Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP sajátjait kérdezze nyugdíj-ügyben

A Fidesz-frakció szerint a szocialisták saját vezetőikhez, illetve lelkiismeretükhöz kell, hogy kérdéseket intézzenek nyugdíj-ügyben, a rendszer idei hiánya ugyanis a "Gyurcsány-modell" alapján 900 milliárd forint lett volna, a jelenlegi kormány közbelépésének köszönhetően azonban "sikerült megmenteni az összeomlástól a nyugdíjrendszert, amely túlnyomó részt állami hitelekre épült".
A kormánypárti képviselőcsoport arra a szerdai közleményre reagált így az MTI-nek, amelyben Korózs Lajos szocialista politikus azt firtatja, igaz-e, hogy a kormány svéd nyugdíjmodell bevezetésére készül, "annak minden következményével, beleértve a nyugdíjkorhatár 70 évre emelését, valamint a nyugdíjak drasztikus csökkentését?".

Az MSZP mindenkinél hamarabb értesülhetett azokról a tényekről, amelyek az elmúlt hónapok alatt egész Magyarország számára világossá váltak: az elmúlt 8 év szociálliberális kormányzása alatti ész nélküli eladósodás, a nyakra-főre felvett hitelek, a rossz gazdaságpolitika a lakosság állandó megszorításához vezetett, sőt mi több, az elhibázott döntések következménye lett az is, hogy a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok elkezdték felélni az emberek által fizetett nyugdíjalapot - kommentált a Fidesz-frakció.

Közleményük szerint az előző kormányok megbocsáthatatlan mértékben eladósították az országot, a nyugdíjak egy részét is már hitelekből fizették, mindezt pedig mélyen elhallgatták az emberek elől.

Olvasóink írták

 • 8. zoolii 2011. január 20. 15:48
  „Orbánék mindenkit hülyenének néznek, de majd megszokjuk. Ugye, 2/3?”
 • 7. azénéletem 2011. január 19. 20:57
  „Szerintem csak egyszerűen mondjuk azt, hogy senki nem kaphat nyugdíjat. Járni jár, de nem jut. Tegnap még 67 év volt az EU-s ajánlat ma már a svéd model 70. A holnapi ajánlatra már nem vagyok kiváncsi - idegesít!”
 • 6. deszkás 2011. január 19. 20:57
  „" Az Mszp felélte a jövőt".Biztos vagy abban hogy csak ők voltak? A mindennapos millárdos sikkasztók mint Mr Kulcsár Attila, a MÁV Biztositó főmuftija akinek a seggét se merik megszagolni v azokra a "VÁLLALKOZÓ(K)RA" gondolsz aki(k) a Európa legnagyobb buszüzemét megvette aztán eladta egy olasznak aztán visszavásárolta... A politika mellett az ilyenek senkinek nem tűntek fel hogy egy ratyi panel áráért kótyavetyélték el a LEGNAGYOBB üzemeinket "me az a komcsiké volt" majd mi aztán megaztán..... Érdekes a Románoknál föl se merült hogy az akkor szar Dáciát gyártó üzemet bezárják.Ilyenekre kellene válaszolni a mai gazdasági és politikai vezetőknek!!! (többes szám!)”
 • 5. JungHeinrich 2011. január 19. 20:29
  „:-D Ezt a süket dumát :-D Tényleg nem tudom eldönteni melyik a nagyobb mágus...”
 • 4. deszkás 2011. január 19. 19:43
  „Minnyá sirok akko nekem nincs m. elnököm?”
 • 3. achilleus 2011. január 19. 18:35
  „El kellene olvasni a cikket, előttem szólók.
  Minden adat stimmel. Az mszp felélte a jövőt. Most pedig öli a reményt.
  Másutt ezért megvetés jár.”
 • 2. tótkomlósi 2011. január 19. 17:35
  „A lenyúlást a fidesznél megmentésnek hívják????????”
 • 1. dmonlájn 2011. január 19. 16:33
  „végülis:felemelni a nyugdíj korhatárt, ezzel párhuzamosan lecsökkenteni a nyugdíjakat és várni a "Ratkó-korszak" nyugdíjasait>öngondoskodás pedig nuku! ez kell a fityesznek> sz@rnak az emberekre”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a pécsi püspök

Lemondott tisztségéről Mayer Mihály pécsi megyés püspök; XVI. Benedek pápa elfogadta a lemondást -… Tovább olvasom