Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Fidesz és MSZP javaslat a választási rendszer megváltoztatására

Egyenlőre csak a Fidesz és az MSZP nyújtott be javaslatot a választási rendszer megváltoztatására, az LMP még készíti azt - írja csütörtöki számában a Népszabadság.
A lap írása szerint az MSZP-s szisztéma arányos eredményt hozna, a kormánypárti javaslat pedig a Fidesznek kedvezne a legkevésbé. Ez utóbbi magyarázata: a korábban sokkal aránytalanabb rendszerötletekkel előálló Fidesznek most már nem érdeke, hogy bárkinek is esélye legyen megszerezni a kétharmados többséget.

A beadott javaslatok nem rendezik a visszaélésekre lehetőséget adó ajánlószelvény-rendszer problémáját és rendezetlen egyelőre a külhoni magyarok szavazása is.

Olvasóink írták

 • 5. unknown 2011. február 18. 08:10
  „3. és 4. Hozzászólóknak. Akkor pedig szerintetek gyorsan keressünk valamerről külföldi protektort a hatalom gyakorlásához. Ki legyen? Orosz, vagy amerikai? Netalán újra Habsburg? Nekem az utóbbi a szimpatikus... Igaza lenne Habsburg Ottónak, aki nagy bölcsen nyilatkozta még sok-sok évvel ezelőtt, hogy a politikában nincs lehetetlen abban, hogy valami újra létrejőjjön? Mert az Európai Unió egyes alapító hatalma felől is érződik, kezd elegük lenni a bővítésből. Nekünk meg a saját tekintély nélküli politikusainkból. Noha jelenleg nekem Orbán megfelel. De olyanok vagyunk mi, magyarok, hogy ahhoz szoktunk hozzá a múlt századokban, hogy urunknak csak a gazdasági hatalma (vagy az ősiség törvénye) alapján lehetett politikai hatalma, koronája.”
 • 4. DMagóg 2011. február 17. 18:38
  „3. rozator ! Osztom a véleményedet!”
 • 3. rozator 2011. február 17. 17:39
  „Nyugodtan legyen akár belháború, csak rendezzék már le! Már senkinek nem kell sem a fidesz, sem a maszop, se senki! A teljes magyar elit 98%-a hiteltelen, a maradék meg nem foglalkozik politikával.”
 • 2. LukSzusz 2011. február 17. 12:19
  „Nyílt belháború kezdődött az MSZP-ben
  Megjelent: 2011.02.17. 10:31
  Frissítve: 2011.02.17. 11:15

  Gyurcsány Ferenc holnapi évértékelőjének költségeit nem pártja állja.

  (C) MTIMérföldkő, nyílt hadüzenet - így értékelték a Magyar Nemzetnek nyilatkozó, névtelenséget kérő szocialista politikusok Puch László tegnapi FN.hu-nak adott interjúját. A lap egyik informátora úgy vélte, a pártigazgató gyakorlatilag felhívást intézett a tagsághoz a Gyurcsány Ferenc elleni fellépésre
  Kezd büdösödni a hal feje.”
 • 1. DMagóg 2011. február 17. 10:08
  „"Egyenlőre..."!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plágiummal gyanúsítják a német védelmi minisztert

Alaposan megtépázhatja a német védelmi miniszter hírnevét és népszerűségét, ha beigazolódik az a… Tovább olvasom