Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Fidesz: eddig 680 ezer embernek segített a munkahelyvédelmi akció

Az év első 3 hónapjában a programban résztvevők több mint fele 55 év feletti volt - közölte Selmeczi Gabriella.
Az első negyedéves adatok alapján eddig 680 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette a munkahelyvédelmi akció - derül ki a Fidesz szóvivőjének vasárnapi közleményéből.

Selmeczi Gabriella emlékeztetett rá: a programot a munkaerőpiacon hátrányos, veszélyeztetett helyzetben lévő öt társadalmi csoport számára indította a kormány. Ők a kisgyermeket nevelő édesanyák, az 55 év felettiek, a 25 év alattiak, a tartósan munkanélküliek és a szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak.

Az év első három hónapjában a programban résztvevők több mint fele 55 év feletti munkavállaló volt, harmada pedig olyan alacsony iskolázottságú munkavállaló, aki szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik. Emellett több mint 100 ezer pályakezdő, 25 ezer kisgyermekes édesanya és 4 ezer tartósan álláskereső munkahelyét is védi a program - ismertette Selmeczi Gabriella.

A kormánypárti politikus felidézi: a munkahelyvédelmi akció ezeknek a csoportoknak a foglalkoztatásához jelentős adó- és járulékkedvezményeket biztosít a munkaadók számára.

Olvasóink írták

 • 11. fukusima 2013. május 20. 18:42
  „9. macs
  Természetesen a munkavállalókkal közösen döntöttük el,hogy szerződést kötünk a munkaügyi központtal.Az én esetemben semmilyen "kizsákmányolásról" nincs szó,hiszen ismerem őket több évtizede és csak segíteni szeretnék nekik és ezáltal a családjaiknak is.Amint az első hozzászólásomban már leírtam: " lehetőségem nyílt olyan tevékenységet is végeztetni, melyre ezidáig nem volt módom". Csak speciálisan arra a dologra vettem fel őket 3+8 hónapra/tisztában vannak ezzel/. Nem többre,mert nem tudnám kigazdálkodni a bérüket.Igen ,erre írtam én azt,hogy jó dolog ez az akcióterv. Bejelentett munkájuk van az alkalmazottaknak-minden hónap elején egy biztos jövedelemhez jutnak-és nem kell sorba állniuk segélyért, rezsijüket ki tudják fizetni,ennivalót tudnak venni a családjuknak. Soroljam még,hogy miért jó ez az akcióterv?Nyissák már ki végre a szemüket emberek!! Ma Magyarországon nincs már olyan munkahely mely az iskola befejezésétől nyugdíjig megmarad.Én nem a mai kormányt magasztalom,de az erre az akciótervre szánt pénzt odaadhatták volna egy -két multinak is / előző kormány idején sok hasonló eset történt/,melyek méregdrága gépeket vesznek rajta,néhány hónapig működtetik,majd bezárták azt a részleget ,leszerelték a gépeket és irány külföld. Se gép ,se pénz, se munka. NA MELYIK A JOBB MEGOLDÁS?”
 • 10. Agyalapi 2013. május 20. 14:22
  „7. fukusima
  Ismerős ez a játék: a boltok tulajdonosai úgy vettek fel próbaidőre alkalmazottakat, hogy járt nekik kedvezmény, aztán a harmadik hónap utolsó előtti napján kirúgták őket, mondván: nem váltak be. És már jött is az újabb madár három hónapra. Különben mi az, hogy munkahelyvédelmi akció? Szerintem ez nem új munkahelyre vonatkozna, hanem a régiek megtartására. Akkor hogy is van ez? Az egész egy nagy katyvasz.”
 • 9. macs 2013. május 20. 13:05
  „7. fukusima,
  miért vetted őket fel? A kapott támogatás nélkül is felvetted volna őket?
  "a munkavállalók megbecsülik a lehetőséget," és Te is megbecsülöd őket? Az egyik ismerősömet is hasonló támogatással vették fel. Hajtott, mert azt remélte véglegesítik, hát nem, lejárt az idő, elküldték. :-(
  Akkor is megtartod őket, ha lejár a támogatás?”
 • 8. Agyalapi 2013. május 20. 11:42
  „Kíváncsi vagyok, ugyan hogy számolták meg a kisegített embereket? Egyszerűen elszörnyedek, ahogyan nyomják a propagandát! De ki hiszi el nekik, főként ennek a drága asszonynak, aki így alapozza meg idős éveit?!”
 • 7. fukusima 2013. május 20. 07:20
  „A munkahelyvédelmi akcióterv szerintem egy használható dolog. Jelenleg a vállalkozásomban kettő főt alkalmazok ilyen feltételekkel. 90 napig 100% támogatást kapok a bruttó munkabérre és a szociális hozzájárulási adóra a munkaügyi központtól,majd a következő 8 hónapban 70%-ot. Így lehetőségem nyílt olyan tevékenységet is végeztetni, melyre ezidáig nem volt módom. Igen is ez a támogatási forma működik és hasznos mind a két fél számára.Minimum a minimálbért meg kell adni. Jelenleg az FHT/foglalkoztatást helyettesítő támogatás/ sokkal kisebb összeg nem beszélve más segélyeket.A munkavállalók megbecsülik a vállalkozás által felkínált lehetőséget és élnek vele.
  Tisztelt hozzászólók! Miért kell egyből mindent negatívan értékelni?Vonatkoztassunk már el egy kicsit a magyarországi degenerált politikai élettől és éljük bele magunkat azoknak a családoknak a mindennapjaiba,melyeken ez a program segített vagy segíteni fog.!”
 • 6. deszkás 2013. május 19. 19:54
  „Gabika! Csak ennyit segítsen az isten magának is.”
 • 5. Qllancs 2013. május 19. 19:25
  „Szoliban bent égett gabika !
  Amit itt előad---1 szó sem igaz belőle ! 50 felett SE nő, se férfi NEM KELL sehova ! évek óta munkanélküli több ismerősöm !
  Valaki ezt a nőt megrázhatná, hol él ?? a Holdon ?? mert amiket mondani szokott..fényévre van a mai magyar valóságtól !!”
 • 4. pachakuti 2013. május 19. 17:56
  „Érdemes lenne S. Gabikának elárulnia, mit köszönhet ez a 680 ezer (a kiszámolás is megérne egy misét) ember konkrétan a programnak, és mi lett volna velük - és az országgal - a program nélkül.”
 • 3. macs 2013. május 19. 15:42
  „Pörgetik a vállalkozások ezeket az embereket rendesen. Mihelyt lejár a támogatott időszak mehet, majd jön a másik. :-(”
 • 2. Qllancs 2013. május 19. 15:41
  „680 000 KÖZMUNKÁS !!! RABSZOLGAmunkás ÉHBÉRÉRT !!!!
  Lényeg ,hogy a fütyiszbanda haveroknak, rokonoknak --ez év az " aratás éve " mondta ov. !
  és ez így igaz !!!

  Ma : 509 000 regisztrált munkanélküli van !11,8 %
  kb. 540 000 külföldön élő--és dolgozó !
  fiatal: 30 % fölött van ! nőtt az 1 név ben : + 13 000fővel ! dec: 11,6 %---ma : 11,8 %
  1 év alatt nőtt : + 26400 fővel.
  Fog.ráta : 56,6% az EU ban ..ez dobogós hely!
  vajon MIÉRT költözet el 1 névben : pl vsak Németországba : 25 000 fő ? !!!”
 • 1. DMagóg 2013. május 19. 15:25
  „"Fidesz: eddig 680 ezer embernek segített a munkahelyvédelmi akció"
  Senki sem tudja, hogy mi lenne az akció nélkül. Ennyien kihasználták a támogatást. A törekvés nemes, a többi blöff!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő Péter: a segítő szeretet nyelvén kell szólnunk a világhoz

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Esztergomban cerebrált pünkösdvasárnapi… Tovább olvasom