Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fidesz: a rendőrségre is vonatkozott volna a benzintender-terv

A fideszes Kontrát Károly szerint a kormányszóvivő megpróbálta félrevezetni az embereket, ugyanis a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány benzintender-terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek.
Közleménye szerint a szocialista kormány jogszabálysértő és a nemzeti érdekeket semmibe vevő módon döntött arról, hogy január 1-jétől a rendőrség és a titkosszolgálatok az OMV-kutaknál fognak tankolni. A döntésnél figyelmen kívül hagyták azt a jogszabályt, hogy ezek a szervezetek csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatónál vásárolhatnak üzemanyagot. A Bajnai-kormány döntése után azonnal ellátták az érintett szervezeteket - így a rendőrséget és a titkosszolgálatokat is - OMV-kártyákkal.

Ezt követően a rendőrség vezetői jelentették parancsnokaiknak, hogy a kormány akaratának végrehajtása jelentős mértékben nehezíti a napi feladatok eredményes végrehajtását, hiszen sok esetben 50-100 kilométerre található a legközelebbi OMV-kút. A jogszabálysértő határozatot a kormány - nyilván az ellenzék és a sajtó nyomására - módosította, és kivette a rendőrséget illetve a titkosszolgálatokat a rendelet hatálya alól - írta Kontrát Károly.

Ma a helyzet az, hogy a rendőrségnek közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia az üzemanyag-ellátás érdekében, mégpedig a hírek szerint zárt eljárást, amelyre az Országgyűlés rendészeti bizottsága adhat majd engedélyt. A hírek szerint a kialakult kaotikus helyzetre való tekintettel a Mol úgy döntött: az új közbeszerzési eljárás elbírálásáig a napi árnál 15 forinttal olcsóbban szolgálja ki a rendőrségi és titkosszolgálati járműveket. A kérdés mindezek után az: kinek az érdekeit szolgálta az OMV kiválasztása? - tette fel a kérdést Kontrát Károly.

Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton azt mondta az MTI-nek, hogy a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak. Ezt arra a lapinformációra reagálva jelentette ki, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.

Szollár Domokos ismertetése szerint mintegy ezer intézmény fog az OMV-nél tankolni, mert ott sokkal olcsóbb az üzemanyag. Azonban azok az intézmények, amelyek nemzetbiztonsági szempontból érzékenyek, stratégiailag pedig kiemelten fontosak - 29 ilyet azonosított a kormányzat - továbbra is a Molnál tankolnak, ugyanis a Mol az egyedüli üzemanyag-szolgáltató Magyarországon, amely nemzetbiztonsági védelem alatt áll.

Mint mondta, a köztársasági őrezred, a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők gépkocsijainak tankolása nemzetbiztonságilag érzékeny, mindenki úgy tankol, ahogy eddig, a Molnál.

A szombati a Magyar Nemzet azt írta, hogy a rendőrség nem tudott arról nyilatkozni, hogy a jövőben hol tankolnak, a mentőszolgálat továbbra is a Moltól veszi az üzemanyagot, a tűzoltók pedig Budapesten mindkét olajtársaságnál, vidéken pedig a Molnál tankolnak. Az állami szervek tankolására kiírt pályázatot az osztrák OMV nyerte, egy kormányrendelet ugyanakkor a rendvédelmi szerveket arra kötelezi, hogy a nemzetbiztonsági védelem alá eső Moltól vásároljanak benzint vagy gázolajat.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2010. január 04. 08:24
  „3. csoda hogy még valaki gondolkodik”
 • 3. Pinaman 2010. január 02. 21:56
  „Gondolom ugy volt ez hogy a MOL nem akart engedni az arbol gondolvan hogy ugy is csak toluk vehetnek, mire a egy illetkes elvtars beragottt es aszonta hogy "akkor basszatok meg" es megoldotta hogy az olcsobb OMV-tol vasarolhassanak.”
 • 2. achilleus 2010. január 02. 18:05
  „Főleg, ha 20-30 kilométeres körzetben nincs OMV-kút.
  Olvasd el még egyszer:De ez az utolsó hír:

  Olcsóbban adja a Mol a benzint a rendőrségnek! - Szollár megpróbálta félrevezetni az embereket, az igazság az, hogy a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek - hangsúlyozta közleményében Kontrát Károly.

  A szocialista kormány jogszabálysértő és a nemzeti érdekeket semmibe vevő módon döntött arról, hogy 2010. január 1-jétől a rendőrség és a titkosszolgálatok az OMV-kutaknál fognak tankolni. A döntésnél figyelmen kívül hagyták azt a jogszabályt, hogy ezek a szervezetek csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatónál vásárolhatnak üzemanyagot. A Bajnai-kormány döntése után azonnal ellátták az érintett szervezeteket - így a rendőrséget és a titkosszolgálatokat is - OMV-kártyákkal - fogalmazott a fideszes politikus.

  A képviselő közölte: ezt követően a rendőrség vezetői jelentették parancsnokaiknak, hogy a kormány akaratának végrehajtása jelentős mértékben nehezíti a napi feladatok eredményes végrehajtását, hiszen sok esetben 50-100 kilométerre volt a környéken OMV-kút.

  A jogszabálysértő határozatot a kormány - nyilván az ellenzék és a sajtó nyomására - módosította, és kivette a rendőrséget illetve a titkosszolgálatokat a rendelet hatálya alól - jegyezte meg a politikus, hozzátéve: ma a helyzet az, hogy a rendőrségnek közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia az üzemanyag-ellátás érdekében, mégpedig a hírek szerint zárt eljárást, amelyre az Országgyűlés rendészeti bizottsága adhat majd engedélyt, olvasható a legnagyobb ellenzéki párt internetes oldalán.

  A hírek szerint a kialakult kaotikus helyzetre való tekintettel a Mol úgy döntött: az új közbeszerzési eljárás elbírálásáig a napi árnál 15 forinttal olcsóbban szolgálja ki a rendőrségi és titkosszolgálati járműveket. A kérdés mindezek után az: kinek az érdekeit szolgálta az OMV kiválasztása? - tette fel kérdését Kontrát Károly.”
 • 1. flexsnake 2010. január 02. 17:53
  „anyagilag lett volna jobb ha az omvnél tankolnak. ismét üresben futott a fidesz. idióta narancs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9 bárkából álló kötelék szabadult el Dunaföldvárnál

Szétszakadt egy román lobogó alatt hajózó tólóhajó kilenc bárkából álló, szenet szállító köteléke a… Tovább olvasom