Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: Bajnai Gordont nem érdekli a nyugdíjasok helyzete

A Fidesz véleménye szerint a nyugdíjasok már megtanulták, hogy semmi jót nem jelent, ha Bajnai Gordon ajánlatot tesz nekik - reagált a kormánypárt az Együtt-PM szövetség vezetőjének vasárnapi, Balatonfüreden tartott előadására.
A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Bajnai Gordont valójában nem érdekli a nyugdíjasok helyzete, "ezt még a baloldali szociáldemokrata párt elnöke is megerősítette".

Az Együtt-PM szövetség vezetője a balatonfüredi Nyugdíj- és időskor kerekasztal-konferencián azt mondta, gazdaságpolitikai értelemben bűn, hogy a kormány megtiltotta a nyugdíj melletti munkavégzést. Az Együtt-PM szövetség ajánlata az idősödőknek című előadásában arról beszélt, hogy az időskorúak nem terhet jelentenek, hanem a nemzet tartalékát. Emellett azt ígérte, ha lehetőséget kapnak rá, 2014 után az idősek élettapasztalatára, bölcsességére építenek, partnernek kérik fel ezt a korosztályt.

A Fidesz szerint a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt ugyanakkor a megszorításokat leginkább a nyugdíjasok szenvedték meg. Egyetlen tollvonással egyhavi nyugdíjat vettek tőlük, a nyugdíjemelések elmaradtak, ezalatt a gáz árát háromszorosára, az áramét duplájára emelték - írták.

A Gyurcsány- és Bajnai-kormányok a magyar emberek nyugdíj-megtakarításait külföldi pénztárak kezére játszották át, miközben az állami nyugdíjkassza az összeomlás szélére került - tették hozzá, hangsúlyozva, "ha a bukott baloldalon múlik, ma már a nyugdíjak kifizetése is veszélyben lenne". Meglátásuk szerint Bajnai Gordon "ma is előbb csökkentené a bankárok, mint a nyugdíjasok terheit".

Arra is kitértek, hogy a Fidesz nemcsak szavakban, hanem tettekben is a nyugdíjasok mellett áll. Mint írták, a jelenlegi kormány infláció fölött emelte a nyugdíjakat, lehetővé tette a nőknek, hogy 40 év munka után nyugdíjba vonulhassanak, a kommunista diktatúra áldozatainak pedig nyugdíjjárulékot biztosít. A nyugdíjasok mindennapi megélhetését rezsicsökkentéssel segítik - hangsúlyozták. Csökkent a gáz, az áram, a távhő, a vízdíj, a csatornadíj, a szemétszállítás, a PB-gáz, a szippantott szennyvíz és a kéményseprés díja. A fűtési szezontól pedig további 11,1 százalékkal csökken a gáz, a távhő és az áram ára - zárul a közlemény.

Olvasóink írták

 • 6. kontrapista 2013. szeptember 09. 08:13
  „5,balihohorgász
  Mer úgyi az évnek is 13 hónapja van, járni "jár ", csak nem jut !”
 • 5. balihoho 2013. szeptember 09. 05:53
  „De a Fideszt sem érdekli! Máig nem adták vissza, az általuk is sérelmezett, tizenharmadik havi nyugdíjat, holott kétharmados döntés jog birtokában, minden nehézség nélkül megtehetik. Ha nem teszik, akkor ne emlegessenek olyan dolgokat, amiket valójában helyeselnek, csak nem vallják be!”
 • 4. palimadar 2013. szeptember 08. 21:55
  „Ezek ennyire korlátoltak?
  Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az én helyzetem a Fideszt sem érdekli.”
 • 3. szatyi 2013. szeptember 08. 21:25
  „Megvolt a mai is...!”
 • 2. grafika88 2013. szeptember 08. 21:22
  „A fideszt SE ÉRDEKLI ...csak a választások előtt ! ov. hülyiti őket, sok nem gondolkodik. v. már 3 éves kor szintjén van. Van egypár ismerősöm, tudom mit írok !”
 • 1. queenmargareth1 2013. szeptember 08. 20:56
  „zénó téged sem érdekel!!!sőt <moderálva> velünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: bűn, hogy a kormány megtiltotta a nyugdíj melletti munkát

Az időskorúak nem terhet jelentenek, hanem a nemzet tartalékát - mondta az Együtt-PM szövetség… Tovább olvasom