Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Fidesz: Gyurcsány és Bajnai közölje, miért támadja a rezsicsökkentést

Német Szilárd arra is kíváncsi, van-e közük a külföldi tulajdonú szolgáltatókhoz, illetve milyen érdekeltségeik vannak a magyar energiaszektorban.
Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője arra szólítja fel Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont, hogy tegyék egyértelművé, milyen okok alapján támadják a rezsicsökkentést, van-e közük a külföldi tulajdonú szolgáltatókhoz, illetve milyen érdekeltségeik vannak a magyar energiaszektorban.

A kormánypárt rezsicsökkentési ügyekért felelős politikusa pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: világos, hogy Gyurcsány Ferenchez és a Demokratikus Koalícióhoz, valamint Bajnai Gordonhoz és az Együtt 2014-hez, illetve a "renegát LMP-sekhez" köthető a rezsicsökkentés "fúrása-faragása", lekicsinylése és Magyarország külföldi bepanaszolása.
Emlékeztetett arra, hogy a DK-s és LMP-s független képviselők szavaztak nemmel a parlamentben a rezsicsökkentéssel kapcsolatos jogszabályokra.

Ezért arra szólította fel a két volt kormányfőt, tegyék nyilvánvalóvá mindenki számára, milyen okok alapján támadják a rezsicsökkentést, van-e közük személyesen, vagy cégeiknek, üzleti érdekeltségeiknek, szövetségeseinek, pártjaiknak, támogatóiknak a külföldi tulajdonú szolgáltatókhoz, illetve milyen érdekeltségeik vannak a magyar energiaszektorban. "Számoljanak be arról, hogy mi köti őket ahhoz, hogy továbbra is a szolgáltatók extraprofitját támogassák!" - szorgalmazta Németh Szilárd.

Úgy fogalmazott: "ez a két ember nem áll messze egymástól", érdekeik, hogy meggátolják a rezsicsökkentést, nagyon közösek lehetnek, és ezek egybeesnek a külföldi tulajdonú szolgáltatók érdekeivel és nyilatkozataival.

Emlékeztetett arra, hogy a "Gyurcsány-Bajnai korszakban" a villamos energia ára kétszeresére, a gáz ára a háromszorosára emelkedett, ugyanakkor a Gyurcsány Ferenchez köthető MOTIM a piaci árnál jóval olcsóbban kaphatta az áramot.

Olvasóink írták

 • 8. Apátfalvi** 2013. március 22. 19:10
  „Tetszik vagy sem, ez jogos kérdés a Fidesz részéről. A <moderálva> szocialisták mindenáron vissza akarnak kerülni a húsosfazék köré és ennek érdekében semmitől sem riadnak vissza.

  Ha rajtam múlna, a gyurcsányista <moderálva>”
 • 7. Léni 2013. március 22. 14:43
  „Orbánnak és a Fidesznek nem először hívom fel a figyelmét arra az apróságra, hogy semmi nincs
  ingyen! Azt az energiát amit használunk ki kell fizetni!
  Ha már annyira csökkenteni akar, miért nem az áfával teszi ezt? Mert azt nem tudná másokon bevasalni?
  Szemfényvesztés az egész, lesz ennek a választások után böjtje!
  Másik javaslat,: helyre kellene hozni a gazdaságot, munkahelyet teremteni és normális bért fizetni
  az embereknek azért is , hogy a rezsijüket is fizetni tudják probléma nélkül!”
 • 6. fenyő 2013. március 22. 14:42
  „Miért támadják a rezsicsökkentést ? Csak. Őket nem érdekli a csökkentés sem, meg akár az emelés sem. Megszedték magukat a jóléti- nyugati lakosság munkájának gyümölcséből. Vagy lehet, hogy a mi munkánk gyümölcséből ? Á, nem. Ők jó emberek, ilyet soha nem tennének. Meg okosak ! Ők a közgazdasági összefüggések tudósai, nem óvodás szinten ! A spekulációnak ! - világszínvonalon ! Igaz Gy-nek nincs róla - erről sem - diplomája. Na és ?!
  Mi pedig, akik örülünk a kismértékű csökkentésnek is, mi aztán végképpen semmihez nem értünk. Csak gyártjuk az összeesküvés elméleteket, meg szenteskedünk. Azok pedig, akik nem szeretnének kevesebbet fizetni, mind-mind birtokolják a bölcsek kövét. Ugye , így képzelik?”
 • 5. Agyalapi 2013. március 22. 14:12
  „Közlöm mindenkivel, aki elhiszi Németh Szilárd felvetését, hogy Gyurcsány és Bajnai NEM a rezsicsökkentést támadja, ha valaki, hát ŐK tudják, hogy közgazdaságilag ez a módszer mivel jár. Persze a Fidesznél is tudják, hogy ha megnyerik a választásokat, akkor "korrigálniuk" kell ezt a jóságos intézkedést. Csak hát akkor már nem lehet majd Gyurcsányra meg Bajnaira hivatkozni...”
 • 4. _csutak_ 2013. március 22. 13:52
  „AZ a baj, hogy a fideszesek nem értik a közgazdasági összefüggéseket!
  Óvodás szinte gondolkodnak, meg is látszik a Forint árfolyamán, az ország helyzetén :(”
 • 3. Együgyű 2013. március 22. 13:26
  „,,Fidesz: Gyurcsány és Bajnai közölje, miért támadja a rezsicsökkentést"
  A Fidesz-KDNP szenteskedő pártszövetsége a 2010-es választások óta az ellenzéktől csak ellenük történő támadásokban tud gondolkodni! Azonban a vallásos pártszövetség, mint az inkvizícióban azt támad, meg akit akar. Vígan és hangosan nyomogatják a nem gombot, ha ellenzéki javaslat van és az igen gombot, akkor, ha a saját táboruktól érkezik a javaslat. Arra nem is gondolnak, hogy eredményesen vezessék az országot és nem csak saját szempontjukból! Ellenzékben mit is tettek? Kivonulgattak a parlamenti ülésteremből? A szent szövetség milyen nemzetközi és hazai tőkéscsoportokban vállalnak áldozatos, felelősségteljes munkát! Kikkel is írtak alá stratégiai megállapodásokat?”
 • 2. bánki 2013. március 22. 12:50
  „Gy. Ferenc Takarodj egy 50%-os panel lakása van !

  Anyós a porhanyós rendelkezik egy Budai villával !”
 • 1. roxper 2013. március 22. 11:40
  „Imádom az ilyen alaptalan összeesküvés-elméletüket, tehát ha azt mondom, hogy a lakossági rezsicsökkentést a vállalatok fizetik meg közvetlenül és a lakosság fizeti meg közvetve az emelkedő árakon keresztül, akkor nekem érdekeltségem van az eon-ban? :DDDDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A T-Mobile és kisebb szolgáltatók is adnak díjkedvezményt a múlt heti hóhelyzet miatt

A héten a másik két nagy mobilszolgáltató már közzétette a hóvihar miatt biztosított jóváírások… Tovább olvasom