Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: Gyurcsány húsvétkor sem tagadta meg önmagát

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc húsvétkor sem tagadta meg önmagát, húsvét vasárnapját találta a legmegfelelőbb pillanatnak arra, hogy újra sértegesse az emberi értékeket.
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője ezt azzal kapcsolatban fogalmazta meg, hogy a volt szocialista kormányfő vezette Demokratikus Koalíció (DK) elnöksége vasárnap közleményben reagált Orbán Viktor miniszterelnök előző nap, az Új Ember című katolikus hetilapban megjelent interjújára.

A Fidesz szóvivőjének közleménye szerint "Gyurcsány Ferenc Húsvétkor sem tagadta meg önmagát, Húsvét vasárnapját találta a legmegfelelőbb pillanatnak arra, hogy újra sértegesse az emberi értékeket, az ünnepeket fontosnak tartó magyarokat. Gyurcsány Ferencnek semmi sem szent, az ünnepek, az örök értékek tiszteletét hírből sem ismeri. Folyamatos hazudozása és gyűlöletkeltése szomorú és szánalmas".

"Mindezeken túl húsvét vasárnapján lelki békét és zavartalan ünnepeket kívánunk a Demokratikus Koalíció tagjainak is" - írta Selmeczi Gabriella. A DK az Orbán-interjú kapcsán a többi között azt írt, "Magyarországnak nem bezárkózásra, nem hamis nemzeti büszkeségre (...) van szüksége, hanem sokkal inkább nyitottságra, együttműködésre, befogadásra épülő demokráciára"; az ellenzéki párt szerint az interjú "megdöbbentő bizonyítéka a miniszterelnök valóságidegen, történelmet és társadalmi folyamatokat nem értő, azokat félremagyarázó, fundamentalista világ- és társadalomképének".
A kormányfő a fejtegetéseiben "sokadszorra is tanúbizonyságát adja megrögzött, egyoldalú és értelmetlen kapitalizmus-, Európa- és globalizáció-ellenes felfogásának" - olvasható a DK közleményében.

Orbán Viktor a katolikus lapnak egyebek között azt mondta: "most dől el, hogy kimaradhat-e egy ország a szekuláris, családellenes és a nemzetet meghaladottnak tekintő európai szellemi törekvések hatálya alól, építheti-e jövőjét az azokkal ellentétes értékekre".

A kormányfő kifejtette: az Európai Unióban Magyarország körül kialakult viták egyik oka, hogy ma Európa szellemi világában fölényben vannak azok, akik úgy gondolják, hogy a nemzeti gondolkodásmódtól és szuverenitástól a nemzetközi, nemzetek feletti irányba kell haladni, Magyarország jelenlegi vezetésének azonban más értelmezése van az európai civilizációról és kultúráról. Orbán Viktor szerint most dől el, van-e esélye egy nemzetnek arra, hogy a saját útját járja.

Olvasóink írták

 • 4. bánki 2012. április 09. 21:48
  „Ma este a Duna Tv valami holokauszt filmet nyom és az ATV-n is a szokásos ,,rettegés" folyik az ,,újságíró klubban".

  Erről beszélt !

  ,,az Európai Unióban Magyarország körül kialakult viták egyik oka, hogy ma Európa szellemi világában fölényben vannak azok, akik úgy gondolják, hogy a nemzeti gondolkodásmódtól és szuverenitástól a nemzetközi, nemzetek feletti irányba kell haladni, Magyarország jelenlegi vezetésének azonban más értelmezése van az európai civilizációról és kultúráról."”
 • 3. bánki 2012. április 09. 16:58
  „Klub rádió ,,kelj fel Jancsija" ma délután végig ,,orbánozott". A civil rádió Vitray Tamás 44-es ,,emlékeit" olvasta fel a regényéből-talán kiképzés a címe. ( nem kimondottan magyar barát)
  Eszenyi Enikő Mikve adaptációja sem kimondottan a húsvéti ünnepekre illő előadás ( tegnap este )

  Gy. Ferencem meg mit csodálkoztok ?

  Viktornak kivételesen tőkre igaza van !”
 • 2. Mozimasiniszta 2012. április 08. 17:28
  „Tőlem már megkapta a kiérdemelt minősítést , ezek mellé ezentúl, az állat jelző is csatoltassék !”
 • 1. igazságkereső 2012. április 08. 15:17
  „De miért is foglalkozik ezzel a volt táncoló bohóccal annyit az írott és elektronikus média?! Ki ez az ember, hogy ennyit írnak és beszélnek róla?! Értéket jelentő tudományos műről, találmányról nem írnak és beszélnek annyit, mint erről a 2004-2010 között egy egész országot pénzügyileg, politikailag teljesen tönkretevő nímandról!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyesen megsérült egy segédmotoros Kétegyházán

Életveszélyes sérülést szenvedett egy segédmotor-vezető Kétegyházán, amikor nekiütközött egy… Tovább olvasom