Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Fidesz: eddig 740 ezer munkahelyet sikerült megvédeni

A komplex adócsökkentési program azoknak a munkaadóknak, vállalkozásoknak szól, amelyek vállalják, hogy a munkaerőpiacon leghátrányosabb helyzetű csoportoknak lehetőséget adnak a munkára.
A munkahelyvédelmi akcióval eddig 740 ezer munkahelyet sikerült megvédeni és 65 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője.

Hoppál Péter hangsúlyozta, hogy a komplex adócsökkentési program azoknak a munkaadóknak, vállalkozásoknak szól, amelyek vállalják, hogy a munkaerőpiacon leghátrányosabb helyzetű csoportoknak lehetőséget adnak a munkára. Az intézkedés öt célcsoportra terjed ki, ezek a kisgyermekes anyák, az 55 év felettiek, a 25 év alattiak, az alacsony végzettségűek és a tartósan munkanélküliek - emlékeztetett.

Július végéig mintegy 65 milliárd forintot tudtak spórolni azok a vállalkozások, amelyek a célcsoporthoz tartozók munkahelyeit megőrizték – közölte, hozzátéve: eddig 740 ezer ember munkahelyét sikerült stabilizálni. A részletekre kitérve azt mondta, hogy ezen belül 340 ezren vannak az 55 év felettiek, 220 ezren az alacsony iskolázottságúak és 131 ezren a 25 év alatti pályakezdők.

A program területi megoszlása is jó, mert 60 százalékban a vidéki munkahelyek megőrzését segíti - közölte. Hangsúlyozta, hogy a legrosszabb munkahely-teremtési mutatókkal rendelkező észak-keleti régióban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyékben több mint hatvanezer munkahelyet sikerült megőrizni.

A program szakított a baloldali kormányok politikájával, amelyik segéllyel próbálta stabilizálni ezeknek az embereknek az életét - jelentette ki. A jelenlegi kabinet szerint a segély nem végső megoldás és nem cél, ehelyett a munkába való visszasegítés az, amelyik hosszú távon is képes az emberek egzisztenciális biztonságát rendezni - szögezte le.

A Fidesz továbbra is arra ösztönzi a kormányt, hogy minden eszközzel segítse a munkába való visszatalálást - folytatta. A kormánypárt bízik benne, hogy a program folytatódik, és azzal megőrzik az érintett 740 ezer ember munkahelyének biztonságát miközben további csoportokat tudnak stabil helyzetbe segíteni - mondta a szóvivő.

Arra a kérdésre, amelyik szerint a kormánypártok hétfőn leszavazták a Nemzetközi Pető Intézetnek javasolt 500 millió forintos támogatást azt felelte, hogy az intézet a jelenlegi kabinet idején 420 millió forint feletti támogatásban részesült. Hozzátette, ez sokkal több annál, mint amit az előző kabinetek idején elvettek tőlük. Arra is kitért, hogy a Pető Intézet problémája 2005-ös keltezésű. Felhívta a figyelmet, hogy az intézet kiadott egy olyan közleményt, amelyikben kérik, hogy a kérdés ne legyen „politikai csetepaté színtere", miközben azt írják, elégedettek a jelenlegi kormánnyal való együttműködéssel.

Az a három fideszes képviselő, akik a szavazáson igen gombot nyomtak elnézést kértek, mert tévesen szavaztak az indítványra - mondta el Hoppál Péter.

Egy másik témában azt mondta, a korábbi, visegrádi kihelyezett frakcióülésén a résztvevők rengeteg előadást hallgattak meg a rezsicsökkentés hatásairól és a későbbi tervekről. A képviselőcsoport egységes álláspontja szerint meg kell oldani technikailag azt a helyzetet, hogy a közműszolgáltató szektorban vannak extraprofitot termelő vállalatok és olyanok is, amelyek a rezsicsökkentés hatásait nehezen viselik - folytatta. Hozzátette: a szakértők szerint az a legmegnyugtatóbb, ha nonprofit irányba mozdul el az egész rendszer.

A hatéves börtönbüntetés után kedden szabaduló korábbi szocialista politikusról, a Zuschlag Jánosról azt mondta, úgy tűnik, „amikor elvitte a balhét, akkor tulajdonképpen szegényre egy balek szerepet nyomtak rá". Hozzátette, azokat a vele egy minisztériumban dolgozókat, akiket csak tanúként hallgattak meg, látszólag semmiféle felelősség nem terheli. Hangsúlyozta, hogy a közpénzek „ipari méretű kivándoroltatása" az akkori sporttárcánál történt, „aminek a minisztere Gyurcsány Ferencvolt, az államtitkára pedig Mesterházy Attila".

Olvasóink írták

 • 9. Roland1000 2013. szeptember 17. 20:20
  „Az egész országban talán nincs is több munkahely..., és ők az összeset megvésték. Ahogy közeleg a választás, egyre nagyobb blődségek hangzanak el.”
 • 8. xenopus 2013. szeptember 17. 20:15
  „No de emberek!
  Az ilyen dumát már nem vesszük be, csúfos bukás lesz ebből!”
 • 7. zoolii 2013. szeptember 17. 19:48
  „Oszt ugyan kitől védték meg a munkahelyeket?
  Saját maguktól kellene megvédeni!”
 • 6. C6H12O6 2013. szeptember 17. 18:43
  „A munkahelyek meg vannak védve. A munkavállalókról nem volt szó. Tessék odafigyelni és mindig betű szerint értelmezni, amit mondanak. A munkahely köszöni jól van, mert a munkavállaló nem koptatja és rongálja munkavégzéssel. Megnyugtató, hogy a közpénzek nem "vándorolnak ki". Idehaza szórják szét százmilliárdos nagyságrendben...”
 • 5. csonakos63 2013. szeptember 17. 16:40
  „A fidesz hazudik reggel, délben, és este!
  Az a gyanúm, hogy még álmukban is hazudnak!
  Honnan szedik elő, ezt a sok szerencsétlen szóf.....t.
  Tönkrevágták az országot, és mást sem tudnak, csak elmúlt nyolcévezni!
  Hihetetlen!”
 • 4. florian72 2013. szeptember 17. 16:00
  „Hazudnak!”
 • 3. avarua 2013. szeptember 17. 15:27
  „És mi van a hazudott 1 millió "új munkahellyel" Orbán elvtárs? Meg mi van a 13. és 14.havi nyugdíjakkal??? És mikor adják ki többkötetben az "Orbán és a Fidesz válogatott hazugságai" című könyvet? ?? Gyorsan elkapkodnák!”
 • 2. Qllancs 2013. szeptember 17. 15:27
  „HAZUGSÁG !!!
  mert : Dégáz ..elküld - 200 főt, Szombethely , varroda : - 72 fő, MAL ZRT. : -250 fő ! posta : -200 fő, BKV : - 300 fő, Vasmű : -2500 fő !

  Igaz van olyan hír is : új munkahely jött létre milliárdokból : + 3 fő ! v. majd 5 év alatt + 25 fő ! meg + 12 fő !

  Vajon a NAV a héten miért írta : - 133 000 rrel CSÖKKENT az adózók száma ...1 év alatt ???? fidesz mit olvas ???”
 • 1. queenmargareth1 2013. szeptember 17. 14:10
  „Hazudsz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vascsővel ütlegeltek egy megzsarolt férfit Szigetszentmiklóson

A három szigetszentmiklósi férfi különböző eszközökkel bántalmazott egy helybélit, akitől egymillió… Tovább olvasom