Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Fidesz: elképesztő módszerekkel épül a Bajnai-adatbázis

Ilyen Bajnai Gordon áldemokráciája - mondta a párt kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté.
Elképesztő módszerekkel épül a Bajnai-adatbázis - így kommentálta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön azt a hírt, amely szerint állampolgári bejelentés alapján adatvédelmi vizsgálat indult a Bajnai Gordon volt miniszterelnök vezette Együtt 2014 Facebook-oldalán indított adatgyűjtő kampány ügyében.

A Heti Válasz szerdán arról számolt be, hogy a beadvány szerint az Együtt 2014 adatgyűjtése számos törvényi rendelkezést sért, a politikai nézetekre vonatkozó adatok illetéktelen kezekbe vagy külföldre kerülhetnek. Az állampolgári beadvány szerint a Haza és Haladás Alapítvány a felhasználók gépére egyedi azonosító szoftvert telepít, amely tisztázatlan és ellenőrizetlen módon gyűjthet személyes adatokat a felhasználók Facebook-oldaláról.

A Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte ezt a módszert, és több kérdést is intézett Bajnai Gordonhoz.

A kormánypárt egyebek mellett arra kíváncsi, hogy miért továbbítják Európán kívüli, meg nem nevezett szervezeteknek magyar emberek adatait, pontosan melyek ezek a szervezetek, milyen célra használják fel az adatokat, és miféle szoftverek azok, amelyeket a felhasználók gépére telepítenek - sorolta a kérdéseket Kocsis Máté, aki szerint súlyos adatkezelési törvénytelenség gyanújáról van szó.

"Ilyen Bajnai Gordon áldemokráciája" - összegezte álláspontját a fideszes politikus.

A Heti Válasznak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke jövő hétre ígérte a vizsgálat eredményét.

Az Együtt 2014 szerint "Péterfalvi döntése újabb tesztje lesz a jogállamiság maradékának". "Miközben Magyarország terein és utcáin Kubatov-listákat állít össze a Fidesz a nagy rezsihazugság álcája mögött, addig az ellenzék szerveződését jogi eszközökkel fenyegetik" - írta szerdai közleményében a párt.

Olvasóink írták

 • 4. zero 2013. március 21. 16:22
  „Itt egy esztergomi fideszes képviselő igazi arca http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c--2FcD7_dM#!”
 • 3. kipkop 2013. március 21. 16:06
  „Bajnai módszere minden eddig használt módszert felülmúl, többek között a kártékony vírussal fertőzött személyeket listázza.”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. március 21. 15:29
  „ugye nem a közel-kelet irányába lettek eltérítve azok az adatok ? ...áá dehogy ! ...na , jól van , megnyugodtam !”
 • 1. Léni 2013. március 21. 15:12
  „Szerintem a Kubvatov módszereknél nincs elképesztőbb módszer!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balog Zoltán azt javasolja: a Táncsics-díjat az NMHH adományozza

Így sem a miniszter, sem a minisztérium nem fogja minősíteni politikai újságírók munkáját. Tovább olvasom