Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Fidesz: fogyasztói jog a kétszeri ingyenes készpénzfelvétel

A párt országgyűlési frakciója nem fogja engedni, hogy a bankok "degeszre keressék magukat" a magyar családokon -mondta Rogán Antal.
A Fidesz országgyűlési frakciója nem fogja engedni, hogy a bankok "degeszre keressék magukat" a magyar családokon, a "kétszeri ingyenes készpénzfelvétel az átlagjövedelem erejéig fogyasztói jog" - közölte Rogán Antal a képviselőcsoport vezetője szombaton.

A frakcióvezető a Magyar Bankszövetség előző napi nyilatkozatára reagált, amely szerint a szervezet jogosnak tartaná a készpénzfelvétel tényleges költségeinek érvényesítését.

Rogán Antal közleménye szerint a "kétszeri ingyenes készpénzfelvétel az átlagjövedelem erejéig fogyasztói jog, amit a frakció törvényben fog garantálni". A frakcióvezető utalt a kormány javaslatára, amelynek értelmében jövőre a bankkártyás fizetéseket semmilyen illeték nem terheli.

"A bankok feladata, hogy ha akarják, kedvező ajánlatokkal csábítsák kártyás fizetésre az embereket" - írta a közleményben Rogán Antal.

A Magyar Bankszövetség pénteken úgy nyilatkozott: üdvözli és támogatja, hogy a lakossági bankkártya-használatot ne terhelje tranzakciós illetékfizetési kötelezettség, ugyanakkor nem ért egyet azzal, hogy a bankkártyával történő készpénzfelvétel tényleges költségeit se érvényesíthesse a szolgáltató.

A bankszövetség különösen indokolatlannak tartja a fogyasztói szokásokat a nemzetgazdasági szempontból is sokkal olcsóbb elektronikus fizetési módok helyett a készpénzes fizetés irányába terelni. Annál is inkább, mert a mindennapi készpénzszükségletet meghaladó ingyenes készpénzfelvételi lehetőség jogszabályi biztosítása a szürkegazdaság erősödéséhez vezethet - közölte a szövetség.

Olvasóink írták

 • 3. pachakuti 2013. október 05. 17:50
  „Reméljük, kap a t. közgazdász megrendelést a bankokat megszerettető könyv írására is. Addig ezzel kell beérnünk:
  http://www.delmagyar.hu/gazdasag/multi_nelkul_nem_elet_az_elet/2352207/”
 • 2. xBen 2013. október 05. 15:08
  „Ez megint olyan lesz majd, mint a rezsicsökkentés. Egyik kézzel ad, a másikkal meg elvesz.
  A bankom épp most vezetett be egy tucat új költséget.
  - Kártyás fizetés 10Ft/ alkalom
  - Átutalás internet bankon keresztül 39Ft/alkalom
  - Állandó átutalási megbízás 200Ft/alkalom
  - Csoportos beszedési megbízás 19Ft/alk.
  -És ezek csak az új díjak és a legkedvezőbb, internetes ügyintézés esetére vonatkoznak. Fiókban történő ügyintézés esetén minden jóval drágább!
  Ezen felül a számlavezetési díjat a duplájára emelték, saját ATM-böl több mint 500Ft egy kp felvétel! Soroljam még?
  Ez havi szinten kb. 1-2000 Ft pluszköltség! Nagyjából ennyi a rezsicsökkentés eredménye és akkor még a telefonadó okozta áremelésről, az élelmiszerek árának drasztikus emelkedéséről -27%-os ÁFA, E-útdíj- nem is beszéltünk!
  Közben az állam a bruttó bérünk majd 50%-át lenyúlja!
  Elég volt a szabadságharcból! orbán TAKARODJ!!!”
 • 1. szatyi 2013. október 05. 14:00
  „Nagy ötlet! A havi számlavezetési díjat meg megemelik annyival, és kész. Azt már nem szabhatja meg a Rogán, mert addigra ő is el lesz hajtva!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtésbe kezd a bölcsődei fejlesztés érdekében az MSZP

Az ellenzéki párt szerint legalább 50 ezer bölcsődei hely hiányzik. Tovább olvasom