyolcéves országrombolása, megszorításai ellenére, a 2010-ben példátlan nemzeti összefogással felhatalmazott kormánynak sikerült megőriznie a társadalmi-politikai stabilitást". Hozzáteszi, hogy az adósság csökken, a költségvetés kontroll alatt van és a kabinet 2013-ban is tartani tudja a 3 százalék alatti hiányszintet. A kormány által indított nagy programok, átalakítások készültségi szintje 83 százalékos - hangsúlyozza.

Végül leszögezi, hogy a kormány elutasítja a megszorítások politikáját, kitart céljai mellett, "az eredmények nyilvánvalóak, az MSZP hazugságaira pedig ma már senki sem kíváncsi".

Tukacs István, a szocialista párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a keddi Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat alapján a minisztereknek a gyógyszertámogatások és a közösségi közlekedés finanszírozásának csökkentésére kell javaslatot tenniük, de emellett a dokumentumban rögzítik kormányzati beruházások leállítását is.

Az MSZP szerint a kormánynak parlamenti vitában kellene bemutatnia és megvédenie a kedden nyilvánosságra került "megszorító intézkedéseket" - mondta a politikus.

Olvasóink írták

 • 6. racionalitás? 2012. február 27. 13:01
  „na a szőke bomba is megszólalt...jaj nektek közgazdák....

  MEGSZORÍTÁS-FITYISZ A NEVED...”
 • 5. balihoho 2012. február 27. 09:06
  „Minden olyan kormányzati intézkedést, amelynek következtében, az embereket változatlan fogyasztás mellett többlet költekezésre kényszerítik, megszorításnak kell tekinteni! Csak néhány példa: gyógyszerkassza, nyolcvan milliárdos támogatás csökkentés, egyenlő azzal, hogy változatlan gyógyszer fogyasztásért a betegeknek, nyolcvan milliárd forinttal kell többet fizetnie a patikákban! Imádkozzon aki még nem beteg, hogy nehogy beteg legyen, mert még csalóknak, sumákolóknak fogják nézni! Munkanélküli segélynél is össze teheti a kezét, az, akinek /még/ van munkahelye, mert ezt is látványosan nyírták meg. A korábbi huszonnyolc ezer helyett, a megszorításnak köszönhetően, kilenc hónap helyett, három hónapig jár, és összege lecsökkent huszonkettő ezer nyolcszázra. És még vég nélkül lehetne sorolni, és mindnek az a közös vonása, hogy az alacsonyabb jövedelműeket sújtja jobban a sarc! Vagy elfogadottabb nevén nevezve: "MEGSZORÍTÁS!"”
 • 4. Jozsoci 2012. február 27. 04:50
  „Milyen áron,atyám!!!??? Elvenni az emberek megtakarítását, a szegényeket teljes nyomorba taszítani, a gazdagoknak (mguknak) meg nyomni a lóvét!!!”
 • 3. StencilAtya 2012. február 26. 23:13
  „"az MSZP nyolcéves országrombolása, megszorításai ellenére, a 2010-ben példátlan nemzeti összefogással felhatalmazott kormánynak sikerült megőriznie a társadalmi-politikai stabilitást".

  CSAK A FIDESZ !!!”
 • 2. juvefan 2012. február 26. 18:39
  „Miért kell még 8 évezni Gabika?Két éve a fidesz van hatalmon.Itt lenne az ideje előre tekinteni és dolgozni.”
 • 1. Queenmargareth 2012. február 26. 18:20
  „MI????????
  Az összes szociális juttatást, segítséget elvették, pl nyugdíjas, aki mégsem nyugdíjas, a rokkant, aki mégsem az, GyES, ami nem az stb.
  Ezt a nőimitátort el kellene távolítani onnan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlós: az Új Színház nem lesz az antiszemitizmus színpada

A budapesti főpolgármester ezt a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német… Tovább olvasom