Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Fidesz: a tagság is Fodor Tamást támogatja

A Kisalföld úgy értesült, a Fidesz – MPSZ soproni szervezete megsza-

vazta a párt polgármesterjelöltjét. Amennyiben az országos választmány is jóváhagyja, dr. Fodor Tamás indul az őszi választáson.
Helytállónak bizonyult a Kisalföld információja (Ötre emelkedett a jelöltek száma, Kisalföld, május 30.), miszerint a Fidesz – MPSZ Sopronban dr. Fodor Tamás egyetemi docenst jelöli a polgármesteri tisztre. A helyi szervezet csütörtökön szavazott az elnökség javaslatáról és a támogatottság elérte a 96 százalékot. Úgy tudjuk, az elmúlt hónapok során több név is szóba került mint polgármesterjelölt, ám végül csak egy aspiránsról kellett szavazniuk a jelenlévőknek. Abdai Géza – a párt helyi elnöke, aki egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a hírt – elmondta: a jelölt neve a Fidesz önkormányzati választási egyeztetőbizottsága elé kerül. Ha ez a testület is támogatja a személyt, az országos választmány június 17-én fogja véglegesíteni a döntést.
A helyi szervezet gyűlésén napirenden volt a Soproni Védegylet kérdése is. Információink szerint a Fidesz soproni csoportja a kettős tagságról a párt országos választmánya elnökségének az állásfoglalását kéri.
Firtl Mátyás, a Fidesz választókerületi elnöke kérdésünkre elmondta: örömére szolgál, hogy a soproni szervezet kiváló polgármesterjelöltet állít. A védegyletes kérdésben osztja a párt helyi vezetésének véleményét, azaz a kettős tagságról ki kell kérni a felsőbb testületek állásfoglalását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányokra vadászott - eltalált egy nőt

Könnyű sérülést szenvedett az a huszonnyolc éves nyírbélteki nő, akit egy légpuska-lövedék talált… Tovább olvasom