Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Fidesz: be kell zárni a szociális rendszer kiskapuit

A kormánypárt szerint még mindig sokan élnek vissza az állami segélyekkel.
A Fidesz szerint még mindig sokan élnek vissza az állami segélyekkel, ezért a kormánypárt egyetért a kabinet azon döntésével, hogy be kell zárni a szociális rendszer kiskapuit - közölte Selmeczi Gabriella szóvivő.

A szocialisták szakpolitikusa, Korózs Lajos szerdai sajtótájékoztatóján a segélyplafon bevezetését bírálta és a szociális ellátórendszerből való pénzkivonás ellen emelt szót.

A Fidesz szóvivője szerint azonban a nemzeti konzultáció során az emberek világossá tették: nem fogadható el, hogy valaki jobban éljen segélyből, mint becsületes munkából.

"Ez a kormánytöbbség arra kapott felhatalmazást, hogy megvédje a munkahelyeket, és minél több ember számára tegye lehetővé, hogy segély helyett munkából éljen" - írta közleményében Selmeczi Gabriella, hangsúlyozva: a Fidesz minden olyan kísérletet visszautasít, amely "megpróbálja Magyarországot visszafordítani, megalázza a terheket viselő, értékteremtő munkát végző embereket".

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. lisa01 2012. október 04. 20:25
  „Ja, és a költségtérítéssel is sokan visszaélnek, éltek. Köztük a százvalahányhektáros, 18 millás államtitkárunk.”
 • 27. X_Y 2012. október 04. 17:00
  „23.istvang58 2012.10.04. 13:59

  "Morognak az ingyenélők?"

  Nem morognak azok: nyomogatják a gombot a parlamenti kupoldában...”
 • 26. X_Y 2012. október 04. 16:57
  „9.kontrapista

  A Brehm Nagylexikonban a "kimosott agyúak" szócikknél te vagy megtalálható...”
 • 25. történész 2012. október 04. 16:52
  „Gabikánál érdemtelenebbül nem sokan vesznek fel ennyi pénzt ebben a fél ázsiai nemzet országában,”
 • 24. Queenmargareth 2012. október 04. 14:23
  „egy fehér magyar házaspárnak nem lehetett gyermeke, ezért nagyon-nagyon sokára sikerült egyet örökbe fogadniuk, nem kölcsönbe!Hogy több pénzt kapjanak utána!Ténylegesen sajátnak.Aztán kis idő elteltével, úgy gondolták ők mégis szeretnének csecsemőt és láss csodát:kaptak egy cigány csecsemőt azt az igazi koromfeketét!Szintén azonnal örökbe fogadták, pedig kaszálhattak volna az államtól!Felnevelték őket!SAJÁTJUKKÉNT!”
 • 23. istvang58 2012. október 04. 13:59
  „Morognak az ingyenélők? Tartsák el magukat ahogy akarják.”
 • 22. DMagóg 2012. október 04. 12:14
  „"... nem fogadható el, hogy valaki jobban éljen segélyből, mint becsületes munkából."
  No, Gabika, nálatok azért nem élnek jobban! Ti, meg a becsületes munka?! Ne röhögtess már!”
 • 21. macs 2012. október 04. 12:05
  „""Ez a kormánytöbbség arra kapott felhatalmazást, hogy megvédje a munkahelyeket, és minél több ember számára tegye lehetővé, hogy segély helyett munkából éljen""
  OK! csak kérdezem, nem fordítva ülünk a lovon? Mindenki dolgozzon, az is akinek még van munkahelye, és az is akinek nincs! Hiszen tele van ország üres álláshelyekkel, ahová lasszóval sem lehet alkalmazottat fogni. :-D
  Szerintem sokkal tisztességesebb lenne bevallani, hogy ebben az országban csak azok számítanak, akik az u.n. középosztályhoz tartoznak. Hogy kik ők? Gondolom, akik az 1 kulcsos adó előnyeit élvezik. A többiek, az öregek, betegek, rokkantak, munkanélküliek, alulképzettek, azok csak koloncok a rendszerben. Hihetetlenül jól megkomponált módszerekkel célkeresztbe állították ezeket a társadalmi szegmenseket, és sajnos az emberek egy része örömmel lövöldözik rájuk, ők pedig egyre katatonabb állapotban tűrnek.
  Az utóbbi időben úgy tűnk megint elindult egy elbocsátási hullám, tehát kedves vicsorgok, lehet, hogy holnap ti is a céltáblára kerültek!”
 • 20. airwaves 2012. október 04. 09:50
  „Olvassuk el újra:
  A Fidesz szerint sokan jól élnek az állam, az adófizetők pénzéből. Például a politikusok és a hozzájuk közelálló gazdasági elit és az államigazgatás vezetői. Ezért a kormánypárt egyetért a kabinet azon döntésével, hogy be kell zárni a szociális rendszer kiskapuit IS! - közölte Selmeczi Gabriella szóvivő. Tehát minden pénzcsatornát, ami nem a mi zsebünkbe vándorol...

  A szocialisták szakpolitikusa, Korózs Lajos szerdai sajtótájékoztatóján a segélyplafon bevezetését bírálta és a szociális ellátórendszerből való pénzkivonás ellen emelt szót. De hozzátette, ha ők lennének hatalmon, akkor egy szót se szólna...

  A Fidesz szóvivője szerint azonban a nemzeti konzultáció során az emberek világossá tették: nem fogadható el, hogy valaki jobban éljen segélyből, mint becsületes munkából.
  Ezért találtuk ki! Mindent rá lehet fogni a nemzeti konzultációra! Tehát A ZEMBEREK AKARTÁK...

  Ez a kormánytöbbség arra kapott felhatalmazást, amire mi azt mondjuk. Hogy megvédje a hatalmát, és minél több ember számára tegye lehetővé, hogy segély helyett rabszolgamunkából haljon éhen...
  Selmeczi Gabriella, hangsúlyozta: a Fidesz minden olyan kísérletet visszautasít, amely megpróbálja Magyarországot visszafordítani oda, amikor nem ők voltak hatalmon, ezért a FIDESZ megalázza a terheket viselő, értékteremtő munkát végző embereket.

  Azért így mindjárt más!
  Nem?”
 • 19. hrdflr 2012. október 04. 09:40
  „ROHADÉK RASSZISTÁK!!!”
 • 18. Moon 2012. október 04. 09:37
  „Tisztelt Semeczi Gabriella!
  Felesleges ezt a segély kérdést úgy tálalni mintha sportból kérnének segélyt emberek.
  Na persze vannak akik valóban segélyen tengődnek, még autóra is futja nyílván ön is sejti kikre gondolok.
  Baj megint az lessz, hogy egykalap aláveszik a valóban rászorulókat a társadalom bizonyos rétegével.
  Tessék végre felébredni és nyílt szemmel körbenézni ma egy fiatal pályakezdőnek végzettségéhez mérten sem könnyű elhelyezkedni, pláne egy 40 év körüli munkavállalónak.
  Előszőr kellőszámú munkahely korrekt feltételekkel és aztán munkahelyvédelem.
  Fordítva eléggé nehéz.”
 • 17. szegedivagyok 2012. október 04. 09:34
  „4. maci53 2012.10.03. 19:33

  ne itt brummogj ilyen baromságot,menj vissza az erdőbe, ott talán értelmesen viselkednél.”
 • 16. Queenmargareth 2012. október 04. 08:59
  „zárjátok be.”
 • 15. Együgyű 2012. október 04. 08:56
  „,,Fidesz: be kell zárni a szociális rendszer kiskapuit"
  A szegények, kiszolgáltatottak kapuinak bezárásáról mindig hallok a rendszerváltás óta.
  Azonban sosem hallok olyanról, hogy a politikusok, gazdagok valamint a csókosok nagykapuit be kellene zárni esetleg bezárták a népi egységes összetartozás bizonyítása végett.
  Persze tudomásul kell venni: A rendszerváltás óta a valódi kiszolgáltatottakon lehet a legegyszerűbben ütni, mert azok nem tudnak vissza ütni. A gazdagok kezében volt, van, lesz a hatalom. Ütni meg ugye csak ők tudnak. A Magyar társadalom meg megosztott nem összetartó ,,,,félázsiai népség".
  ,,A Fidesz szerint még mindig sokan élnek vissza az állami segélyekkel, ezért a kormánypárt egyetért a kabinet azon döntésével, hogy be kell zárni a szociális rendszer kiskapuit - közölte Selmeczi Gabriella szóvivő."
  Kifli rágó Gabriella és a csapat többi tagja nem akarja a hasonszőrű társai óriási kapuit, előjogait bezárni!
  Aki nem érti, azt sajnálom!
  Más véleménye mindenkinek lehet a szólásszabadság jegyében!
  OFF.”
 • 14. bambulla 2012. október 04. 08:49
  „Emberségetavilágnak
  ez a rendelet nem arra fog vonatkozni
  azokat a pénzeket nem bántják pl.: családi pótlék és egyéb
  ez megint nem azt a "parazita csoportot" sújtja”
 • 13. Linka11 2012. október 04. 08:39
  „Sajnos a kormány csak jól csengő frázisokat pufogtat ! A gyakorlat is fordított. Mert előbb megteremtem a munka lehetőségét.Hagyom megerősödni a gazdasági szereplőket/értsd; vállalkozó,munkavállaló,stb/ aztán bevezetek egy
  "normális" mértékű adót és akkor kifeszítek egy szociális hálót.-Úgy kezdeni egy rendszer átalakítást,hogy fűnyíró elv szerint le kaszálom a rászorulok kétharmadát és az ebből kinyert pénzeket nem vissza fordítom az ország hasznára az -ámokfutás- ! És miután a kormányzatoknak soha semmi nem volt elég az elmúlt ötven évben,ezért mióta én élek mindig kitalálták ,hogy legyen nekem egyre nehezebb ahhoz ,hogy majd egyszer jobban élhessek !
  A jelenlegi szociális segélyek különben meg röhejesek ! Legalábbis, amit egy hétköznapi "fehér" ember kaphat mondjuk negyven év munka után, ha bajba került .”
 • 12. Admin07 2012. október 04. 08:25
  „Be kell zárni a politikusok elől a korrupciót, a milliós lopásokat. A politikusok jövedelmét a mindenkori segélyek mértékehez kell kötni.”
 • 11. aquila0126 2012. október 04. 08:16
  „4. maci53 2012.10.03. 19:33

  "Nem a szociálista kiskaput kell bezárni,hanem a Szocialistákat."

  Nagyon jó! Megtanultad a betűket, tudsz már mondatokat is írni, idővel talán értelmeseket is.”
 • 10. PipiczGabor 2012. október 04. 08:07
  „A fideSS a nyomor vamszedoje.Ismet a tarsadalom legaljan eloket nyomoritja, de maguknak mgszavazzak a legelonyosebb adokat.Ok meg rosszabbak mint az elozo garnitura volt, raadasul nem csak a kepdbe hazudnak meg arrogansak is.”
 • 9. kontrapista 2012. október 04. 07:42
  „7.csonakos
  Csak a kimosottagyúak hisznek abban a hazugságban, hogy: " újabb negyvenezer munkanélküli lesz " a játékautomaták üzemelésének betiltásából.
  Szánalmas az a társadalom, amely játékautomaták üzemeltetésével oldja meg a munkanélküliséget. A kormányrendelet elkésett, mivel több " negyvenezer " család léte forgott eddig kockán.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: kockázatos lenne a hiánycél megemelése

Az IMF válasza azt mutatja, hogy a kormány alternatív tárgyalási javaslata nem volt megfelelő -… Tovább olvasom