Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: a nyugdíjasoknak a legnagyobb segítség a rezsicsökkentés

A Fidesz szerint erkölcsi kötelesség gondoskodni az idősekről, javítani életkörülményeiket, míg a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány elmulasztotta ezt.
A Fidesz megtartotta a nyugdíjasoknak tett vállalásait, a folytatódó rezsicsökkentéssel pedig tovább mérsékli kiadásaikat - mondta Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője kedden az idősek világnapja alkalmából.

A szóvivő sajtótájékoztatóján azt mondta: a rezsicsökkentés a nyugdíjasoknak a legnagyobb segítség.

Hozzátette: a Fidesz szerint erkölcsi kötelesség gondoskodni az idősekről, javítani életkörülményeiket, míg a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány elmulasztotta ezt, a "rossz bankárokat" szolgálták, az idős emberektől viszont elvettek egy havi nyugdíjat, tizenötször emelték a rezsit, vízit- és kórházi napidíjat vezettek be.

Ezzel szemben - folytatta - a Fidesz megtartotta a nyugdíjasoknak tett ígéreteit, és akár konfliktusokat is vállalt, jogszabályokat írt át és "összeveszett a fél világgal" a rezsicsökkentés érdekében. A Fidesz filozófiája, hogy emelni kell a nyugdíjak vásárlóerejét - jelezte, kiemelve, hogy az infláció az 1970-es évek óta nem volt ilyen alacsony.

Hoppál Péter arról is beszélt, hogy a Fidesz-kormány megszüntette a korábbi nyugdíjrendszer igazságtalanságait. Megvonták a korkedvezményt azoktól az "életerős, negyvenegynéhány éves fiatalemberektől", korábbi rendvédelmi dolgozóktól, akik tudnak dolgozni, de lehetővé tették, hogy a nők 40 évnyi munka után nyugdíjba mehessenek. Ezzel a lehetőséggel eddig 108 ezren éltek - közölte.

A Fidesz megszüntette azt az igazságtalanságot is, hogy a kommunista rendszer működtetői kiemelt nyugdíjat kaptak, az áldozatok pedig alamizsnát. "Helyreállt a rend: a bűnösöktől elvettünk (...), az áldozatoknak 50 százalékkal megemeltük a nyugdíját" - jelentette ki.

Hoppál Péter a nyugdíjasok érdekében hozott intézkedések között említette, hogy a büntető törvénykönyv szigorúbban szankcionálja az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket, és azt, hogy hamarosan országszerte egészségfejlesztő irodák nyílnak nyugdíjasoknak.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány az eddigi összeg kétszeresét, kétmilliárd forintot szán szociálistűzifa-programra.

A Fidesz szóvivője azt is mondta, a "bukott baloldal" a kampány közeledtével a nyugdíjasokat "becserkésző" ígéreteket tesz, de az idős emberek tudják, hogy kormányon az ellenkezőjét csinálnák annak, amit ígérnek, és a baloldal gazdaságpolitikájának árát ismét a családok és a nyugdíjasok fizetnék meg.

Kérdésre válaszolva Hoppál Péter primitív és alpári akciónak minősítette, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom vasárnapi kormányellenes demonstrációján aktivisták ledöntöttek, majd feldaraboltak egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló hungarocellszobrot. Véleménye szerint mivel a baloldali pártok azóta sem tagadták meg a történteket, kijelenthető, hogy ez a baloldal stílusa, a rendezvényen felszólaló Bajnai Gordon pedig bemutatta, "milyen Magyarországot képzel el".

Olvasóink írták

 • 11. pachakuti 2013. október 02. 10:34
  „10. queenmargareth
  Azért, mert az ismerősöd rosszul döntött, ugye nem tartanád igazságosnak, hogy mi pótoljuk ki a járandóságát? Azt már megemlíteni sem merem, hogy a nyd.korhatár elérésekor nem kötelező nyugdíjba menni, nem csak a szükséges két hónapot, de ha bírja és akarja hosszú éveket tölthet még munkával a magasabb ellátás érdekében. Jómagam is ráhúztam négy hónapot a teljes év érdekében, ami 1,5 %-ot jelent. Az általad említett példa emlékeztet engem egy régen kedves nőismerősömre, aki nem győzi szidni a rendszert, mert jelenleg munkanélküli és állítólag sehol sem alkalmazzák, persze csak a szakmájában hajlandó munkát vállalni. Állítólag - nő lévén 40 évvel lenne jogosult - 29(!) nap hiányzik hozzá. Közmunkát nem vállal, egy hónapra sem megy el akár takarítani, de sírni és segélyt kevesselleni tud.”
 • 10. queenmargareth1 2013. október 02. 07:01
  „8. pachakuti 2013.10.01. 21:51 így van, azok kapják, mint ismerősöm, aki htb volt, mert a férje azt mondta:eltartja őket, csak vigye a háztartást, nevelje 4 gyermeküket, hozza-vigye az iskolába-ból amíg szükséges volt és 50 évesn dolgozni kezdett újra, mert "rendszerváltás" volt, iszonyú nehéz fizikai munkát végzett 62 éves koráig.nem lett meg 2 hónap híján igazoltan a megfelelő idő.Annyi bűne volt, hogy nevelte a gyermekeit, hordta-vitte tanyára faluból az ivóvizet, fát vágott, mindennap kétszer főzött, 86-ig petróleumlámpa mellett, foglalkozott az állatokkal...És volt két év, amit nem fogadtak el neki 1961-ből.
  Így kapott minimálisat. Hogy végül is szétdolgozta magát!Ha valaki megtette ebben az időszakban uezt, tudja, többet dolgozott, mintha irodában lehúzott volna városba egy gyerek mellett 40 évet.”
 • 9. balihoho 2013. október 02. 06:46
  „Cserébe, a kormány, ez a szép narancsos, a nyugdíjassal is fizetteti a tranzakciós illetéket, ha a nyugdíjas, pénzintézeten keresztül, bankszámlára kapja nyugdíját. Erről ezek a komiszok, már nem beszélnek.”
 • 8. pachakuti 2013. október 01. 21:51
  „3. Pimpa42
  Ezt a 28500-as nyd.minimumot kár emlegetni! Azok kapják, akik az életkorukhoz mért minimális szolgálati időt sem tudják felmutatni. Emlékeztetnélek, hogy a negyven évet ledolgozó a ´89-től számított (szorzókkal valiorizált) átlagkeresetének 80! %-át kapja! További évenként +1,5 %-ot! A kevesebb szolgálati időt felmutatók kevesebbet, de igazságtalan módon nem arányosan kevesebbet, ergó: még így is ők járnak jól!
  Mielőtt ádáz harcot hirdetsz a "kisnyugdíjasok" érdekében, először mindig kérdezz rá: -mennyit tetszett dolgozni és ebből mennyit tud igazolni is, kedveském?
  Összegzem: nem kell sajnálni a becsületes munkával megszerzett ellátást kapó nyugdíjast! A többinek pedig lehet, hogy annyi se járna a munkájáért amennyit kap!”
 • 7. Őszödi 2013. október 01. 17:46
  „De a legjobb "megvédeni" a nyugdíjakat, ami annyit jelent: visszamenőleg elvenni a törvények által egyszer már megállapított nyugdíjakat. "Megvédték", ne hogy véletlenül elköltsék.”
 • 6. agytröszt 2013. október 01. 15:00
  „Ez nem igaz. A gazdagoknak a lényeges tétel a rezsicsökkentés. Nem az ami a nyugdíjasok havi rezsijéből megtakarítható 3-400 forint, hanem a fűtött medencék, óriási alapterületű "kastélyok" fenntartásánál jelentkező rezsicsökkenés a tétel.
  A sok hülye újságból politizáló agymosottnak lehet csak ezeket a dumákat beadni”
 • 5. kontrapista 2013. október 01. 13:33
  „2.gra fika88
  Nem mondom, nyugdíj 2x150 000, de a picsogóknak ez sem elég !
  Ők a volt rezsim nyertesei, hajrá kivételezett vörösök !”
 • 4. toyotayaris52 2013. október 01. 13:23
  „Hazudnak éjjel nappal minden hullámhosszon. Az embereket köztük a nyugdíjasokat már nem lehet pávatánccal átverni mert nem felejtenek!! Szemetek!!”
 • 3. Pimpa42 2013. október 01. 13:21
  „Mennyi most az öregségi nyugdíjminimum?
  28 500 Ft.

  Mennyi volt 2009 január elsején?
  28 500 Ft.

  Mennyit emelt a Fidesz rajta?
  0 forintot.

  Elvették a korkedvezményt azoktól, akik naponta rohannak égő házba hogy bennünket mentsenek.
  Azoktól, akik éjjel-nappal, hóban-fagyban jönnek, ha baleset ér, vagy más baj van.
  Azoktól, akik egy közúti baleset esetén kiállnak a forgalmat irányítani - hogy aztán elüsse őket egy figyelmetlen kamionos.

  Elvették a munka lehetőségét azoktól, akik a nyugdíjkorhatár elérése után dolgoznának, és szükség is lenne rájuk (a minimális öregségi nyugdíj továbbra is 28 500 Ft!).

  De tudjuk, hogy a szívükön viselik a nyugdíjasok sorsát.
  Háborogtak is, hogy miért nincs 13 havi nyugdíj, ígértek még 14. havit is.
  Mennyit sikerült ebből bevezetnie a Fidesznek lassan 4 év alatt?
  Semmit.

  De megadóztatták a nyugdíjakat, járadékból adót csináltak, elvették és eltapsolták a nyugdíjvagyont.
  Ha valaki magának akar takarékoskodni (az adózott jövedelméből), azt megfejelték 6% adóval. A 16% korábbi adón felül. Plusz a növekvő banki díjak.

  Azt mondják, hogy a javunkat akarják.
  Nem teszik hozzá, hogy elvenni.”
 • 2. grafika88 2013. október 01. 12:47
  „Emelt + 5,2 % ot a nyugdíjon ! A béreken ..meg csökkentett - 32 adóval !
  A rezsicsökkentés is csak KAMU ! kis fogyasztók..kis csökkentés !!! Világszinvonalú áfát kéne csökkenteni ! ők emelték fel : 5 ..ről ...27 % ra !
  A gazdag, nagyfogyasztók ...tényleg sokat spórolnak !

  Kinek mennyi ledolgozott éve van, milyen fizuval ment el nyugdíjba. De van rokonom, ismerőseim, 2 nyugdíjjas kap havi 2 X 150 000.- míg a munkanélküli lányuk, egyedül..2 gyerekkel kap segélyt 22 800.- ot. Van olyan is ..akik télire összeköltöznek a szülökkel egy házba, lakásba ..mert a rezsit, fűtést csak így tudják kifizetni !Na meg a nagyi nyugdíjjából ad az unokának, tanulmányára .”
 • 1. mivan? 2013. október 01. 12:06
  „Hát, biztos így van. De én két nagyszülőmtől nem ezt hallottam. És Én nekik hiszek inkább....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csekély árfolyammozgás a forintpiacon

Erősödött kedden a forint a bankközi deviza kereskedelemben. Tovább olvasom