Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: a vártnál is jobban nőtt a gazdaság

Minden okunk megvan a bizakodásra - mondta Zsigó Róbert, a párt szóvivője.
A vártnál is jobban nőtt a magyar gazdaság - értékelte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján.

A KSH szerdán azt közölte, hogy a bruttó hazai termék (GDP) 1,8 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, és 0,9 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint.

A Fidesz szóvivőjének értékelése szerint az adatok visszajelzést adnak arról, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a kormányváltás idején, mint ahogyan azt a piaci elemzők előre jelezték, és mint az európai országok általában.

A gazdasági bővüléshez "hozzáadva" a beruházások növekedését, a foglalkoztatottság emelkedését és a javuló külkereskedelmi többletet kijelenthető, hogy "minden okunk megvan a bizakodásra" - mondta Zsigó Róbert.

Hozzátette, a tartós növekedés azt jelenti, hogy a magyar gazdaság még több embernek tud munkát és így biztos megélhetést nyújtani.

"A magyar emberek már láthatják munkájuk értelmét és annak a bizonyságát, hogy jól tették, amikor 2010-ben hátat fordítottak a kudarcokkal teli Gyurcsány-Bajnai-korszaknak" - fogalmazott.

Zsigó Róbertet a sajtótájékoztatón megkérdezték arról, eltökélt-e kormánypárt abban, hogy még a jövő évi parlamenti választás előtt rendezi a devizahitelesek helyzetét.

A szóvivő azt válaszolta, szeretnék, ha a kilakoltatási moratórium ideje alatt minden olyan ügyre pontot tudnának tenni, amellyel a kormány a jelenlegi gazdasági helyzetben segíthet a devizahiteleseknek. Ehhez azonban szükség van a Kúria jogegységi határozatára és az Alkotmánybíróság állásfoglalására - tette hozzá, úgy fogalmazva, hogy amikor megszületnek e döntések, "nem fogunk késlekedni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adócsalás - Vizsgálóbizottság létrehozása sértené a törvényt

Nem terjedhet ki vizsgálat olyan kérdésre, amelyben büntető- vagy szabálysértési eljárás van folyamatban. Itt viszont "már mindenki mindenkit feljelentett". Tovább olvasom