Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP elnöke tegyen feljelentést Gyurcsány szavai miatt!

Ha az MSZP elnöke nem lép, a Fidesz fogja megtenni a szükséges lépéseket - mondta Kocsis Máté.
A Fidesz szerint Mesterházy Attila MSZP-elnöknek haladéktalanul feljelentést kell tennie pártja "korábbi piszkos pénzügyeivel kapcsolatban". Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: Gyurcsány Ferenc korábbi szocialista pártelnök-miniszterelnök által elmondottakból az derül ki, hogy az MSZP egy törvénytelen pártkasszával is rendelkezett.

A jelenleg a Demokratikus Koalíció (DK) elnökeként politizáló egykori szocialista elnök egy pódiumbeszélgetésen az MSZP finanszírozására utalva azt mondta: "én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon, ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk".

Kocsis Máté közölte: ha az MSZP elnöke nem lép, a Fidesz fogja megtenni a szükséges lépéseket.

A szóvivő emlékeztetett Gyurcsány Ferenc pénteki nyilatkozatára is, amelynek értelmében szeretné, ha feljelentenék az ügyben, mert akkor talán közelebb lehetne jutni a valósághoz a kampányfinanszírozás ügyében.

Gyurcsány Ferenc a Kossuth Rádióban azt is mondta: "világos volt, hogy 386 millió forintból nem lehet kampányt csinálni". A nagy pártok sok milliárd forintot költenek a kampányra, ezek "homályos eredetű pénzek", amelyekről nem készültek hivatalos elszámolások - emlékeztetett szavaira Kocsis Máté, a DK elnökének azon kijelentésével együtt, miszerint az Állami Számvevőszék mindig csak azt vizsgálta, hogy a pártok korrekten számolnak-e el a kampányra fordítható 386 millió forinttal.

A Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján súlyosnak értékelte az MSZP korábbi elnökének mondatait, amely szerinte nem Gyurcsány Ferenc személyes ügye, hanem beismerő vallomás az MSZP korábbi piszkos pénzügyeiről. A DK jelenlegi elnökének szavaiból az derül ki, hogy "az MSZP-ben két pártkassza működött, az egyiknek pedig egyértelműen törvénytelennek kellett lennie" - fogalmazott Kocsis Máté.

Hozzátette: "a szocialisták ezt az ügyet nem fogják tudni elkenni egy egyszerű hazugsággal", Mesterházy Attila jelenlegi elnöknek feljelentést kell tennie.

"Úgy látszik, nem volt elég, hogy a szocialisták egyszer belebuktak hazugságaikba és korrupciós ügyeikbe, hogy mindig azzal vádolják ellenfeleikkel, amit maguk követtek el" - fűzte hozzá. A problémának azt tartotta, hogy a szocialisták mind a mai napig nem számoltak le ezzel a múlttal.

A Fidesz partner abban, hogy világos, tiszta helyzetet teremtő pártfinanszírozás jöjjön létre - mondta arra reagálva, hogy a DK szigorítaná a párt- és kampányfinanszírozás szabályait. Az ezzel kapcsolatos előterjesztést azonban még nem látta - tette hozzá Kocsis Máté.

Olvasóink írták

  • 2. queenmargareth1 2013. október 18. 19:42
    „igazat mond gyurcsány, lehet félni, rosszul járnak a feljelentéssel.”
  • 1. _csutak_ 2013. október 18. 16:34
    „ÁMEN!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fazekas Sándor: a bor stratégiai terület

A magyar borágazatban nagy átalakulás zajlik - mondta a vidékfejlesztési miniszter. Tovább olvasom