Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: A kormány képtelen a sztrájkok kezelésére

A munkáltatók nem hajlandók megegyezni a munkavállalókkal, a kormány pedig képtelen a sztrájkok kezelésére - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője. Szijjártó Péter hozzátette: a kormányzat kötelessége biztosítani a sztrájkolók alkotmányos jogait, valamint azt, hogy karácsonykor mindenki haza tudjon utazni.
Az Országgyűlés hétfői rendkívüli bizottsági ülésének célja egy asztalhoz ültetni a kormány és a tiltakozó szakszervezetek képviselőit.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a vasúti és repülőtéri munkáltatók fenyegetéssel és zsarolással próbálják a munkavállalókat a sztrájkhoz való alkotmányos jogaikban korlátozni - mondta a Fidesz szóvivője. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy a dolgozók "nem jókedvükben sztrájkolnak". Az ellenzéki párt elutasítja a külföldi sztrájktörők, illetve fegyveres biztonságiak közreműködését is.

A kormány kötelessége biztosítani, hogy a munkáltatók meghallgassák a munkavállalók kéréseit, követeléseit. A Fidesz ezért kezdeményezte az Országgyűlés pénzügyi bizottsága rendkívüli ülésének hétfői összehívását. Erre meghívták a közlekedési minisztert, valamint a sztrájkoló vasutas és reptéri szakszervezetek képviselőit is.

A Fidesz támogatja az SZDSZ kezdeményezését, hogy a hétfői bizottsági ülésre hívják meg a pénzügyminisztert, akit az OÉT-en született bérmegállapodásról kérdeznének a képviselők.

Olvasóink írták

 • 20. klj_54 2008. december 22. 14:19
  „No még 1szer!

  Power!
  Amit írtál nehezen értelmezhető.
  Javallott olvasni az alábbi linket is: http://nol.hu/belfold/a_fidesz_ott_all_a_vasutassztrajk_mogott

  Efje:
  Akkor a fidesz politikusai lesznek az elsők!
  Náluk többet az országnak senki nem ártott! Olvass nyugati sajtóterméket és talán nem az anyámat fogod szidni utána.
  Ha gondolod, hozok párat Franciából, Németből esetleg Hollandból.
  Ott, mert kivülállóak, talán objektívebben tekintik az itt folyó dolgokat.”
 • 19. ClarkGriswald 2008. december 22. 13:10
  „18: miért is?”
 • 18. hazaipalya 2008. december 22. 11:54
  „clark,az a 300 ft 900 ft volt ám valójában !”
 • 17. hazaipalya 2008. december 22. 11:52
  „mil,kettön áll a vásár! ez forditva is igaz .”
 • 16. efje 2008. december 22. 11:47
  „Power igazat beszel! Vegre egy tisztan lato. Maximum respect!!!
  Bortonbe az orszagot tonkretevo politikusokkal!”
 • 15. ClarkGriswald 2008. december 22. 11:08
  „Tisztelt Dolgozó!


  Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:
  - Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan
  - 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg


  Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott. Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:


  - Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2008. március
  1-éig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultá val jelezze.


  További jó munkát kívánunk!
  A MÁV csoport tagjai nevében:


  Kis Piroska
  Pénzügyi Csoportvezető
  Ui.: 2008 év végén az éves eredmények figyelembevételé vel ismételt egyenlegközlőt továbbítunk önnek.”
 • 14. ClarkGriswald 2008. december 22. 11:06
  „9-hez. Én körülnéztem, és úgy látom hogy minden működik. Valami jól, valami meg kevésbé jól, de működik. Van egy hívő réteg, akik viszont mindent úgy akarnak látni, hogy az nem működik. Az ellenzék 6 éve ezt súlykolja bele a hívő fejekbe, és már az emberek kezdik el is hinni, hogy igaz.
  Itt van pl. ez a hír is. Kész röhej. Egy olyan állapotért tiltakoznak, és okolják a kormányt, amit saját maguk idéztek elő, hiszen bebizonyosodott, hogy a VDSZSZ mögött a jobboldal áll. De emlékezzünk vissza a népszavazás előtti időszakra, amikor az orvosok, a gyógyszerészek, a Hallgatói Önkormányzatok játszották el ugyanezt... Mindegyik hátterében az ellenzék, és hangulatkeltő politikája állt... Miután behülyítették az embereket a 300 Ft-os "rémképpel", rá pár hónapra már azon csodálkoztak, hogy miért nem jut pénz a háziorvosoknak. Mindez tudatos, és előre megtervezett stratégia része, ahogyan a mostani sztrájkok is. Ez pedig nem országérdeket, hanem pártérdeket, hatalmi érdekeket szolgál. Nem mondom, hogy a kormány minden téren helyesen cselekszik, de ebben az ügyben nem őket kell hibáztatni.”
 • 13. 3ikutas 2008. december 22. 10:56
  „1998 és 2002 között amikor a finesz kormányzott még az Országos Érdekegyeztető Tanácsot is megszüntette.Ezek ismeretében kérdem Én, milyen erkölcsi alapja van a finesznek kritizálni? Ők még csak nem is egyeztettek megmondták mi hogy lesz és kész, Gaskó akkor is kevert és kivéreztették azok akik most teljes mellszélességgel kiállnak mellette. Mi ez ha nem politika?-és még azt állítják magukról, hogy ők felelős konstruktív ellenzékiek.Nekik minél rosszabb annál jobb, csak az a baj mi szívunk nagyot, ők jól el vannak a 15%-os adójukkal a közös homokozóban.”
 • 12. Schrek 2008. december 22. 10:23
  „Power !
  Szívemből szóltál !”
 • 11. Power 2008. december 22. 09:13
  „"Jogi határokat"???
  A tehetetlen Gyurcsány-kormány már évek óta nem a törvényes utat járja. Miről beszélünk? Már bíróság elé kellett volna őket állítani az egész mszp-vel együtt...”
 • 10. klj_54 2008. december 22. 09:06
  „Gaskóék átlépték a jogi határokat!
  Ez a sztrájk már politikai, amit tilt a jog.
  És voltak olyan balgák, hogy ezt kikotyogták.
  A fidesz pedig szörfölne a lehetőségen...”
 • 9. Power 2008. december 22. 08:58
  „Nézzünk már egy kicsit körül. Ebben az országban semmi nem működik!
  Nem hiszem, hogy a sztrájkoló vasutas tehet erről. Kóka és Gyurcsány "dübörgő gazdasága" idején a MÁV Cargo hasznából jócskán részesedett a MÁV egy nagyon szűk rétege, a MÁV Cargo elitje.
  Ha nem tud a kormányzat úrrá lenni a sztrájkokon, mondjon le, amúgy is a börtönben lenne a helyük az ország eladósítása miatt.”
 • 8. sevenof9 2008. december 22. 06:31
  „eke,so. Hofitol kolcsonozve: aki matol a focipalyan nem fut,sobanya.azt nem tudjuk,foci lenne-e,de so az annyi...
  eket meg adok.

  a fideszt meg valaki ultesse mar a sarokba. ha 4 evig kussba vannak,akkor nagyobb az eselyuk a hatalomra,mintha allandoan rikacsolnak,csakhogy az ellenzekiseguket hangoztassak. beledoglik ebbe gyurcsok magatol is,nem kell assziszt.

  azert remeljuk igy karacsony kozeledtevel ferenc testvir talal valami elkallodott ciganygyerokot es beviszi a zsinagogaba atmelegedni (ahonnan hogyhogynem eltunik a fux)”
 • 7. totya66 2008. december 21. 23:20
  „,,A közszolgáltatás fenntartásához a MÁV-nak biztosított évi 20-25 milliárd forintnyi fogyasztói árkiegészítéstől eltekintve, üzemi szinten a vasút vesztesége évi 70 milliárd forintra tehető" - mondja Felsmann Balázs.(2006)
  Kapják már meg azt a nyomorult pénzt a vasutasok, majd a veszteséget szépen vonják le a fizetésükből. Hiszen ők is tehetnek róla hogy késnek a vonatok és esetleg ezért kevesebben utaznak vagy mást választanak.”
 • 6. totya66 2008. december 21. 23:02
  „"Szijjártó Péter hozzátette: a kormányzat kötelessége biztosítani a sztrájkolók alkotmányos jogait, valamint azt, hogy karácsonykor mindenki haza tudjon utazni." Vagyis ez hogy oldaná meg Petike?? Hazahordja a népet az adónkból vett szolgálati autóján vagy kötelezné a vasutasokat munkára???”
 • 5. Power 2008. december 21. 18:45
  „Miért kap a közlekedési miniszter és a MÁV vezér milliós fizetéseket nulla problémamegoldó képességért?
  Aztán lelépnek a süllyedő hajóról tízmilliós végkielégítésekkel a problémák meg a nyakunkon maradnak. Az egyszerű állampolgár meg közlekedjen biciklivel!”
 • 4. achilleus 2008. december 21. 16:50
  „Hát igen, ez egy tök fölösleges megnyilatkozás volt, de legalább nem annyira káros, mint a miniszterelnöké.”
 • 3. Mil 2008. december 21. 16:50
  „SZtem is túllőnek a célon. Már nem számít nekik az sem, ha az ország beledöglik, csak ellentmondjanak bármi áron. Ha az lenne a kormányváltás ára, hogy atomot kell robbantani Budapesten, azt is habozás nélkül bevállalnák. Bármit, szó szerint bármit, csak meglegyen a hatalom. Arra már nem gondolnak elvakultságukban, hogy utána mi a frnacot kezdenek vele, mert minden szükséges lépésnek tételesen beígérték az ellenkezőjét..”
 • 2. Garfield 2008. december 21. 15:50
  „Ehh, ilyen balkuki bandát: egyszerűen nem igaz, hogy ezeknek ennyire elborította az agyukat a kormány elleni dühük és ennyire elveszítették a realitásérzéküket. De sebaj, ha ennyire el akarják bukni a 2010-es választásokat, akkor csak tegyék, majd 2014-ben megint próbálkoznak....

  [url=http://kotottpalya.blog.hu/2008/12/20/miert_tamogatja_a_fidesz_gaskoekat_visszassagok_vasutunk_vilagabol_20]Olvasnivaló[/url]

  Különösen ajánlom vanek úr hozzászólását.”
 • 1. csonakos 2008. december 21. 15:28
  „Ami a kormányra tartozik azt kezeli. A gaskó féle banda irreális követelése meg nem tartozik a hatáskörébe. Bár, a vasút személyszállítására nincs szükség mert el tudnak menni az emberek nélküle is. Esetleg megszüntetni a személyszállítást és privatizálni, hogy gazdaságosan működtessék, ez a kormány dolga lenne mihamarabb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk Ferihegyen - a tárgyalások elakadtak

Külföldi közvetítő bevonását kezdeményezik a Ferihegyi repülőtéren 12. napja sztrájkoló… Tovább olvasom