Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Fidesz: adócsökkentés néven emel adót a kormány

Adóemelésre készül a kormány a Fidesz szerint. Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a régi emberek régi, jól bevált trükköket alkalmaznak, amikor adócsökkentésről beszélnek, holott már most tisztán látszik, hogy emelkednek majd a közterhek.
Két része van a kormány adóterveinek: ebből az egyik világos, a másik pedig zavaros, de mindkettő adóemelésről szól - mondta Cser-Palkovics András. A Fidesz helyettes szóvivője szerint a világos rész a konkrétumokról szól, vagyis Áfa-emelésről, a jövedéki adó emeléséről és az ingatlanadó bevezetéséről. Az ingatlanadó sávhatára sem végleges, mert ami ma 30 millió forint, az holnap 3 lesz, holnapután pedig 0,3 - fogalmazott a politikus. Az Áfa-emelésével pedig együtt jár az áremelkedés, ami ismét a legszegényebb rétegeket sújtja leginkább.

Cser-Palkovics András hozzátette: a kormány terveinek zavaros része még bizonytalan, de mire kidolgozzák a szuperbruttósítás részleteit, addigra az is egyet fog jelenteni az adóemeléssel. A politikus szerint az adótervek érdemi bevételt nem jelentenek a költségvetésnek, de a családok megnyomorítását eredményezik.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Power 2009. május 22. 12:26
  „23-nak: Amit Gyurcsány haverjaival, pl. Bajnai gazdasági miniszterrel "elqrtak", ahhoz évekre, évtizedekre lesz szüksége a magyarnak, hogy helyreállítsa.
  Az elmaradt előrehozott parlamenti választásokat Gyurcsánynak, Bajnainak és az MSZP-SZDSZ koalíciónak "köszönhetjük".
  Mialatt a csehek pl. a demokratikus utat járják, előrehozott választásokat tartanak, addig mi visszafelé fejlődünk. A 21.században fittyet hánynak a demokráciára Magyarországon.
  Nem is hiszem el, hogy az Európai Unió tagja vagyunk! Óriási szégyen.... az EU-nak is.”
 • 23. klj_54 2009. május 21. 22:23
  „Amúgy meg a fityusz csókolja meg Gordonkaművészünk kezét.
  Ha komolyan végrehajtja a végrehajtandókat ˘˘˘˘, akkor leendő császárunk s királyunk félig kész trónba ülhet!”
 • 22. achilleus 2009. május 21. 10:55
  „És az ÉRTELEM kiirtandó, erről szól az alábbi írás /részlet/:
  "Kretének előnyben. (....) Ott volt az "oktatási reform", a kétszintű érettségi és - az ebből fakadó - a világtörténelem legröhejesebb érettségije 2005-ben. Magyar Bálint (kinek neve önmagában is paradoxon) akkoriban az emberek jelentős részét meggyőzte tervei és elképzelései remekbeszabottságáról, azzal, hogy a gyerekeknek így lesz jó, érettségit így lehet csak igazán szerezni. Láttuk az eredményt... Hülyébb fiatalok kerültek be a gimnáziumokból az egyetemekre, főiskolákra, mint néhány frontális lobotómián átesett, értelmi fogyatékos vézna ujjú maki a kísérleti laborba.

  Fel sem ocsúdtunk még a volt oktatási miniszter baklövéséből, rögtön elő is terjesztette legújabb elképzeléseit az újabb "oktatási reformról". E remek elképzelés értelmében 13 éves korig egyáltalán nem tanítanának az iskolákban tantárgyakat, csupán "készségfejlesztés" lenne, a tanárok pedig nem adhatnának fel házi feladatot hétvégére és tanítási szünetekre. Hány és hány funkcionális analfabéta szaladgál így is az utcán? Úgy tűnik, kevés. Nem kell tanulni, nem kell tudni ki Petőfi, Ady, Wass, Karinthy, Radnóti, elég ha tudja a gyerek, mi fán terem a pláza, melyik emeleten található a feladatban szereplő cipőbolt, illetve, hogy mikor szerezte Fekete Pákó a Didi című opus-át.

  Szavazni persze továbbra is lehet majd mindenkinek, a liberális demokrácia nem feltételezi az öntudatos társadalmat, elég, ha 8.000.000 ember fog majd azokra szavazni, akik megtiltották a tanároknak a lecke feladását. Modern, liberális világunkban nincs szükség az értelmiségre, azok hajlamosak visszakérdezni. A megkérdőjelezés pedig konfliktushoz vezethet, egy békeszerető, balliberális demokratáknak, modern fogyasztónak pedig nincs szüksége konfliktusra. Jobb a békesség! - Ágoston Dániel"”
 • 21. achilleus 2009. május 21. 09:16
  „19. hozzászólás petermeister 2009.05.21. 08:55
  Miért próbálsz az ÉRTELMÜKre hatni,
  Kiváló pártjuk meg sem próbálja, rögtön az indulataikra, a beléjük táplált gyűlölere próbál építeni, nem is alaptalanul, ezzel is lenézve őket /de ők ezt észre sem veszik!/, már az mszp számára is csak egy vegetatív voksgépek, amikor beveszik a vadai féle "sötétség seregeinek" rémisztgetéseit. Vagy persze az ilyesmiket: "több százan űzték Vogát és Bochkort". Miért nem inkább bocskorra, kelemeanannára, győzikére bízzák akkor a jövőjüket, azokkal lehet, hogy jobban járnának, mint a mostani "tébolyoltjaikkal". Ja, hogy ezek nem adósították, adták (árulták), tették tönkre az országot? Kétségtelen hátrány.”
 • 20. PSissy 2009. május 21. 09:12
  „Csak egy kérdésem van: Mikor választotta meg a magyar nép O.V.-t miniszterelnöknek?”
 • 19. KolomparBeyonce 2009. május 21. 09:06
  „19. szoval te is azt akartad irni csak hosszu lere eresztetted, hogy: MONNYON LE!”
 • 18. achilleus 2009. május 21. 09:04
  „19. hozzászólás petermeister 2009.05.21. 08:55 Erről is:
  "(...) A Fidesz alkotmányozó többségére a baloldal szerencsétlenségére a választók jelentős része nem veszélyként, hanem esélyként tekint, mert így lehet eltakarítani Gyurcsány, Bajnai, Kóka és társai rettenetes örökségét. Az MSZP-nek számos legitim eszköz áll a rendelkezésére, hogy megakadályozza ellenfele elsöprő diadalát. A jelek szerint azonban kampánytevékenysége kezd átcsúszni az irracionalitás tartományába, célja saját félelmének társadalmi hisztériává korbácsolása. Vadai Ágnes nyilatkozata a sötétség seregeinek fenyegetéséről már a téboly jele. Félnek a szocialisták a Fidesz kétharmadától? Tetszettek volna kormányozni!
  (Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet)"”
 • 17. petermeister 2009. május 21. 08:55
  „Régebben többször írtam itt, mert azt hittem normális banda vagytok. A baj az, hogy ilyen az egész nép is: amíg fletó szívta a vérünket,mindenki azt mondta, takarodjon (persze néhány vörös szemű kivételével). Most, hogy megint látjátok, hogy bajnai is ugyanazt csinálja, semmi nem változott, csak a név, és a normális jobboldal támogatottsága egyre nagyobb, már őket szapuljátok. Kedves ballábasok: abba gondoljatok bele, vajon miből, kikből, kitől emelkedik a Fidesz támogatottsága??? Hát belőletek, közületek (is). Akár tetszik, akár nem. Egyre többen hiszik, tudják közületek is, hogy SEMMIFÉLE ERKÖLCSI alapja nincs annak, ami ma Magyarországon zajlik. Igen, az ERKÖLCSI a lényeg. Törvényessége elfogadható is, vitatható is, ilyen törvények is csak nálunk lehetnek. DE: ERKÖLCSILEG semmi alapja, hogy szocialista kormánya van országunknak. Akár tetszik akár nem: megmondta volt főnökötök: ELQRTÁTOK!!! Ha meg így van, akkor tűnés innét, ti is elvárnátok ezt a másik oldaltól. Ennyi. Tanuljatok meg veszíteni emelt fővel, ebben is példát vehettek másokról. Ti mondtátok 3,5 éve: lesz lehetősége a Fidesznek a következő választásokon, hogy bizonyítson. Nektek, meg be kellene látni, hogy szarul csináljátok már 7 éve. nem kellene bajnaiéknak beáldozni az országot csak azért, hogy a kormányváltáskor a lehetőnél, a mostaninál még sokkal szarabb helyzetben adjátok át a kormányzást. De érzem többetek kommentjéből, hogy már most ezért drukkoltok... Ja, és a Fideszből senki nem mondta, hogy nem lesz nehéz, meg fájdalmas, de máshogy lehet. Adható ennek az országnak, az embereknek lehetőség a munkára, perspektíva a saját jövőjét illetően. Ez az, amit a szocik 7 éve csak nyírbálnak, rombolnak. Csak bízni tudok hát abban, hogy az itt írogatók nem reprezentatív mintái az országnak, mert akkor nagy a baj. Kérlek, gondolkozzatok, próbáljatok elszakadni ideológiáktól, oldalaktól, nézzétek akár a nyers számokat (a rendszerváltás elejétől egészen máig, ne kiragadott elemeket), akár az emberi, állampolgári lehetőségeiteket, az adóterhek mértékét, a kilábalás lehetőségeit, a nemzetközi megítélésünket (ne az IMF-ét, akinek annyi pénzzel tartozunk, hogy még jó, hogy azt mondja jó az irány. így még adhat hitelt. Bár ugye bajnai azt mondta legutóbb, nem kell újabb, majd meglátjátok... Félek, még idén kell...). Szóval tekintsetek végre komolyan a Hazátokra, SAJÁT sorsotokra, és egyszerűen maradjatok balosok, akármilyenek, de lássátok már be és meg végre, hogy rossz felé visznek MINDANNYIUNKAT!!!”
 • 16. PSissy 2009. május 21. 07:48
  „Azért azt is célszerű volna észben tartani, hogy a Fidesz kormányban, mennyi ex-komcsi volt! A ´le a komcsikkal´ jelszó nagyon jó, egyetértek vele. Mindjárt kezdhetnénk is O.V. apjával!”
 • 15. klj_54 2009. május 21. 07:26
  „15. hozzászólás KamuNeni 2009.05.20. 22:26

  Ne kamuzz, a komcsik minden pártban ott vannak!
  Itt és most gazdaságfilozófiai kérdésen megy a vita. Én a chilei módszer híve lennék, de a kutyát sem érdekli. Chile ezáltal jött ki a gödörből.
  És még egy: a fidesz által vezetett települések egy része ma is szed ingatlan adót!”
 • 14. KamuNeni 2009. május 20. 22:26
  „Igaza van a fidesznek mert adoemelesrol van szo. Evvel az ingatlanadoval is csak kaput nyitottak egy csomo fajta adohoz es adoemeleshez ami majd ezekbol kifolyolag fog jonni es ezaltal ugye az arak is fognak emelkedni amivel az AFA bevetel is emelkedni fog. Magasabb arak magasabb AFA. ami mar maga az egy negyede a fizeteseknek. A nyomor majd hatvanyodni fog ennek a hatasara. Tobb ceg fog tonkre menni tobb bunozes lesz tobb munkanelkuli lesz, stb,stb,stb. Hajra komcsik csak igy tovabb”
 • 13. klj_54 2009. május 20. 21:53
  „A fidesz a fasiszta ideológia mögé bújva akar választást nyerni!
  Ha így halad, eléri, hogy a megrettent gondolkodók a szocialistákat küldik megint hatalomba!
  Drukkolok a fidesznek, nehogy abbahagyják aljas, nemzetpusztító politikájukat.
  Még egy vereség és Viki öngyilkos lesz...”
 • 12. Kami45 2009. május 20. 21:23
  „11. hozzászólás najah 2009.05.20. 20:41
  "És a hetedik napon O.V. azt modja lőn viágosság!"
  Néhányotok fejében, már tényleg jöhetne, egy kis világosság!!!!”
 • 11. najah 2009. május 20. 20:41
  „Hun a fidesz csomagja??? Szeretném mán látni! Fájdalommentes válságkezelés morfiummal!! Agylágyultak előre! És a hetedik napon O.V. azt modja lőn viágosság!”
 • 10. rettegettivan 2009. május 20. 20:35
  „Ezt pár éve kellett volna meghuzni a szoclib csürhének. Hiteltelen az egész, mégha igaz is, ez a legnagyobb probléma. Zárójelben az áfa és benzin jövedéki adóemelés, szuperbruttositás stb ha összeszámolod sokra fog kijönni átlagban, hacsak nem tudsz vásárolni csempészett kenyeret számla nélül, amit az ufók hoznak
  teher-ufóval. Mellesleg az hogy elöször letolom az áfát 20%-ra, majd vissza 25-re az szntem kb annyit jelent derengöm sincs semmilyen folyamatról, 1-es, menj vissza a helyedre.”
 • 9. SP 2009. május 20. 20:29
  „A csomag tartalma nem változik, csak a csomagon a felírat, a kampánynak is jól kell, hogy mutasson.”
 • 8. M_R 2009. május 20. 20:05
  „Ezzel a nagy adócsökkentéssel csak a magáncégek tulajdonosainak lesz jobb: ugyanannyi netto bér kifizetése kevesebbe fog kerülni. Ez az adócsökkentés csak az állami cégek alkalmazottainak hozhat valami kis pluszt.”
 • 7. bo 2009. május 20. 19:55
  „3. Dehogy lesz!:-) Azért ennyire hülyék nincsenek a fityeszben sem! Ezt hívják politikának.. sajna!”
 • 6. studyfy 2009. május 20. 19:40
  „Helyreigazítás
  2007. november 19. 00:00
  Magyar Nemzet
  Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe - a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
  - valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
  - valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
  - valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
  - valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.”
 • 5. achilleus 2009. május 20. 19:21
  „Egyébként nem az az igazi probléma, hogy adót emel, hanem az, hogy úgy adja elő, mintha az adócsökkentés lenne. Utána kell számolni! Bár némely esetben elég egyértelmű az adóemelés, ilyen például az ÁFA. Ilyen az alacsony fizetések esetében a bruttósítás után megemelt jövedelemre kivetett adó (ugye a bruttósítás miatt eleve kicsúszik az adómentes /ha ugye hagyják/ minimálbér kategóriából).”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miskolci orvos halt meg a Himalájában

A Borsod Online információi szerint egy fiatal miskolci traumatológus orvos lelte halálát kedden a… Tovább olvasom