Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Fidesz: egységes árképzésre van szükség a szemétszállításban

A családok költségeinek arányban kell állniuk a szolgáltatással - közölte Németh Szilárd.
A Fidesz véleménye szerint a hulladékszállításban országosan egységes árképzésre van szükség - erről a rezsicsökkentés kapcsán tartott keddi, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt Németh Szilárd.

A rezsicsökkentést ellenőrző kormánypárti munkacsoport vezetője közölte: a közszolgáltatásnak igazságosnak és megfizethetőnek kell lennie, a családok érdekeit kell szem előtt tartania, a költségeinek pedig arányban kell állniuk a szolgáltatással.

A politikus hangsúlyozta, hogy amikor megvizsgálták ezt a területet, akkor olyan tények birtokába kerültek, amelyek alapján kimondható, hogy a jelenlegi rendszer teljes egészében átláthatatlan és igazságtalan. Hozzátette, véleményük szerint éppen ezért magát a rendszert is meg kell változtatni.

A Fidesz a rezsicsökkentés kapcsán egy problématérképet készített, amelynek alapján kiderült, hogy a szolgáltatás díja rengeteg tényezőtől függ. Egyebek között a települési struktúrától, a lakosság űrűségétől, az átlagos szállítási út hosszától, az út minőségétől, a logisztikai költségektől, a szállítás milyenségétől, a rakodástól, a lerakási költségektől, a közterületek tisztántartásának és gondozásának költségeitől.

Leszögezte, hogy ennek ellenére június 30-ig végeznek a feladattal és júliustól a szemétszállítás tekintetében is megvalósul a tízszázalékos rezsicsökkentés.

Németh Szilárd idézett egy Zalabérről érkezett panaszos levélből. Eszerint a településen a szemétszállítási rend gyakorisága miatt a díjakat a kétszemélyes háztartásoknál kilencven, az egyszemélyes, nyugdíjas háztartásoknál pedig 138 százalékkal emelték fel az előző évhez képest.

Hangsúlyozta, a rezsicsökkentésnek viszont az a lényege, hogy a 2013. január 31.-én érvényben lévő, a jogszabályok betartásával kialkudott személyszállítási díjat tíz százalékkal kell csökkenteni. A hulladéktörvény pedig 4,2 százalékos emelést engedélyezett az előző évhez képest - emelte ki.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. április 16. 17:31
    „"A Fidesz véleménye szerint"
    Tehát a mindenhez értő fideszesek ezt is tönkre akarják tenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tandíjmentességet ígér az MSZP

Újragondolta felsőoktatási programját az ellenzéki párt, amely minden hallgató külföldi… Tovább olvasom