Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Fidesz: Ez nem adóátrendezés, ez megszorítás

A Fidesz szerint a miniszterelnök csütörtökön nem egy ezer milliárd forintos adóátrendezést, hanem egy súlyos megszorító csomagot jelentett be.
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy úgy látszik a kormányfő úgy döntött ismét a "régi utat" járja és a többletbevételeket úgy hajtja be, hogy még súlyosabb elvonásokkal sújtja a lakosságot.

A miniszterelnök csütörtöki beszédével kapcsolatban Navracsics Tibor azt mondta: nem tudják pontosan miből áll a bejelentett átrendezési csomag, csak azt, hogy ÁFA -emelést jelent, ami, ahogyan a miniszterelnök is mondta korábban, a szegények adójának emelését jelzi.

A Fidesz szerint súlyos következményekkel járna Magyarországon az ingatlanadó bevezetése is, mert a legtöbb családnak egyetlen vagyona a lakása, háza, amit gyakran devizahitel segítségével vásárolnak. Az új adónem bevezetésével ezeket az embereket kétszeresen sújtaná az, hogy a kormány nem tudja kezelni a válságot, egyrészt a magas hiteltörlesztő részletek, másrészt pedig az ingatlanadó miatt -mondta Navracsics Tibor. A legnagyobb ellenzéki párt szerint az is borítékolható, hogy a családi pótlék bruttósítása újabb tehernövekedéssel járna.

Az ellenzéki politikus szerint lehet, hogy soha nem fog kiderülni, mi célja volt a csütörtöki parlamenti ülésnek, de az már biztos, hogy a válságkezelés terén nem ért el semmit. A piacokon nem hozott megnyugvást a kormányfő beszéde, 295 forinton áll az euró árfolyama és újabb elbocsátósakat jelentettek be, mialatt a miniszterelnök a beszédét mondta - tette hozzá Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője szerint a piacokon akkor lesz nyugalom, ha olyan kormány kerül hatalomra, amelyik iránt bizalom van és képes a válságot kezelni.

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2009. január 31. 14:58
  „Azért ez sem semmi (kár, hogy az szdsz játssza az agyát):
  Mai: (..) a liberális párt azt kéri Gyurcsány Ferenctől, hogy hétfő reggel írjon alá egy egymondatos, közérdekű kötelezettségvállalási nyilatkozatot - mondta a szabad demokrata ügyvivő (Gusztos).
  A nyilatkozat így szól: "Alulírott, Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke kijelentem, hogy az adócsökkentés témájában megfogalmazott, egymásnak ellentmondó nyilatkozataimat visszavonom, és az Országgyűlés január 29-i, rendkívüli ülésén általam elmondottakat tekintem végleges álláspontomnak."”
 • 3. LukSzusz 2009. január 30. 21:01
  „Most hallottam hogy az APEH bevezeti a "FITYMA HÚZOGATÓ ADÓT".A fiatalok járnak jól mert azok gyorsan "emennek",az idősek adókedvezményt kapnak ha az anyósuk húzogatja.Ebből lesz a fellendülés,kimászunk a bajból.Jöhet a Kánaán,mannát eszünk.Politikusaink pedig a Mennybe mennek.”
 • 2. smpeti 2009. január 30. 18:00
  „"A Fidesz frakcióvezetője szerint a piacokon akkor lesz nyugalom, ha olyan kormány kerül hatalomra, amelyik iránt bizalom van és képes a válságot kezelni."
  Tessék mondani Frakcióvezető Úr: Mely politikai irányzat és párt az amelyik iránt bizalom van?
  Már bocsánat, de én nem bízom sem az Ön, sem a Gyurcsány vezette, sem semelyik pártban!
  Majd, ha a jelenlegi politikai elit a háttérbe vonul, és nem a saját ideológiáját harsogó politikusok, hanem az ország, a nép érdekeit szemelőt tartó, összefogással jobbítani szándékozó politikusok kerülnek előtérbe, majd akkor lesz bizalom! Gyanítom, akkor majd tudják is a válságot kezelni!”
 • 1. zoltankis 2009. január 30. 17:31
  „Ajánlott mondat a XXI század történelemkönyveibe:
  Magyarország államformája ezer éven át királyság volt. A fennálló rendet a kommunisták a XX. század folyamán többféle köztársaság kikiáltásával háromszor próbálták meg felforgatni, és mindhárom kísérletük kudarcba fulladt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Céldátum még nincs, az euróra átállás gőzerővel zajlik

A kormány még nem jelentette be, mikor tartja lehetségesnek az euró bevezetését Magyarországon, de a… Tovább olvasom