Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Fidesz: Bajnai újabb hazugsággal lepleződött le a Hajdú-Bét ügyben

A Fidesz szóvivője szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök újabb hazugsággal lepleződött le a Hajdú-Bét ügyében, mert korábbi állításával ellentetében - egy gazda beszámolója szerint - igenis kézi vezérléssel irányította a baromficéget, pontosan tudhatta, mi történik a vállalatnál.
Zsigó Róbert keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: korábban, amikor felmerült Bajnai Gordon erkölcsi felelőssége a Hajdú-Bét-üggyel kapcsolatban, a volt kormányfő mindig azt válaszolta, hogy közvetlenül nem vett részt a baromfifeldolgozó cég irányításában.
A kormánypárt szóvivője szerint azonban egy tönkrement debreceni gazda minapi nyilatkozata "erősen ellentmond" ennek, e szerint ugyanis a Hajdú-Bét padlóra kerülése idején, 2003 nyarán Bajnai Gordon a Wallis vezérigazgatójaként kézi vezérléssel, "helytartóján keresztül" intézte a baromficég ügyeit, vagyis pontosan tudhatta, mi zajlik a vállalatnál.
A gazda szavai alátámasztják azt is, hogy a Wallis, a Hajdú-Bét akkori többségi tulajdonosa a legkülönfélébb és a legaljasabb módszerekkel semmizte ki a libatenyésztőket - mondta Zsigó Róbert. Hozzátette: "a keményen dolgozó családok azt látták, hogy miközben a vállalat nehéz anyagi helyzetére hivatkozva nem kapták meg a nekik jogosan járó fizetséget, addig a Wallis fehérgalléros vezetői a Hajdú-Bét ingó- és ingatlanvagyonát, valamint bankszámlán lévő pénzét kisöpörték. A baromfitenyésztő családok hatmilliárd forintját nyelte el a föld".
A szóvivő ezek alapján azt a kérdést tette fel a jelenleg az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordonnak, igaz-e, hogy kézi vezérléssel, "helytartóján keresztül" irányította a Hajdú-Bét csődjét, és továbbra is úgy látja-e, hogy valóban tisztességesen bántak a kisemmizett gazdákkal.
A debreceni központú Hajdú-Bét egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt. Előbb 1998-ban, az orosz válság miatt került a cég a csőd szélére, ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis, amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. A Hajdú-Bét mérlegét 2001-ben ismét sikerült eredményessé tenni. A 2003-ban kialakult, legfőképp a víziszárnyas-piac szereplőit sújtó válság azonban különösen súlyosan érintette a vállalatot. A cég nem tudott fizetni a beszállítóknak, és önmaga ellen kért felszámolást.
Zsigó Róbertet a sajtótájékoztatón megkérdezték az ózdi vízkorlátozás ügyében is, amelyről azt mondta: megérti a borsodi város polgármesterének érveit. Felelős és törvényesen működő városvezetés nem nézheti tétlenül, hogy valaki arra rendezkedik be, hogy közkutakról látja el magát, míg mások a rezsit kifizetik - közölte.

Olvasóink írták

 • 8. igazságkereső 2013. augusztus 06. 16:42
  „Tudta is Bajnai, hogy mi történik, és mi történt a Hajdú-Bét témában, hiszen nagy nyilvánosság előtt ki is jelentette, hogy "...nem értettünk hozzá..."! Akkor most miért e nagy felháborodás a Bajnai által tett elismerés ellenére?! Akkor azt kellene tisztázni, hogy mire vonatkozott ez a kijelentés: a kormányzására, vagy a libatenyésztők ......?!!”
 • 7. Léni 2013. augusztus 06. 15:32
  „Nem veszi észre a Fidesz, hogy már nevetségessé válik a Bajnai és társai mocskolásáért?
  Csak emlékeztetőül mondom, hogy eddig szinte mindenki szabadlábon van akiket ezek hamisan
  megvádoltak és bemocskoltak. Remélem nem maradnak adósai ennek a dicsőséges társaságnak,
  Bajnai is zsigerből védekezzen és minden fellelhető módon vádolja őket becsületsértésért és minden
  egyébért! Ezeket csak olyan ocsmány stílusban lehet legyőzni, amilyen nekik van.”
 • 6. szatyi 2013. augusztus 06. 15:12
  „"3. HAJDÚKFOKOSA 2013.08.06. 13:48
  akkor mit keres az ország házába ??????? egy politikus legyen már erkölcsileg fedhetetlen "

  Ha így lenne, az ország háza kongana az ürességtől! :-)”
 • 5. pachakuti 2013. augusztus 06. 14:39
  „Bajnai egy itt meg nem nevezhető közel-keleti ország pénzügyi és politikai törekvéseinek magyarországi segítője, azok hatalmi törekvéseinek elvtelen, de jól megfizetett végrehajtója. Egyelőre csak próbálkozik (újra).”
 • 4. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 06. 14:04
  „és ezek után nem sül ki a szeme luad matyinak?????? és még pereskedik jo hirnék megsértéséért ?????? elöször a jo hírnevet kell megszerezni kisfiam ami nektek baromi nehéz”
 • 3. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 06. 13:48
  „akkor mit keres az ország házába ??????? egy politikus legyen már erkölcsileg fedhetetlen , baszus örület mennyi mocsok van az országba”
 • 2. szatyi 2013. augusztus 06. 13:34
  „Ez a "tönkrement debreceni gazda", de lehet, a Zsigó is kezdheti nyitni a pénztárcáját!
  A sok ostoba nem látja, hogy az elbukott rágalmazási, becsületsértési bírságokkal a Bajnai kampányát pénzeli?”
 • 1. _csutak_ 2013. augusztus 06. 13:17
  „Magáért beszél a tény, hogy a fidesz szerint egy bukott vállalkozó szava többet ér annál az embernek a szavánál, melyet a bíróság több esetben tisztázott!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a Fidesz

A pedagógusok béremelésével kapcsolatos törvényi változások elfogadása érdekében szorgalmazza Rogán… Tovább olvasom