Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Fidesz: A kormány ne emelje a vonat- és buszjegyek árát! A fiatalok látják majd kárát

Budapest MTI A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, valamint Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert, hogy ne emelje május 1-jétől a vonat- és a buszjegyek árát.
A felhívást Ágh Péter, az ellenzéki párt országgyqlési képviselője ismertette a minisztérium budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón. A politikus azt mondta, a kormány a jövő héten újabb drasztikus megszorító intézkedésekre készül, hiszen május 1-jétől az autóbuszjegyek árát 4 százalékkal, a vonatjegyek árát pedig 17 százalékkal emeli. Az ilyen „brutális áremelés” elviselhetetlen és elfogadhatatlan, hiszen az emberekre már most is hatalmas terheket rónak az eddigi megszorító intézkedések – tette hozzá. Megjegyezte: a döntés fő kárvallottjai a fiatalok lesznek, akiknek a kedvezmények szqkülése miatt 80 százalékkal drágul az utazás az iskola és a lakóhely között. A tandíj bevezetése után ez egy újabb kormányzati támadás a fiatalok és az esélyegyenlőség ellen – fogalmazott.
A fideszes politikus úgy vélte: az újabb jegyáremeléssel a kormány azoknak a kevésbé tehetős embereknek az életét nehezíti meg, akik iskolába vagy munkába járásra használják a vonatot és a buszjáratokat. Megjegyezte: jól mutatja a kormányban és a minisztériumban uralkodó káoszt, hogy hétfőn még nem tudták megmondani, milyen mértékq lesz az áremelés. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány a vasúti mellékvonalak megszüntetésével az uniós gyakorlattal megy szembe, és kiszámíthatatlanná teszi a vidéki emberek életét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 éve ''létezik'' Amerika

Tovább olvasom