Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP-kormányzás a túlköltekezés iskolapéldája

A Fidesz-kormány annyit költ, amennyit az ország erőforrásai lehetővé tesznek - írta közleményében Puskás Imre.
A fideszes Puskás Imre szerint az MSZP-kormányzás a túlköltekezés és a megszorítás iskolapéldája.

A kormánypárti politikus keddi közleményében azt írta: a túlköltekező kormányok valóban hitelre szorulnak és megszorításokból próbálják betömni az államkasszában keletkező lyukakat, veszélybe sodorva ezzel mind az ország pénzügyi egyensúlyát, mind a magyar lakosság szociális biztonságát.

Puskás Imre ilyen típusú kormányzás iskolapéldájának nevezte a Gyurcsány-Bajnai-kormányokat, amelyek szerinte az átalakításokhoz gyávák és tehetetlenek voltak, eladósították az országot, adósságokba hajszolták az embereket, a településeket, és egymást érő megszorítások sorával megnyomorították a lakosságot. Szélsőséges és költekező politikájuk miatt Magyarország Európa szégyenpadjára került - fogalmazott.

A kormánypárti képviselő kiemelte: a Fidesz-kormány annyit költ, amennyit az ország erőforrásai lehetővé tesznek. A baloldali kormányzással szemben a megalakulása óta egyensúlyban tartja az államháztartást, hitelek nélkül csökkenti az ország, a lakosság és a települések adósságát, csökkenti a magyar emberek és a vállalkozások terheit, hozzájárul a gyermekneveléshez, emeli a nyugdíjat, a minimálbéreket és a reálbéreket - sorolta.

Megjegyezte: Magyarország letért végre arról a veszélyes pályáról, amelyet a szocialisták túlköltekező és megszorító politikája jelölt ki az ország számára.

Az MSZP szerint ha a kormány a gazdaságpolitikai hibáit súlyosbítva a választások előtt költekezésbe kezd, akkor azok a szerény eredmények is veszélybe kerülnek, amelyeket az a "brutális megszorítások" árán eddig elért.

Burány Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, gazdaságpolitikai fordulatot követelnek az Orbán-kormánytól, és azt, hogy a kabinet az ésszerűséget ne áldozza fel a politikai népszerűség oltárán. Közlése szerint a következő hónapok nagy kérdése az lesz, hogy a kormány megnyeri-e azt a gazdasági harcot, amelyet az államadósság ellen folytat.

Olvasóink írták

  • 3. történész 2013. február 05. 20:27
    „Meg a pénz osztásban.ahogyan a nem cenzúrázott híradókból kiderül a 12,5 milliárd is Ciprusi tulajok kezébe kerül...De ezt nem Bajnai adta ..és ezt nem kell elfelejteni.”
  • 2. klj-54 2013. február 05. 20:03
    „Bagoly mondja a verébnek!”
  • 1. florian72 2013. február 05. 18:27
    „Hozzátok képest a Gyurcsány-Bajnai kifutó fiúk lehetnének megszorításokban!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ők Az év orvosa 2012 pályázat szakmai döntősei!

Az egyes kategóriák idei legjobbjairól a szakmai zsűri a szerdai díjátadó gála előtti órákban dönt. Tovább olvasom