Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: folytassa, Navracsics Tibor!

Zsigó Róbert azt mondta: a jó, egyszerű és igazságos állam egyrészt komoly alapja lehet a gazdasági eredményeknek, másrészt fontos, hogy "az emberek a Gyurcsány-Bajnai-korszak után azt lássák", az állam értük van, nem ellenük.
A Fidesz arra biztatja a kormányt és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy folytassa a jó állam kialakításáért végzett munkát - közölte a kormánypárt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Zsigó Róbert azt mondta: a jó, egyszerű és igazságos állam egyrészt komoly alapja lehet a gazdasági eredményeknek, másrészt fontos, hogy "az emberek a Gyurcsány-Bajnai-korszak után azt lássák", az állam értük van, nem ellenük.

Jogos elvárás volt 2010-ben - folytatta -, hogy az állam ne kerékkötője, hanem segítője legyen az emberek mindennapjainak, ahogyan az is, hogy az állam ne hunyjon szemet a bűncselekmények fölöt, és ne hagyja futni a bűnözőket.

Egy hónap múlva hatályba lép Európa egyik legszigorúbb büntető törvénykönyve, csökkent a bürokrácia, egyszerűbb lett az ügyintézés, és gyorsabb lett az igazságszolgáltatás is - sorolta az elmúlt három év közigazgatási és igazságügyi eredményeit a Fidesz szóvivője.

"Emellett természetesen azt kérjük a minisztertől, továbbra is tegyen meg mindent azért, hogy a bűnözők akár egy elhibázott bírói döntés miatt se ússzák meg a jogos büntetésüket" - mondta.

Navracsics Tibor a minisztériuma hároméves teljesítményét értékelő pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, a szaktárca az elmúlt három évben megvalósította a kormány által meghatározott szakpolitikai reformokat, a következő egy évben a finomhangolás, a rendszer "bejáratása" lesz a feladat.

Olvasóink írták

  • 2. balihoho 2013. június 01. 07:36
    „Jó állam, jogállam. Hát ezt én sem állítanám, sok a kérdőjel a megtett törvény alkotásokat illetően. Mintha mi lennénk az államért, és nem fordítva. Mintha arra lennénk kötelezve, hogy tartsuk el a feljebb valókat, jogkorlátozással.”
  • 1. Őszödi 2013. május 31. 17:30
    „A jogállam, a jó állam nem vesz el törvények által egyszer már megállapított nyugdíjakat visszamenőleg. Ez csak Kelet-Európára, a volt szocialista országokra jellemző. Európa szégyenfoltja a magyar jogalkotás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stratégiai megállapodást írt alá a kormány Bridgestone-nal

A politika és az üzlet olyan, mint az autó két kereke, ha nem egy irányba forognak, akkor egyik sem… Tovább olvasom