Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Fidesz: a legrászorultabbak kárára kampányolnak a szocialisták

A képviselőcsoport szerint a szocialisták egy életen át tartó segélyre ítélnék éppen azokat, akiknek jelenleg az egyetlen esélye a közmunka.
Ismét a legrászorultabbak kárára kampányolnak a szocialisták a Fidesz szerint.

A kormánypárt parlamenti frakciója az MTI-hez eljuttatott közleményében így kommentálta, hogy - mint azt Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke a Gúr Nándor MSZP-alelnökkel közösen tartott pénteki miskolci sajtótájékoztatóján elmondta - újabb "éhségmenetek" indulnak az ország több városából Budapestre.

Az MSZP-sek "nézzenek tükörbe, amiért ismét a legrászorultabbak kárára kampányolnak, és a leghátrányosabb helyzetben lévőket fosztanák meg a munkától, bértől egy kis kampányért és némi indulatért cserébe" - írta reagálásában a Fidesz-frakció.

A képviselőcsoport szerint a szocialisták egy életen át tartó segélyre ítélnék éppen azokat, "akiket Ron Werber tanácsára meneteltetnek", és akiknek jelenleg az egyetlen esélye a közmunka.

Közölték: a Fidesz nem hisz abban, hogy több százezer segélyen élő emberrel az ország "valaha is kimászna a szocialisták által ásott gödörből".

A magyar falvakban, városokban bőven van feladat, amit közmunkában el lehet végezni, és bőven van ember is, aki tud és akar dolgozni - tették hozzá. A kormánypárt álláspontja szerint a közfoglalkoztatás becsületes munkalehetőséget ad az álláskeresés idejére azoknak a hátrányos helyzetű munkavállalóknak, akiknek e nélkül kevés esélyük lenne az elhelyezkedésre.

Olvasóink írták

 • 3. Jozsoci 2013. január 19. 16:26
  „A fidesz meg az egykulcsos adóval éppen a legrászorultabbaktól vette el a pénzt, és odaadta a gazdagoknak.”
 • 2. balihoho 2013. január 18. 17:52
  „A Fidesz csak hallgasson! Átlagát tekintve, csaknem húszezer forinttal csökkentették a közmunka nettó bérét, fokozva ezzel is az elszegényedést. Szégyelljék magukat, ha van egyáltalán szégyen érzetük.”
 • 1. grafika88 2013. január 18. 15:39
  „Közmunka..NEM munka ! brt: 47 000.- ftból éljen meg aki kitalálta !!!
  Közmunka: árok tisztítás? falevél gerebjézés? v. a polgmesterek földjein..ingyen munka !?? v a képviselőnő..felvásárló telepén..ingyen.rabszolga munka ! v. eddigi állásukból menesztett embereket / 70 000.-/hó / bér helyett ..visszavesznek ..mint közmunkást ! 47 000.- ft ért !
  TÉNYLEG jól kitalálták !!!orbán és kompániája !!!
  Aki közmunkás pl. 3 hónapig...SOHASEM talál uj munkahelyet !!!MERT : NINCS !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éhségmenetek indulnak az ország több városából Budapestre

A Miskolcról február 4-én induló menet résztvevői egy tükröt visznek magukkal, azt a… Tovább olvasom