Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Fidesz: Bokros Mesterházyval rendezze a vitáit

Bokros Lajos "rendezze le" vitáját Mesterházy Attilával, döntsék el, ki a baloldal miniszterelnök-jelöltje - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szombaton arra reagálva, hogy Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltjeként a nap folyamán nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.
"Amíg ez nem történik meg, idő előtti Bokros vitakezdeményezése" - olvasható a Fidesz közleményében.

Bokros Lajos szombaton hívta ki Orbán Viktort nyilvános vitára. Kezdeményezését azzal indokolta: "az elmúlt hetek szakpolitikai káoszát látva" az a meggyőződése alakult ki, hogy "a Fidesz egy kormányzásképtelen erő".

Mindezek után azt kérte a Fidesz elnökétől, hogy "szánjon rá másfél órát", hogy mellébeszélés nélkül vitatkozzanak olyan lényeges dolgokról, mint az adó- és a nyugdíjrendszer átalakítása, a költségvetési hiány és az államadósság kezelése.

Az MDF országos választmánya szombaton fogadta el a párt választási programját és hagyta jóvá az SZDSZ-szel való együttműködést. Az MDF választási programjának elfogadását követően a Fidesz közleményt adott ki, amelyben Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy "az MDF megszavazta a második Bokros-csomagot".

"Amiről már egy évtizede is azt hittük, hogy a múlt része, ma ismét fenyegető valósággá vált. Megérkezett a második Bokros-csomag, ezúttal az MDF ajándékaként, gyurcsányi csomagolásban. Magyarország köszöni, de nem kér belőle. Elég a megszorításokból, elég a Gyurcsány- és Bokros-csomagokból!" - állt a Fidesz akkor kiadott reagálásában.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. achilleus 2010. január 31. 15:08
  „24. hozzászólás Léni 2010.01.31. 14:34
  "Mesterházyban van annyi tartás, hogy nem tér ki a vita elől!"

  Ami azt illeti, nem sokat vitázott a Zuschlag tárgyaláson, elintézte néhány "nem emlékszemmel".”
 • 25. aranka2 2010. január 31. 15:04
  „Tudtommal négy párt jelölt eddig miniszterelnököt. Jobbról balra a Jobbik, a Fidesz, az MDF és az MSZP. Ha lesz ötödik, akkor öten, ha nem, akkor négyen, de vitatkozzanak, egy asztalnál, az a dolguk. Majd mi, választók finnyáskodunk, nekik kötelességük nyíltan ütköztetni, mit is akarnak, mit tudnak szemtől szemben mondani.
  Amit a 2006-os vitáról Orbán, meg a Fidesz mond, az semmi több, mint mentegetőzés, a vereség utólagos kimagyarázása, másképpen: süket duma. Kampányban mindig, minden politikus hazudik, vagy mondjuk inkább: túloz, ez foglalkozási ártalom. Gyurcsány sem hazudott nagyobbat, mint Orbán, csak éppen peche volt, nyert, és számon lehetett kérni hazugságait.
  Bokros emlékezetem szerint Grúziát húzta ki a slamasztikából, meg persze Magyarországot, de erről úgysem értünk egyet. Volt még valahol válságmenedzser, nem tudom pontosan, majd utána nézek.”
 • 24. Léni 2010. január 31. 14:34
  „Mesterházyban van annyi tartás, hogy nem tér ki a vita elől! Mindketten Mesterházy és Bokros is
  jó politikusok!
  Ezeknél a pártoknál nem az a kampány lényege, hogy letépem és összerondítom a másik párt
  plakátját, normálisan, észérvekkel kommunikálnak!
  Az előbbi a fideszre és a jobbikra jellemző! Nem véletlenül nagy a hasonlóság!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 23. achilleus 2010. január 31. 14:19
  „A miniszterelnök-jelölti vita intézményét Gyurcsány járatta le:
  http://orbanviktor.hu/hirek_list.php?item=210
  "Arra a kérdésre, hogy miért nem akar kiállni Gyurcsány Ferenccel egy vitára, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy bizonyos dolgokat nem tud elfogadni. Például ,,a nyílt hazugságot, a szervezett hazugsághadjáratot, a hazugsággal való hatalomra kerülést, az ország érdekeinek a háttérbe szorítását a saját személyes érdekeivel szemben, hazugság árán. Amit nem tudok elfogadni, azt nem tudom elfogadottá tenni. Ha én leülök a miniszterelnökkel, akkor elfogadom, hogy ilyen a politika, ezt meg lehet tenni. De nem lehet megtenni. Ezért mondta a Fidesz, hogy ő persona non grata. Nem a személyéről van szó, mert bár a személye önmagában izgalmas, de nem fontos ebben a kérdésben. Arról a magatartásról, arról a politikai gyakorlatról van szó, amit megtestesít. És ezt nem tudjuk elfogadni" - jelentette ki Orbán Viktor."
  És ez a 2008-as szociális népszavazás kapcsán hangzott el.”
 • 22. achilleus 2010. január 31. 14:17
  „Az utolsó bekezdés helyesen:

  A 2002-es 4 fő parlamenti pártokat képviselt, most ott a Jobbik, amelyik nem az. Joggal mondhatja például az LMP, hogy akkor őket miért nem hívják meg, ha Vonát meghívják. Ha pedig Vonát nem hívják meg akkora botrány lesz belőle, hogy csak úgy zúg.”
 • 21. achilleus 2010. január 31. 14:15
  „18. hozzászólás aranka2 2010.01.31. 13:21
  " Bokros országokat tett rendbe,"

  Melyeket, ha szabad kérdenem?

  "A néző, a választó nem hülye, sem a hazugság, sem a demagógia nem vezeti meg."

  Gyurcsány mégis megvezette őket 2006-ban, erről ő maga - Gyurcsány - adott tájékoztatást a pártjának balatonőszödi ülésén.

  A 2002-es 4 fő nem parlamenti pártokat képviselt, most ott a Jobbik, amelyik nem az. Joggal mondhatja például az LMP, hogy akkor őket miért nem hívják meg, ha Vonát meghívják. Ha pedig Vonát nem hívják meg akkora botrány lesz belőle, hogy csak úgy zúg.”
 • 20. LendvaiCenzor 2010. január 31. 14:09
  „Még csak annyit, hogy Bokros még nem miniszterelnök-jelölt, de még csak nem is listavezető. Csak akkor lesz az, ha az MDF listát tud állítani. Ez viszont fölöttébb kétséges, hiszen nincs tagságuk, nincsenek fiatal aktivistáik, és a Hitgyülis szekta sem szedi már nekik a kopogatatócédulát.

  És idén hamisítani sem tudják az ajánlószelvényeket, mint a pesti időközi választáson tették, mert azokat a komcsik az idén speciális papírra nyomtatják, perforációval látják el - nem is gondolták, hogy így saját magukkal b´sznak ki...”
 • 19. LendvaiCenzor 2010. január 31. 13:39
  „Felhívom a figyelmet, hogy Orbánt utoljára 8 éve lehetett kihívni vitára, akkor volt miniszterelnök. Mindenhol a világban az ellenzék vezére hívja ki a kormányon lévők jelöltjét, aki praktikusan most Mesterházy. Orbán viszont nem fogja kihívni M. mestert.
  A kettő-négy százalékon álló ellenzéki (?) párt vezére épp´ kihívhatja Mesterházyt, de ő ezt elutasíthatja, legfőképpen az ellenfél mikrotámogatottsága miatt. Ha Orbán hívná ki, azt már hatalmas udvariatlanság volna visszautasítania, de M. mester nem is tenne ilyet.

  Bokros tehát max. vitát kezdeményezhet.”
 • 18. aranka2 2010. január 31. 13:21
  „Achi, Bokroshoz képes éppen Orbán egy senki. Bokros országokat tett rendbe, Orbán, külhoniak szerencséjére csak Magyarországon működik, (50%-ban az ő, másik felét az mszp tette hozzá) munkájának eredménye egy erkölcsileg padlóra küldött, hideg polgárháborúban pusztuló ország.
  Bokros kihívás viszont még sok fejfájást okoz majd a fideszben, mert van közel 1 millió szavauzó, aki még nem döntött, de szavazni fog. Ha most ők naponta hallják majd, hogy a gyáva Orbán nem mer kiállni - ennek persze örülök.
  A politika nem angolkisasszonyok ötórai teájának stílusa. AZ ellenféllel ki kell állni, megfutamodni nem bűn, hiba. Ez a mostani fidesz-duma is ócskaság, hiszen honnan tudja előre, hogy ki kinek a sziontje? Egyáltalán, ki hatalmazta fel, hogy szinteket alkosson. A pályán négyen vannak, bizony négyőjüknek kellene egyszerre vitatkozni valamelyik tévében, valahogy úghy, ahogy 2002-ben. Akkor is négyen voltak. Nyílt vitában legalább elválik a sz.r a májtól. A néző, a választó nem hülye, sem a hazugság, sem a demagógia nem vezeti meg.”
 • 17. sunyisanyi 2010. január 31. 12:41
  „Ami nincs, arrol nehéz lenne vitatkozni! Ugye Viki ? Csak a saját megfélemlített pártagok között olyan
  bátor!”
 • 16. achilleus 2010. január 31. 11:56
  „"az elmúlt hetek szakpolitikai káoszát látva" az a meggyőződése alakult ki, hogy "a Fidesz egy kormányzásképtelen erő".

  Mondja ezt Bokros a kihívás felütéseként. Az jut eszembe erről, amikor a pankrátorok, hülye jelmezekben (ez Bokros esetében természetes(?) adottság) egymást "sértegetve", valójában a közönségnek szánt showműsorként, játsszák az agyukat, hogy utána indulhasson a bunyó. Akinek nem ez jut eszébe erről a szerencsétlen, országrontó panaqmai diplomával rendelkező bohócról, azt csak sajnálni tudom. Azon meg ne csodálkozzon senki, hogy ezek után nincs partnere a cirkuszhoz. Ez egy senki!”
 • 15. Pinaman 2010. január 31. 11:44
  „egyaltalan hogy jon barki ahhoz hogy a mi Orban Viktorunkkal vitat kezdemenyezzen??? Megvakulanak a tekintetetol!”
 • 14. Pinaman 2010. január 31. 11:44
  „egyaltalan hogy jon barki ahhoz hogy a mi Orban Viktorunkkal vitat kezdemenyezzen??? Megvakulanak a tekintetetol!”
 • 13. Pinaman 2010. január 31. 11:44
  „egyaltalan hogy jon barki ahhoz hogy a mi Orban Viktorunkkal vitat kezdemenyezzen??? Megvakulanak a tekintetetol!”
 • 12. aranka2 2010. január 31. 10:13
  „A fidesz marad a megszokott silány demagógiánál. Nem baj.”
 • 11. DMagóg 2010. január 31. 08:05
  „A Fidesz és vezérének stílusa az ellenszenv keltésében élenjáró, de ennél többre nem is futja.

  Mernek nagyot álmodni, ami kell és jó dolog. De, néha magukhoz térve bemutathatnának egy-két megvalósíthatósági tanulmányt is, mert Ők előszeretettel -okkal és joggal- szokták hiányolni a hatástanulmányokat. Egy-két számtanpéldával megbirkózhatnának, mert különben az álmok hamar tovaszállnak. Álljon ki az iskolatábla elé és mutassa be, mit, miért, mikor, miből, kivel, mivel és hogyan? Egyszerűbben: a célok, az eszközök és a módszerek összhangjának, működőképességének a bemutatása. Egyébként meg, álom, álom édes álom!

  Az elődök elszámoltatását már oly sokszor beígérték, sosem lett belőle semmi. Most sem lesz, mert a pénzek jogszerű módon szivárognak, tűnnek el. Ezt már Ők is bebizonyították, ebben szakértők.

  A kampány, a politikusnak mondott (futtató) bandák háborúja, a prostituál(ódot)tak zavartalanul lopják szét a közpénzeket, csak a futtatóik változnak időnként. Válasszatok csak!”
 • 10. asztenoszsz 2010. január 30. 22:28
  „Köpönyegforgató, hatalommániás bajuszos népsanyargató vitázzon önmagával. Azt a stílust nem kérjük, amit Gyurcsány művelt.
  8 éve a Medgyesy vitán 2 úriember vitázott, 4 éve egy tahó-bunkóval szállt ringbe Orbán. Úgy viselkedett az égi meszelő-madárijesztő az országunkkal is, ahogy azon a bizonyos "vitán" Orbánnal.
  Gyurcsány-Bokros fanok nagyot koppantok hamarosan.”
 • 9. rozator 2010. január 30. 21:21
  „Egy-két ember elmondta már a csutitörp programját! Meg is lehet nézni őket!(Mádi, Varga? Molnár Oszi)”
 • 8. George58 2010. január 30. 21:20
  „2. hozzászólás kutyakolbi 2010.01.30. 20:06 -nak

  Igen csak téves. Medgyessit lemosta, a pszichopata GYF vitának nem nevezhető ócsárlásaval szemben úriember módon viselkedett (én pofán vertem volna az arrogáns patkányt). Bokrossal meg miről vitatkozzon, kérdezze meg tőle, hogy akarja a szart is agyonadóztatni, miközben a szűk látókörű agyonfizetett bankára az se tudja mennyiből kell az átlagnak megélnie? Különben is az MDF-SZDSZ érdekszövetség bukásra van itélve, Dávid Ibike mehet a börtönbe SZDSZ-s szövetségesekkel együtt.”
 • 7. apátfalvifaszagyerek 2010. január 30. 20:59
  „Akárhogy is, ez azért Orbántól tényleg gyerekes volt...”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atv.hu: Antal Attila és Balogh Zsolt terhelő vallomást tettek Hagyóra

Antal Attila korábbi BKV vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő… Tovább olvasom