Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz: az üzemanyag ára a Gyurcsány-Bajnai-korszak öröksége

Az MSZP-s Török Zsolt sajtótájékoztatón követelte az üzemanyagok árának, valamint az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.
Jelentős részben a Gyurcsány-Bajnai-korszak örökségének tulajdonítja a benzin és a gázolaj árát a Fidesz szóvivője.

Zsigó Róbert pénteken közleményben reagált az MSZP-s Török Zsolt kijelentéseire, aki sajtótájékoztatón követelte az üzemanyagok árának, valamint az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.

A Fidesz szóvivője szerint "a baloldal nap mint nap lyukra fut, amikor olyan dolgokat próbál a Fidesz-kormány nyakába varrni, ahol előbb inkább a saját felelősségét kellene megvizsgálnia".

Emlékeztetett arra: a baloldal a kormányzása idején többször emelte a jövedéki adót, a Fidesz-kormány ezzel szemben folyamatosan figyelemmel kíséri az üzemanyagok árának változását - fűzte hozzá. A kabinet ennek jegyében vezette be a kereskedelmi gázolajárat, amelynek legfőbb célja az volt, hogy a gazdaságot és a lakosságot megkímélje a benzin-, illetve gázolajár-emelkedés továbbgyűrűzésétől - tudatta a szóvivő.

"Az áfacsökkentés ügyében tett ígéretek a bukott baloldaltól szintén teljesen hiteltelenek, hiszen jól ismerjük az ilyen jellegű javaslataikat: 2005-ben egyszer már törvényt fogadtak el az áfacsökkentésről, majd megválasztásuk után a korábbinál is magasabbra emelték az áfát" - bírált Zsigó Róbert, aki szerint a baloldal most sem tenne másképp. Maga Bajnai Gordon is kijelentette, hogy esze ágában sincs támogatni az áfacsökkentést - szögezte le a szóvivő.

Közölte: a baloldal hiteltelen ígérgetéseivel szemben a Fidesz-kormány érdemben segíti a magyar családok megélhetését, a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően több pénz marad az emberek zsebében és ősszel további családokat támogató intézkedésekről születik döntés.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. kormoska 2013. augusztus 26. 20:55
  „24.x

  Lehet hogy igazad van.
  Viszont tartom amit mondok:elmultnyócév,Öszödi beszéd,rezsicsökkentés,bukott baloldal.
  Ezek a Fidesz kommunikáció stabil elemei...,én már nagyon unom,de az országban még valószínűleg sokan beveszik!”
 • 24. x 2013. augusztus 25. 13:30
  „22-23. kormoska, lehet az is a baj, hogy túl régen nem találkoztál kéményseprővel (aki szerencsét hozna)?”
 • 23. kormoska 2013. augusztus 25. 11:56
  „Fölmondták a kötelező szöveget!
  A Fidesz dicsőséglistája:2%-os Afa emelés,jövedéki adóemelés+e85 adójának sokszorosára emelése.
  Semmivel se jobbak a szocialistáknál...,azaz egy dologban:Dumában!”
 • 22. kormoska 2013. augusztus 25. 11:49
  „Itt a Fidesz erőssége!Az azonnali visszatámadás!
  Nem a feltett kérdésre válaszolnak,nem...,hanem rögtön visszatámadnak legtöbbször valami egészen mással!
  És a sajtó+az olvasóközönség mindezt a mellébeszélést beveszi,sőt csácsog rajta.
  A lakosságot is teljesen rászoktatták a támadó stílusra,ennek köszönhető hogy az összes társadalmi réteg marja egymást!
  Fidesz kommunikáció=1 alá!”
 • 21. vélemény 2013. augusztus 24. 16:22
  „19. gorgó
  .. Kérdezzétek meg a világ összes országát ...
  - Ez elég nagy feladat lenne, még akkor is, ha mindegyikből csak egy-két embert faggatnánk és nem egész "országokat".”
 • 20. x 2013. augusztus 24. 14:56
  „19. gorgó "... Kérdezzétek meg a világ összes országát a magyarokról-rólunk! Mind azt fogja mondani, ..."
  - A legtöbb azt fogja mondani, "kik azok, sohasem hallottam róluk". A széthúzás sem csak magyar jelenség.”
 • 19. gorgó 2013. augusztus 24. 13:35
  „meddig kell még ide-oda mutogatni, hogy ki verte szét az országot? Nem veszitek észre, hogy az örökös széthúzásba megyünk tönkre? Addig kell ezt élezni, ébren tartani, míg neki nem megy egyik a másiknak? Vagy már ez a cél, hogy pusztítsuk már el egymást. Ha majd két magyar marad, azok is leölik egymást, mint Káin és Ábel? Nem érdemli meg az az ország, amelyik ilyen, hogy fennmaradjon! Kérdezzétek meg a világ összes országát a magyarokról-rólunk! Mind azt fogja mondani, nem vagyunk normálisak...”
 • 18. x 2013. augusztus 24. 12:14
  „14. _csutak_ "... minden gazemberségük ellenére mégis az a 43 év volt a magyar nép életében az az idő, amikor az ember nem volt farkasa embertársának! ..."
  Áltatod magad, hogyne lett volna! ("Csak a ´szépre´ emlékezel.") Sikerült nekik a nyomort majdnem egyformán elosztaniuk, az lehet, ami akkora benyomást gyakorol az emlékeidre. ("Megdöglött a szomszéd tehene is.")
  Mert ugye a tszcs-be bárányok verték be a gazdákat, miután a "Földet vissza nem adunk" jelszó elavult.
  Az "öntudatos" ávósok - miután "az osztályellenség" fogyóban volt, kezdték egymást is halálra-félhalottra verni.
  Gyönyörködj tovább a Lenor Textilöblítő Koncentrátum által pihe-puhára álmodott emlékeidben!”
 • 17. hangman 2013. augusztus 24. 11:21
  „Kedves imre57 már másodjára találkozok azzal, hogy Ön szimplán hazudik, a brent olajár 2010 májusában már 100 dollár volt, ami év vége felé elérte az egyik csúcsát a 125 dollárt. Ha gondolja összehasonlíthatjuk a 2010-es wti árakat a 2013-as brent árakkal, csak hogy ez szimpla csalás!”
 • 16. balihoho 2013. augusztus 24. 07:02
  „És még valamit Az elöző kormány valamelyest csökkentette a jövedéki adót a Fidesz nyomására, míg a mostani Fidesz baloldali nyomás ellenére sem csökkentette, egyetlen fillérrel sem.”
 • 15. balihoho 2013. augusztus 24. 06:02
  „A piac, és a forint árfolyama határozza meg, elsősorban, az üzemanyagok árának mozgását. Ha ez nem így volna, akkor a Fidesz, immár három éve befagyasztva tartaná az üzemanyag árakat. Úgy hogy ne vádaskodjanak ilyen buta szöveggel.”
 • 14. _csutak_ 2013. augusztus 24. 00:16
  „@x:
  Jó hasonlat volt Savonarola, bár én ezt fejből tudom, mert érdekel a hitem milyen gazemberségeket követett el annak a nevében aki amúgy a szeretetet és a megbocsátást hirdette :(
  Anno mást hirdettek a magukat Kommunistának vélők és valóban mást adtak az embereknek!
  De minden gazemberségük ellenére mégis az a 43 év volt a magyar nép életében az az idő, amikor az ember nem volt farkasa embertársának!
  A mai elnyomóink is akkor szocializálódtak, módszereik vérbolsevik módszerek.
  Joggal bukott meg az a rendszer, mert amelyik rendszernek ilyen árulói vannak, mint akik régen az MSZMP KB-ban voltak, ma meg a fidesz hátországában vannak, nem érdemel mást csak bukást!
  Meg is kapták az árulók a jutalmukat, mert ma ők vonják el azoktól az elvhű Elvtársaktól a járadékukat, akik nem voltak hajlandók köpönyeget váltani.
  Kellemes napot kivánok!”
 • 13. x 2013. augusztus 23. 22:18
  „12. _csutak_, hatszázezer rászoruló, mit válaszoljak arra, minden országban van több-kevesebb rászoruló, engedelmeddel utalok a bibliai leírásokra, az emberiség történetében soha nem volt egyenlőség. Az általad előtérbe helyezett irányvonal képviselőit nem véletlenül hagyják figyelmen kívül a választók: sokat ígértek világméretekben, belebuktak szánalmasan, nem kell ahhoz "narancsos szemüveg", hogy meglássuk.
  És azt sem, hogy ebben a jaj-de-szegény-országban fesztivál fesztivált követ, mindegyiknek megvan a közönsége, teljesen mindegy, kik vesznek részt a SZIN-en, akinek nem tetszik, az majd a tarhonyafesztiválon fog jót mulatni.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Girolamo_Savonarola
  "... Korának romlottsága, amely a vallási, a politikai és a társadalmi téren általános volt, annyira felizgatta puritán lelkét, hogy mint hitszónok lépett fel, hogy útját állja a veszedelmes áramlatoknak. Elragadó ékesszólással, kíméletlen hangon kezdte meg tehát munkáját, bevonva beszédeibe a politikát is, s ennek alapján egy új, teokratikus köztársasági államformát ajánlott, hallgatósága azonban két pártra szakadva, meddő harcba keveredett egymással. Annál nagyobb eredményt ért el erkölcsi tekintetben, mert a firenzei hatóságok az ő befolyásától indíttatva, még a mulatságokat is, és mindent, ami azokkal kapcsolatban van, beltiltották. ..." - Nehogy úgy járj, mint ő aztán. :D”
 • 12. _csutak_ 2013. augusztus 23. 21:45
  „@ x:
  Aranyosan megkerülted az érdemi választ :)”
 • 11. Secem 2013. augusztus 23. 20:50
  „A fidesz csak annyit tud mondani állandóan hogy az "emúlt nyóc év" Ez <moderálva> könnyű mondogatni! Ha akartak volna tenni ellene valamit akkor az áfát rég lecsökkenthették volna! Azt nem az emúltnyolcév határozza meg!”
 • 10. x 2013. augusztus 23. 20:42
  „8. _csutak_ "... Hol készült a kép? Mikor? Mert egy húsz éves felvételt etikátlan úgy előadni, mintha tegnap ..."
  DateTimeOriginal - 2013:08:22 19:52:39
  DateTimeDigitized - 2013:08:22 19:52:39
  http://www.delmagyar.hu/a_nagy_zajmizeria/cikk/235/2346646/2.jpg
  Te is nézz utána, szerintem tegnap készült a kép Újszegeden. Barack USA-elnök Nemzetbiztonsági Hivatala valószínűleg be tudná azonosítani a rajta szereplő személyeket, "szociológiai alaposságú választ" adna a kérdésedre, ha ráérne. Jómagam a kedvedért szakítanék arra időt, csak az eszközeim nincsenek meg hozzá, így maradok illő tisztelettel: x”
 • 9. queenmargareth1 2013. augusztus 23. 19:53
  „:))))))ez még mindig komoly?:)”
 • 8. _csutak_ 2013. augusztus 23. 19:28
  „@X:
  Kedves barátom, ennél a demagóg szövegtől sokkal többre lennél képes, ha letennéd a narancsos szemüveget!
  Hol készült a kép?
  Mikor?
  Mert egy húsz éves felvételt etikátlan úgy előadni, mintha tegnap készült volna!
  Megnézném a kép eredetijének a negatívját vagy a digitális ujjlenyomatát, mert ez számomra így belinkelve hiteltelen ebben a vitában.

  Nekem egyik parlamentben lévő párt sem felel meg, tehát nem mondhatod, hogy szoci bérenc vagyok!
  Én vagyok az sokakkal egyetemben akiket ezek a pártok nem tudnak megtéveszteni.
  Tehát kezdjük elölről.
  Maga a kormány ismerte el, hogy 600.000 gyerek rászoruló, amit még az általam nem szívlelt Bajnai alatt sem tudtak kimutatni!
  És akkor a körítést mellőzöm ...
  De még valamit kérdeznék tőled, ha már itt tartunk:
  Megmondanád milyen összetételű látogatók voltak a SZIN-en?
  Szociológiai alaposságú választ kérek, mert ugye ők ugye valóságot tükröznek, nem leányálmokat.”
 • 7. DMagóg 2013. augusztus 23. 18:59
  „"a baloldal nap mint nap lyukra fut, amikor olyan dolgokat próbál a Fidesz-kormány nyakába varrni, ahol előbb inkább a saját felelősségét kellene megvizsgálnia".
  Ellenzékben hatalmas szerepetek volt az örökség alakulásában! Tudnotok kellett, hogy mit örököltök! Már csak az a kérdés, hogy milyen örökség marad utánatok? Erről beszéljünk!”
 • 6. szatyi 2013. augusztus 23. 18:21
  „És ezért is az előző kormány a felelős?

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/62_szazalekkal_nott_a_menzadij_a_fodorban_es_az_erdeszetiben/2346704/”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi: Japán kiemelten fontos stratégiai partner

A külügyminiszter szociális biztonsági egyezményt írt alá japán kollégájával, Kisida Fumióval. Tovább olvasom