Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Fidesz: egyre jobban dolgoznak a rendőrök

A legújabb felmérések szerint nő az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalma - mondta Kocsis Máté, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke.
Egyre több és egyre jobban dolgozó rendőr vigyáz ma Magyarországon a közbiztonságra - mondta a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kocsis Máté erről azzal összefüggésben beszélt, hogy - mint ismertette - a legújabb felmérések szerint nő az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalma.

Szerinte ez egyebek mellett annak köszönhető, hogy ma már háromezer-ötszázzal több rendőr szolgál, mint a 2010-es kormányváltáskor, csaknem kétezer új gépjármű áll rendelkezésre, jelentősen javultak a felderítési arányok, és túl van a rendőrség az erkölcsi megújuláson is, a testület ugyanis bebizonyította, hogy nem tűri meg sorai között a korrupciót és azokat, "akik cinkosságot vállalnak bűnözőkkel". "Az eddig szőnyeg alá söpört problémákat a magyar rendőrség a Belügyminisztérium irányítása alatt láthatóan sikeresen elvégezte" - mondta.

Rendőrök sorakoznak fel az Ócsai Rendőrőrs, a pest megyei város alosztály jogállású rendőrőrsének ünnepélyes átadásán 2013. február 15-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Rendőrök sorakoznak fel az Ócsai Rendőrőrs, a pest megyei város alosztály jogállású rendőrőrsének ünnepélyes átadásán 2013. február 15-én.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A szakpolitikus megjegyezte azt is, hogy ma Magyarországon Európa egyik legszigorúbb büntetőjogi szabályozása van érvényben, és mindenki tudja, bűn nem marad büntetlenül, félnie pedig annak kell, aki bűncselekményt követ el. "Aktatologatás helyett felderítés" folyik a rendőrségnél - összegezte álláspontját.

Kocsis Máté tájékoztatóján reagált arra is, hogy míg Tállai András önkormányzati államtitkár szerint történelmi léptékű az önkormányzati adósságok állami átvállalása, addig Török Zsolt MSZP-szóvivő arra hívta fel a figyelmet: több száz önkormányzat küzd forráshiánnyal. A fideszes politikus ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Török Zsolt utoljára akkor látott önkormányzatot, amikor megcsináltatta a személyi igazolványát". Az MSZP szóvivőjének szavai szerinte a tárgyi ismeretek teljes hiányáról tesznek tanúbizonyságot.

Olvasóink írták

 • 6. deszkás 2013. február 16. 06:58
  „A jövőbeni titkok alapján (l. új Ptk) nem is lesz dolga a magyar rendőrségnek. Mert SENKI NEM TUDJA TUDHATJA ki kivel mennyiért "mutyizik" akár kormányszinten is a bérekkel egyetemben. A dicséretről? Eddig mindig rugdalták a zsarukat talán komolyan gondolják. Azért még mindig adósak: ki is lőtt rá a rendőrségi palotára?”
 • 5. Jozsoci 2013. február 16. 01:38
  „Való igaz! Húsz %-kal több biciklist büntettek meg!”
 • 4. klj-54 2013. február 15. 22:51
  „Az én bizalmam abszolút mértékben elveszett a magyar rendőrséggel, mint intézménnyel szemben.
  Tisztelem azt a rendőrt aki akár az életét is kockára tesz bármelyikünkért, mert ezt hivatásnak és nem melónak tekinti!
  De a rendőri vezetés az elmúlt 23 év alatt bebizonyította, hogy állása, beosztása védelmén kívül más nem nagyon foglalkoztatta!”
 • 3. queenmargareth1 2013. február 15. 16:50
  „és ez mind két hét alatt”
 • 2. gondolom 2013. február 15. 16:49
  „Még nagyobb lenne az elismerés ha a Fideszes mutyikat is ki lehetne nyomozniuk.”
 • 1. DMagóg 2013. február 15. 16:39
  „"Az eddig szőnyeg alá söpört problémákat a magyar rendőrség a Belügyminisztérium irányítása alatt láthatóan sikeresen elvégezte" - mondta.
  Ha tényleg így mondta, akkor No Comment!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A DK szerint átláthatatlanok a futballtámogatások

Oláh Lajos, a DK-hoz tartozó független képviselő szerint egyes állami vállalatok beazonosíthatatlan… Tovább olvasom