Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP jobban tenné, ha hallgatna

A fideszes Demeter Ervin szerint a szocialisták jobban tennék, ha hallgatnának, mert - mint mondta - ők voltak azok, akik eladósították az országot, és ma éppen ezért nem tartható fenn az a rendszer, hogy a rendvédelmi szerveknél dolgozók 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehetnek.
A kormánypárti képviselő az MSZP szóvivőjének szombati sajtótájékoztatójára az MTI-nek reagálva emlékeztetett: a rendvédelmi szerveknél dolgozóknak jelenleg két nyugdíjkiváltságuk van; az egyik szerint az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel, a másik szerint 25 év szolgálati viszony után vonulhatnak nyugdíjba. Demeter Ervin hangsúlyozta: az előbbi kedvezmény a továbbiakban is megmarad.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője szombaton azt mondta: míg a Fidesz-KDNP 2006-ban még kiállt a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeinek megőrzése mellett, most azokat visszamenőleges hatállyal megvonná. Lejátszott egy videofelvételt, amely Demeter Ervin fideszes és Soltész Miklós kereszténydemokrata politikus - jelenlegi szociális államtitkár - 2006 októberi tájékoztatóján készült. Ekkor Demeter Ervin azt kifogásolta, hogy a kormány el akarja venni a fegyveres szervek - kevesebb mint húsz éve dolgozó - hivatásos állományú tagjaitól a szolgálati nyugdíjat. Török Zsolt a felvételre hivatkozva arra kérte a két kormánypárti politikust és párttársaikat, hogy hitelességük megőrzése érdekében ne szavazzák meg a korhatár alatti nyugdíjak felülvizsgálatát, csökkentését és megszüntetését lehetővé tévő fideszes alkotmánymódosító javaslatot.

Olvasóink írták

 • 10. Yaqy 2011. május 22. 13:53
  „"Jozsoci 7"

  A parlament környékét a tegnapi nappal a fidesz vezér műveleti területté nyilváníttatta. Ismerős forgatókönyv ? Nem kellett egy évet várni.”
 • 9. lambada 2011. május 22. 11:44
  „"A nyugdíjakra és a nyugdíjasokra a Gyurcsány-korszak, és annak máig élő kormányzati és politikai magatartása rendkívül komoly veszélyt jelent. A nyugdíjasokat és a nyugdíjakat meg kell menteni a Gyurcsány-korszak következményitől. Erre a Fidesz garantáltan készen áll. "”
 • 8. babar 2011. május 21. 23:29
  „deszkás hogy viseled a minden napra jutó szoci politukosok feljelentgetését sikkasztás, kenőpénz, hűtlen kezelés stb miatt?”
 • 7. deszkás 2011. május 21. 21:50
  „Demeter úr fogja kézen Soltész urat aztán csak a hátukat lássuk vagy azt se mert a tökömtele már az állandó visszamutogatásukkal. Ja hogy éppen ügyeletben tetszenek lenni? Nem baj, akkor is.”
 • 6. Jozsoci 2011. május 21. 21:11
  „Az mszp tényleg elmehet melegebb éghajlatra. De azt hiszem nem telik bele egy év, hogy a kordonokat OV-nak most belülről kell védenie a lebontókkal szemben. A kiskeresetűektől lenyúlta a lóvét és odaadta a gazdagoknak./16%/ Attól tartok, ha megérem a következő választásokat arra fogok szavazni, amelyikre egy éve nem gondoltam volna.”
 • 5. igazságkereső 2011. május 21. 20:42
  „Igen így igaz, de miért nem született még egyetlen bírósági ítélet sem a 2004-2010 közötti időszak alatt eltűnt 13000 milliárd forint ügyében, és miért csak velünk polgárokkal lehet megfizettetni mind azon károkat, melyeket az MSZP-SZDSZ-MDF kormány okozott? Mert ugye nem kérdés az, hogy az uralkodásuk alatt tűntek el a pénzek az ismeretlenség homályában,off-shore cégekbe és még ki tudja hová? De épp a bíróságok lennének hívatottak kideríteni,ahelyett hogy az egész katyvaszt áttolták Magyarország lakosságára,miközben a tettesek -kiket talán nem is lenne nehéz beazonosítani,hiszen pénzek aláírás nélkül sem ki, sem befizetésre nem kerülhetnek!!- a sikeres látványtervezés okán még nyugodtan pihennek a Bahamákon és különböző szigeteken -no nem a magyar dolgozók szigeteire, a járdaszigetekre gondoltam ez esetben!!-nyugodtan élik életüket, miközben 2002-2010 között kifosztották az országot! Most már csak az a fő kérdés,hogy mit- és miért hezitál a magyar bíróság és jogszolgáltatás?!”
 • 4. lambada 2011. május 21. 20:11
  „Sajnálatos, hogy a Fidesz is az MSZP útjára lépett.

  Schmitt Pál levele:

  Tisztelt Nyugdíjas!

  Azért keresem fel levelemmel Önt, mert úgy látom, hogy Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak. Miután az MSZP kormány elvette a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila immár nyíltan arra készülnek, hogy privatizálják a nyugdíjakat. Egy új törvénnyel magánkézbe akarják adni a nyugdíjpénztárakat. Ha ez megtörténik, a nyugdíjasok akár a nyugdíjuk felét is elveszíthetik, mivel a privatizáció révén külföldi cégekhez vándorolhat a befizetett nyugdíjjárulékok jelentős része.

  A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Az erről szóló Fidesz nyilatkozatot alul olvashatja. Kérem, vágja le, és őrizze meg garancia-nyilatkozatunkat!

  Itt az idő, hogy lezárjuk a Gyurcsány-korszakot.
  Itt az idő, hogy megvédjük az MSZP-től a nyugdíjasokat!

  Tisztelettel:
  Schmitt Pál
  A Fidesz európai parlamenti képviselője,
  az Európai Parlament alelnöke”
 • 3. LukSzusz 2011. május 21. 19:53
  „MSZP ?????????????????????????????
  Az meg mi,bukott kommunisták gyülekezete,akik vegetálnak,várják alapítójuk kipurcanását,megújulnak a 73 éves Kovácselvtárssal.”
 • 2. queenmargareth 2011. május 21. 18:50
  „a fidesz meg jó lenne, ha megdöglene 4 órában minimálbér feléért.”
 • 1. queenmargareth 2011. május 21. 18:50
  „a fidesz meg jó lenne, ha megdöglene 4 órában minimálbér feléért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos villámcsapás - egy 63 éves nő az áldozat

Halálos villámcsapás ért egy 63 éves székesfehérvári asszonyt a Velencei-tónál, Gárdonyban szombaton… Tovább olvasom