Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -1°C | 11°C Még több cikk.

Fidesz: Bajnai más cégeket is tönkretett a Hajdú-Béten kívül

A bajai International Food Rt. nevű gabonavállalat sok más Bajnaihoz köthető vállalkozáshoz hasonlóan offshore jellegű volt, és már a 90-es években 8 milliárd forintos forgalmat bonyolított.
A Hajdú-Bétben kisemmizett ötszáz magyar családon túl, úgy tűnik, hogy más áldozatai is voltak Bajnai Gordon "üzleti húzásainak" - mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szombaton tartott sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus egy hetilap cikkére utalva kifejtette: a Hajdú-Béthez hasonló módon ment tönkre Bajnai Gordon és édesapja keze alatt egy másik nagy agrárcég is a 90-es években. A bajai International Food Rt. nevű gabonavállalat sok más Bajnaihoz köthető vállalkozáshoz hasonlóan offshore jellegű volt, és már a 90-es években 8 milliárd forintos forgalmat bonyolított - tette hozzá.

"Úgy tűnik tehát, ez a Bajnai család üzleti sikereinek titka: másokat tönkretenni és kisemmizni" - mondta Zsigó Róbert.

A szóvivő szerint a tényfeltáró cikkből arra lehet következtetni, hogy az Együtt-PM Szövetség vezetőjének üzleti múltja, korántsem olyan makulátlan, mint ahogy azt ő maga próbálja beállítani. A saját bevallása szerint is több száz millió forintos vagyonnal rendelkező Bajnai Gordon erkölcsileg megkérdőjelezhető módon juthatott ehhez a vagyonhoz.

A politikus felidézte: korábban lehullott a lepel arról, hogy milliárdos osztrák céghálója van a Bajnai családnak, inkább adóznak Ausztriában, mint idehaza, és hogy e cégháló a rendszerváltozás előtti Magyarország közpénzein indult fejlődésnek.

"Bajnai Gordon üzletemberként és politikusként is akármibe fogott, mindig a magyar emberek, a magyar családok húzták a rövidebbet, a Bajnai család, az üzleteikben érintett rossz bankárok és mohó offshore lovagok pedig mindig jól jártak" - jelentette ki a Fidesz szóvivője.

Zsigó Róbert ezután a Fidesz-KDNP devizahitelek kivezetésével kapcsolatos javaslatára rákérdező újságíróknak válaszolva megismételte: a bankok ügye és erkölcsi felelőssége, hogy legyen megoldás a devizahitel szerződések kijavítására. Amennyiben november 1-jéig nem találnak megoldást erre, úgy a kormánypárt törvényjavaslatot nyújt be a parlamenthez - mondta, de ennek részleteiről nem nyilatkozott.

Hozzátette: mindenképpen ki kell vezetni a deviza alapú hitelezést, ennek egyetlen korlátja, hogy a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forinthitelesek.

Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezetőjének az M1 pénteki, Az Este című műsorában tett javaslatával kapcsolatban, amely szerint havonta két készpénzfelvételt ingyenessé tennének, Zsigó Róbert úgy nyilatkozott: különböző egyeztetések folynak arról, hogy miként lehet egységes megoldást találni egy olyan rendszerben, ahol többféle kereskedelmi bank van, többféle szabályozással.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. queenmargareth1 2013. szeptember 08. 19:46
  „44. vakanyad 2013.09.08. 14:07akkor beszélhetnék az útépítésekről is, vasútépítésekhez hordott kövekről is...vajon kinek a kezében van, na kinek?ugye-ugye, hogy beugrik!”
 • 44. vakanyad 2013. szeptember 08. 14:07
  „Bajnainak ha volna vér a pucájában elmondaná az itteni rajongóinak ,miből lett egycsapásra milliárdos.
  Lottón nyert,vagy sokat kapált,vagy vagont rakott???”
 • 43. queenmargareth1 2013. szeptember 08. 12:25
  „41. Luckylaci 2013.09.08. 11:03 nagyon velős és jó és elhiszem, hogy igaz.”
 • 42. Luckylaci 2013. szeptember 08. 12:25
  „Az úr (akit ki kellett törölniük) az a bizonyos,igazságosztó,aki szerint mindenki annyit ér amennyije van!”
 • 41. Luckylaci 2013. szeptember 08. 11:03
  „38. Vélemény! Igazad lehet, de itt ha jól tudom, nem is ő volt a főnök!!! A gordon apjáról szőtt meséhez hozzá kellene tenned, hogy vajon tudjuk-e, milyen apropó miatt választott a törpenéró a gyerekeinek színtiszta zsidó nevet??? Meg tudnád magyarázni, hogy aug 20.-án mit keresett a parlamenti oldalajtónál az a 9 limousine amiből kb. 30 hosex, (azaz keménykalapos, térdzoknis, nagykabátos,nagypajeszos) izráeli mászott ki és surrant be csendben?Erről miért nem toltok képeket? Azért mert belülről férges ez az egész, mindegy,hogy vörös vagy narancs a mez, a szív ugyanaz...a pénz is ugyanarról jön!!! Csak a kisember van egymásnak ugrasztva.
  De nézd meg légyszi az előző hozzászólásomba illesztett linket! 7perc, hidd el megéri! Az öszödi b...szme videója, mégis elgondolkodtató, nemcsak amit mond, hanem, hogy meri adni hozzá az arcát....ami azt tudatja, hogy MEEGTÁMADHATATLAN ÉS IGAZ amit mond, különben bíróság lenne a vége! Ez nem egy <moderálva> becsületbegázolós ügy, ez több attól, mégsem harapta meg érte senki!!! Akkor? Miről beszélünk itt? Hajdúfokosa???? Most akkor ki az igazmagyarszittyakiráááály???”
 • 40. queenmargareth1 2013. szeptember 08. 10:40
  „Másképp nem megy már "kedves" fidesz?Pont ilyen "mocskolódók" a szavazóitok.”
 • 39. NP1 2013. szeptember 08. 06:04
  „achilleus

  Jó lett volna, ha Bábolna kapcsán azt az időszakot is górcső alá veszed amikor a két cég még ugyanannak a piacnak volt szereplője, és bizony ugyanazt a pályát is futotta be nem csak azt, amikor lehet a szocikra mutogatni.

  Bábolna 2001-ben 5-7 milliárdos veszteséget halmozott föl, volt 16 milliárd hitele, miközben a jegyzett tőkéje 12,9 milliárd. Erre hitelre kezességet vállalt az állam, mert a hitelezők azonnal föl akarják mondani!

  Egy piacgazdaságban ez a gazdasági teljesítmény azonnali csődöt jelent, mit ahogy 1 évvel később a Hajdú-Bétnél azt is jelentett. Tehát a két cég kb. ugyan úgy teljesít, csak az egyik problémái mögött elháríthatatlan külső tényezők állnak, a másik mögött pedig sötét ármány.....ugyan már.”
 • 38. vélemény 2013. szeptember 08. 05:57
  „27. Luckylaci
  - A "felelős vezető" ír alá ezért kapja a nagy pénzeket.
  Hogy mennyi embert hallgat meg a döntése előtt, az az ő döntése.”
 • 37. vélemény 2013. szeptember 08. 05:34
  „14. NP1
  Nem tudom, az ATV-n láttad-e a Csányi Sándorral készült beszélgetést?
  - Arra hivatkozol, aki a legtöbb agrártámogatást kapta mostanában az államtól?
  A Molnál most is magának osztotta a legtöbb ajándék részvényt (1500 db). Még az elnök-vezérigazgató is kevesebbet kapott.”
 • 36. vélemény 2013. szeptember 08. 05:23
  „17. HAJDÚKFOKOSA
  A kisebbik rossz Attila lenne. A liberális, izraeli hátterű irányítás az ország tönkretételéhez vezetne.
  Gordon apja tudod milyen állampolgár???
  http://www.delmagyar.hu/forum-kepek/231/B2302911.jpg”
 • 35. vélemény 2013. szeptember 08. 05:03
  „2. florian72
  .. a Wallis cégcsoport is 10 milliárdot vesztett.
  - Akkor valakik legalább ennyit nyertek.
  Az átvett libák ára sem került elő.
  A Bajnai család viszont közben vagyonosodott.
  Lehet összefüggést keresni?”
 • 34. vélemény 2013. szeptember 08. 04:46
  „"Úgy tűnik tehát, ez a Bajnai család üzleti sikereinek titka: másokat tönkretenni és kisemmizni"
  Ha nem igaz jelentsék fel!”
 • 33. vélemény 2013. szeptember 08. 04:13
  „2. florian72
  AKKOR VAJON IGAZ E AMIT ...
  - Vajon igaz-e amit Bajnai helyett a E 2014 állít?
  E-vel jelölik a káros anyagokat is az élelmiszerekben.
  - Apja fia?”
 • 32. vélemény 2013. szeptember 08. 04:07
  „Ki gondolta volna?
  Már az apja is erre szakosodott.”
 • 31. bambulla 2013. szeptember 07. 22:40
  „a Fidesz meg most tesz tökre sok céget és sok átlagembert
  lásd trafik mutyi, pénznyerő automata ágazat átjátszása, kis élelmiszer boltok, vendéglátó egységek, tranzakciós adó, kamatadó, .... stb”
 • 30. Ballas 2013. szeptember 07. 22:13
  „Akkor miért nem tartóztatják le, az oknyomó <moderálva> együtt? jah értem, kiderülne hogy a mocskos Fidesz keze is benne van mindenben ami az ország tönkretételéhez vezetett! Összenő ami összetartozik, Fidesz - MSZP egy és ugyan az csak más a színe! Aki ezt nem látja az egy hatalmas nagy birka! csak a JOBBIK!”
 • 29. StencilAtya 2013. szeptember 07. 21:43
  „elmúúúúútnyócéév!!!”
 • 28. kormoska 2013. szeptember 07. 21:25
  „15,studyfy

  Lehet,sőt biztos hogy igazad van....!
  De figyeld meg,hogyha nyernek jövőre az nagyrészt a folyamatos és agresszív médiakommunikációnak+a tagságuk sokkal hatékonyabb mozgósításának lesz"köszönhető".”
 • 27. Luckylaci 2013. szeptember 07. 19:56
  „Nem tisztem Bajnait megvédeni, (és nem is akarom!) de aki egy kicsit is járatos a vállalkozói jogban, az tudja, hogy egy ilyen Hajdú-Bét nagyságrendű cégnek nem egyszemélyi vezetője van, hanem egy szakmai bizottság vezeti (adott esetben akár 20 főnél is több emberből állhat,) akik dönthetnek eladásról, vételről, tönkretételtről vagy fennmaradásról!- de semmiképpen nem varrható egy ilyen döntés egy ember nyakába! Tudja ezt a legtöbb fideszes hazudozó is, de a magyar politikai normáknak alapjául vett besározós, mocskolódó stílus ezt követeli meg. Sajnos ez egy ilyen politikai kultúra...
  De akkor "a szakértőknek" itt egy friss csemege:
  http://www.youtube.com/watch?v=r12xgczSO24&feature=player_embedded#t=40
  Ennyi erővel akár ebből is lehetne egy cikk,legalább ennyi hozzászólással.”
 • 26. NP1 2013. szeptember 07. 19:55
  „20. achilleus 2013.09.07. 16:09

  Az általad idézett jogerős ítélet megállapítja Bajnai személyes felelősségét?”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légifotók a totálkáros repülőről: közúton szállítják el

Három hónapja hajtott végre kényszerleszállást egy mezőgazdasági repülőgép Fertőszentmiklósnál.… Tovább olvasom