Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Fidesz: Gyurcsány Ferenc nem Európával halad

A Fidesz arra kéri a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsát, fontolják meg a jegybanki alapkamat csökkentését, méghozzá a jelenlegi 11,5 százalékról 6 százalékra - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor.
A Fidesz frakcióvezetője szerint az európai trendekhez kellene alkalmazkodni, és - hasonlóan például a brit nemzeti bankhoz, a svájci jegybankhoz vagy az Európai Központi Bankhoz - kamatot kellene csökkenteni, így segíteni a vállalkozásokat, hogy könnyebben jussanak hitelhez.

Gyurcsány Ferenc nem Európával halad, hanem Európával szemben - jelentette ki Navracsics Tibor. Az ellenzéki politikus szerint a pénzügyi válságban viszonylag egyszerű lett volna a követendő metódus, csak az európai uniós tagállamokra kellett volna figyelni, növekedési programokat indítani, kamatot és adót csökkenteni. Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc az európai úttal szemben a szocialista utat választotta, amelyben nem szerepel adócsökkentés, kamatcsökkentés helyett pedig az MNB emelte a jegybanki alapkamatot. A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc ismét a rosszabb megoldást választotta, ezzel Magyarországot az össze európai országnál súlyosabb válságba kormányozta.

A Fidesz szerint ahhoz, hogy a gazdaság újra be tudjon indulni, nemcsak növekedési csomag kell. A kormányzat gazdaságpolitikájának és az MNB kamatpolitikájának is segítenie kell a vállalkozásokat azzal, hogy olcsóbbá teszik a hiteleket. Ellenkező esetben a pénzügyi válság könnyen jelentheti a vállalkozói szektor végét, tartós depresszióba fordulhat a gazdaság - fogalmazott Navrcsics Tibor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsidó gasztronómiai fesztivál Budapesten

Maceszgombóc, négy különböző sólet és zsidó tojás, valamint csicseriborsós csirke, kóser italok és… Tovább olvasom