Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Fidesz: Bokros a megszorító csomagok embere

A Fidesz úgy véli, hogy Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje a megszorító csomagok embere, és az MDF a gyurcsányi úton halad.
A legnagyobb ellenzéki párt az MDF vasárnap bemutatott választási programjának vitaanyagára közleményében úgy reagált, "Bokrosék Gyurcsány Ferenc leghűségesebb embereit indítják a választásokon, és eddigi egyetlen konkrét programpontjuk a budapesti panellakások lebontása és az ott élők kilakoltatása". A Fidesz szerint Bokros Lajos a múlt embere.

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje közölte, hogy pártja választási programjának vitaanyaga egyebek mellett arra épül, hogy többen fizessenek egyedileg kevesebb adót, arányosabb, igazságosabb és szélesebb bázisú legyen a közteherviselés, valamint jóval nagyobb legyen a foglalkoztatás aránya.

Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke január közepén egy blogon megjelent írásában olvasható - több más, a légszennyezettség csökkentésére tett javaslat mellett, hogy ha kell, bontsák vissza a szélcsatornákat elzáró paneleket, magas épületeket. Pusztai Erzsébet az MDF nevében cáfolta, hogy ez az elképzelés szerepelne a párt programjában.

Olvasóink írták

 • 6. rozator 2010. január 25. 07:46
  „A Fidesz a lenini úton!”
 • 5. Pinochet 2010. január 24. 20:04
  „4. hozzászólás Gazficko 2010.01.24. 19:44
  Az ilyen másolgatásokkal, hazugságokkal és a választók szembe pisilésével nem lehet választási kampányt nyerni!”
 • 4. Gazficko 2010. január 24. 19:44
  „Pinochet! Nem én írtam azt csak bemásoltam.

  Ha nem hiszed akkor katt a linkre: http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1291901”
 • 3. Pinochet 2010. január 24. 19:33
  „2. hozzászólás Gazficko 2010.01.24. 19:16
  Miért kell ekkora badarságokat írnod?
  Olvastad Gyurcsány Nyugdíj és Időskori Kerekasztalának (NYIKA) 452 oldalas jelentését? Tele van a svéd modellel, a 70 éves nyugdíjkorhatárral, stb. Kár ekkora baromságokat írogatnod!

  Bezzeg Bokros még a nyugdíjasokat is megadóztatná...”
 • 2. Gazficko 2010. január 24. 19:16
  „Ne másra mutogasson nyugdíjügyben a Fidesz!

  MSZP: Nem a szocialisták ötlete volt a svéd modell

  Az MSZP azt kéri a Fidesztől, ne mutogasson rájuk úgy, mintha a szocialisták ötlete lett volna svéd nyugdíjmodell bevezetése, mert ha így lett volna, akkor már bevezetették volna.
  Nyakó István, az MSZP szóvivője Cser-Palkovics András (Fidesz) szavaira reagált, aki vasárnapi sajtótájékoztatóján a Fidesz aláírásgyűjtéséről beszélve hangsúlyozva: azoknak az aláírására számítanak, akik egyetértenek a párttal abban, hogy ne lehessen privatizálni a nyugdíjpénztárakat - így ne lehessen veszélybe sodorni valamennyi magyar ember nyugdíját -, ne emelkedjen 70 évre a nyugdíjkorhatár, ne csökkenjen 15-20 százalékkal az újonnan nyugdíjba vonulók nyugdíja, valamint hogy a gazdasági növekedés hozadékaiból a nyugdíjasok is megfelelő mértékben részesüljenek.

  Nyakó István az MTI-nek úgy fogalmazott: nem értik a pánikot a Fidesznél. "A láthatatlan programjuk egyik elemét végre láthatóvá, nyilvánossá tették, hogy bevezetnék a svéd nyugdíjmodellt. Mi ezzel nem értünk egyet, de lehet erről vitatkozni, mi akarunk is vitatkozni, nem kell ez elől elszaladni" - tette hozzá.

  Mint mondta, nyilván vannak érvei a Fidesznek, csak eddig még nem lehetett ezeket hallani, "mert akkora hátrálásba kezdtek, hogy már nem is tudják merre van Svédország".

  Nyakó István szerint felesleges a Fidesznek úgy csinálnia, mintha az MSZP ötlete lett volna a svéd modell bevezetése, hiszen Varga Mihály nem az MSZP tagja, hanem a Fidesz alelnöke. Ahogyan Iván László sem tagja a szocialista pártnak, aki támogatta a 2007-ben e szellemben született törvényjavaslatot és Orbán Viktor sem, aki egy zárt körű előadáson a nyugdíjak befagyasztásáról beszélt.

  Az MSZP szóvivője nem érti, hogy Cser-Palkovics András miért hazudtolja meg őket.

  Megjegyezte azt is: az MDF - amely szintén a svéd modellt javasolja - nem az MSZP koalíció tagja volt 1998-tól 2002-ig, hanem a "Bokros-Orbán koalícióé".

  Arra kérjük a nyugdíjasokat, hogy ha úgy gondolják, hogy a Fidesz javaslata a jó, akkor szavazzanak rájuk, ha pedig azt szeretnék, a jelenlegi nyugdíjrendszer maradjon meg, akkor válasszák az MSZP-t - közölte Nyakó István.”
 • 1. szulutyka 2010. január 24. 18:58
  „Aztán a választások után majd egymás nyakába borulnak és kormányt alakítanak. Így szavazzunk a Fideszre:

  http://www.youtube.com/watch?v=QG2NMQ6VA3I&feature=player_embedded”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatkínzás! Vasvillával szurkáltak meg három kutyát

Állatkínzásba, fenyegetőzésbe torkollott több szomszéd vitája Pakson. Egy férfi három kutyát szurkált meg vasvillával. Tovább olvasom