Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz: Gyurcsányon marad a plágiumgyanú árnyéka

A párt szerint sem a rendőrség, sem az egyetem nem tisztázta megnyugtatóan a volt kormányfő plágiumügyét.
A Fidesz szerint sem a rendőrség, sem az egyetem nem tisztázta megnyugtatóan Gyurcsány Ferenc plágiumügyét, így a gyanú árnyéka most már a volt miniszterelnökön marad.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője ezt arra reagálva közölte kedden, az MTI-vel, hogy a korábbi kormányfő szakdolgozatával kapcsolatos plágiumgyanút vizsgáló pécsi egyetemi bizottság talált ugyan oldalszám szerinti egyezést Gyurcsány Ferenc szakdolgozati bírálatának és volt sógora diplomamunkájának szövegében, de nem tudott érdemi határozatot hozni, mert a politikus dolgozata nincs meg.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora azt mondta: Gyurcsány Ferencnek A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel írt szakdolgozatának 1984. május 9-én készített egyoldalas bírálatában szereplő szöveg- és szövegrészlet-kritikák oldalszámra vonatkozó utalásai mutatnak oldalszám szerinti egyezést Rozs Szabolcs négy évvel korábbi, azonos című dolgozatával. "A bírálati szöveg és a Rozs Szabolcs-szakdolgozat szövegének egybevetése azonban nem alkalmas eljárás arra, hogy a bizottság jogi természetű megállapításokat tegyen Gyurcsány Ferenc szakdolgozatával kapcsolatban" - fogalmazott a rektor.

Az ügyben ellenkező következtetésre jutott ugyanakkor a Demokratikus Koalíció (DK), a Gyurcsány Ferenc vezette párt szerint ugyanis az egyetem megállapításaiból az derül ki, hogy megdőlt a vád a volt miniszterelnökkel szemben. "A hivatalos dokumentumok alapján plágium nem állapítható meg. Aki azt állította, a jövőben azt állítja, sejteti vagy sugallja, hogy plágium történt, bíróság előtt fog felelni és kártérítést fog fizetni" - jelentette ki Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja.

Olvasóink írták

 • 3. ossian33 2012. május 16. 10:52
  „"Aki azt állította, a jövőben azt állítja, sejteti vagy sugallja, hogy plágium történt, bíróság előtt fog felelni és kártérítést fog fizetni" - jelentette ki Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja."
  És a DK hogyan fogja bizonyítani az igazát? Azt mondták, ha valaki állít valamit, annak kell bizonyítani az igazát.
  Namármost, ha ők feljelentést tesznek a bíróságon, azt állítják valakiről, h rágalmaz, vagy hazudik, hogyan bizonyitja ezt be, ha nincs meg a szakdolgozat?”
 • 2. Apátfalvi** 2012. május 16. 00:28
  „qrcsánynak villantania kell a "véletlenül" eltűnt szakdolgozatát, mivel a bírálatok egyeznek... persze qrcsányt nem lehet megvádolni, mert perrel fenyeget, de ő és talpnyalói (holmi klj-k) egész nyugodtan vádolhatják a Fideszt lopással, nem?

  A "demokratikus" koalíció nevű bandának nincs igaza: qrcsányról még egyáltalán nem bizonyosodott be, hogy ártatlan, ezt csak és kizárólag az "elveszett" szakdolgozatával tudná bizonyítani.”
 • 1. CsImre 2012. május 15. 23:29
  „Árnyék csak akkor van, ha van fény is. De hol van az manapság?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP szerint nem jutnak megrendeléshez a kisvállalkozók

Az ellenzéki párt szerint egyre több kisvállalkozó elégedetlen és csalódott a kormányban. Tovább olvasom