Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: a napokban kapják meg emelt bérüket a szociális terület dolgozói

A napokban kapják kézhez a szociális, valamint gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók a januárig visszamenőleg megemelt bérüket - mondta a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Zsigó Róbert kifejtette: a munkában eltöltött évek számától és az iskolai végzettségtől függően 5-11 százalék közötti fizetésemelés havi 6-17 ezer forint plusz pénzt jelent az ágazat munkavállalóinak, 73 ezer szakdolgozónak és 20 ezer technikai alkalmazottnak. A kormány 11,8 milliárd forintot biztosít a béremelésre.

A "Gyurcsány-koalíció" reménytelen ígéreteivel szemben a mostani kabinet bebizonyította, képes megteremteni a közszféra béremelési programjaihoz szükséges pénzügyi feltételeket, "így egyre több közszolgálati hivatás anyagi megbecsülését tudjuk elérni" - mondta a szóvivő.

A szociális, valamint gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók fizetésemelése mellett emlékeztetett az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok béremelési programjára, valamint a tiszthelyettesek bérkiegészítésére.

Hangsúlyozta, mindezt nem hitelből, hanem az ország saját erejéből hajtják végre, és a jövőben is azon lesznek, hogy folytathassák a közszolgálatban dolgozók fizetésének emelését, amit segíteni fog az egyre biztosabb gazdasági növekedés.

A béremeléseken kívül egyéb intézkedések is segítik a szociális és gyermekvédelmi területet: ilyen például az, hogy a nevelőszülők januártól foglalkoztatási jogviszonyban látják el feladatukat, valamint hogy nagyobb támogatás jár a hozzátartozóikat otthon ápolóknak - fejtette ki Zsigó Róbert.

A hétfő délután lejáró képviselőjelölt-bejelentési határidővel kapcsolatban a szóvivő azt mondta, a Fidesz a rendszerváltozás óta a legsikeresebb ajánlásgyűjtésén van túl, hiszen elsőként állított országos listát.

Hozzátette, a támogató aláírások gyűjtését folytatják, mert mindenkihez szeretnének eljutni. A Fidesz-KDNP-t támogató aláírások száma már másfélmillió fölött van, ami azt jelenti, "egyre többen értik és érzik, mi is a valódi tétje a választásnak", vagyis hogy folytatódhat-e az elmúlt négy évben megkezdett út vagy visszatér a Gyurcsány-korszak - mondta.

Zsigó Róbertet arról is kérdezték, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága KDNP-s elnökének közlése szerint sem a legfőbb ügyész válaszlevele, sem Simon Gábor hozzátartozóinak vagyonnyilatkozata nem ad választ a volt szocialista politikus bécsi számláján lévő több száz milliós összegre.

A Fidesz szóvivője erre válaszolva ismét közölte: immár 27 napja nem kaptak választ Mesterházy Attila MSZP-elnöktől arra a kérdésre, honnan származnak Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes "eltitkolt százmilliói", továbbá hogy mi hangzott el kettejük négyszemközti találkozóján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

llegális internetes ékszerkereskedőt buktattak le a pénzügyőrök

Lebuktattak a pénzügyőrök egy kereskedőt, aki illegálisan árult ékszert egy internetes aukciós oldalon. Tovább olvasom